Antifrauda lui Ponta – PR de 3 lei și 28 de bani

Publicat: 30/03/2015, 10:58

De unde a pornit

Gelos pe popularitatea crescândă a DNA, Victor Ponta dorea și el să raporteze succese pe ramură în lupta anticorupție. Numai că, ghinion! De lupta anticorupție se ocupau alții, cu ceva succes de la o vreme, iar în jurul premierului miniștrii cădeau ca muștele sub acuzații grave de corupție. Premierul a găsit atunci o afacere de nișă: Antifrauda de la ANAF, o structură aflată practic în familia Pontaghiță, dar prăfuită, obosită și detestată de orice contribuabil care a trecut vreodată pragul unei sucursale a Fiscului.

Schimbarea la față

Rebranding&PR sau propagandă&gargară, cum doriți să o luați.

• Victor Ponta: „Vreau să vă adresez felicitări pentru primul an de viață instituțională și să vă urez mult succes în continuare (…) Cineva îmi spunea: dacă chiar ai curajul și dacă chiar reușești să faci o structură, îți promit că în primul an de funcționare o să vezi că la buget o să ai un miliard de euro în plus”. Sursa

Sucursală ANAF. Aici îmi plătesc eu taxele Sursa

ANAF își prezintă dotările. Acum 10 zile, în parcarea unui mall din Cluj, Antifrauda a descins cu 60 de mașini și sute de inspectori. Sursa

Pri(goana) după bani

Evaziunea fiscală este o problemă. Cam de 100 de miliarde de lei, circa 16 la sută din PIB, din evaluările Consiliului Fiscal. Scăderea TVA anunțată de Guvern nu poate să devină realitate fără reducerea evaziunii fiscale. „Miliardul de euro în plus” de care vorbea Victor Ponta era necesar pentru susținerea programului său de relaxare fiscală, care să-i repare imaginea catastrofală din ultimele luni. Din acest punct de vedere, direcția era corectă: ca să reduci taxele, îmbunătățești colectarea. O teorie pe care orice premier al României a repetat-o obsesiv și pe care Victor Ponta părea să o fi pus în practică prin crearea unei instituții care, în sfârșit, avea să scoată eficient la suprafață banii negri din economia subterană. Dar…

O operațiune descreierată împotriva micilor întreprinzători

…de o săptămână, vedem un film stupefiant: magazine, restaurante, baruri, șaormerii, florării, cofetării sunt luate cu asalt. „N-am, mă, Jupuitule…” „N-ai? Ți-am închis magazinul pe 30 de zile”. Culmea e că s-au închis unități pentru 3 lei și 28 de bani în plus în gestiune. Bățos, șeful ANAF, Gelu Diaconu, transmite prin comunicate de partid că va merge neabătut pe drumul combaterii evaziunii și că el nu vede nicio diferență între mica evaziune și marea evaziune, el vede doar evaziune. Suspect! Marea evaziune a cumnatului lui Victor Ponta, cea de milioane de euro bani europeni, n-a văzut-o. Ghinion: a văzut-o DNA-ul!

„Micul DNA” al lui Ponta, o miliție economică

Miliția economică de pe vremea lui Ceaușescu n-a murit. Ea doar a primit haine noi, cașchetă, mașină și girofar ca să lovească în mafia urzicilor și a șteviei, în timp ce șefimea din Guvern se delectează cu Picasso și weekend-uri în Dubai. Păzea, că urmează săptămâna ouălor de Paște!

Da, statul a creat o mașinărie infernală în care dacă nu cotizezi, îți pierzi afacerea. Zelul din zilele acestea al inspectorilor Antifraudă seamănă izbitor de mult cu grevele vameșilor care, atunci când nu se înțeleg cu șefii lor pe linie de șpagă, controlează la sânge toate papornițele căpșunarilor care se întorc din Spania, blocând practic cu zilele punctele de trecere a frontierei. Câți dintre inspectorii răi de azi nu sunt băieții buni de ieri care închideau ochii la nereguli pentru o atenție între 100 și 1000 de euro, în funcție de amplasamentul afacerii? Și câți dintre patronii care se plâng azi de prigoana statului au curajul să facă denunțuri contra ANAF sau să se angajeze în procese colective împotriva statului care le închide azi afacerea?

Mai grav este că această operațiune de imagine a premierului Ponta trădează filosofia etatistă a celui mai antibusiness Guvern: orice mic întreprinzător este un prezumtiv evazionist, orice mică afacere trebuie să aibă agățat un mic bacșiș, orice om din clasa de mijloc care și-a luat viața în propriile mâini, care angajează, plătește salarii și încearcă să nu mai depindă de stat trebuie omorât pentru că nu plătește îndeajuns.

PS

Celor care se vor grăbi să-l înjure pe „evazionistul Negruțiu” pe 30 de bani postarea le doresc să treacă măcar o dată pragul Fiscului și să pătrundă, în locul șefului lor Victor Ponta, prin cele opt praguri pe care le-am descris în Gândul în anii în care mi-am plătit conștiincios și încăpățânat TVA-ul pe drepturile de autor. Am pierdut zile întregi de stat la cozi ca să dau bani la stat: mi-am plătit întotdeauna nu doar toate taxele, dar și prețul umilinței pe care ți-l cere această instituție opresivă care se numește ANAF și care a practicat și practică un adevărat terorism de stat contra contribuabilului. Am obosit, în schimb, să mai caut banii pe care statul mi-i datorează, vreo 25 de milioane de lei, pierduți prin diversele conturi ale Fiscului: să fie de bacșiș la Dubai, domnule Ponta!

Antifrauda lui Ponta – PR de 3 lei şi 28 de bani —–> http://goo.gl/vsDgZYDați mai departe: „Miliţia economică de pe…

Posted by Florin Negruțiu on 30 martie 2015

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Ferește-te de șoferii cu tendințe psihopatice! Ce MAȘINI conduc aceștia?
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
LOVITURA SUPREMĂ pentru toţi românii vaccinaţi cu PFIZER! Răsturnare totală de situaţie
Doliu în lumea muzicii! Legenda ne-a părăsit chiar înainte de sărbători!
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...