BEATUS IOANNES PAULUS SECUNDUS

Redactor:
Lelia Munteanu
BEATUS IOANNES PAULUS SECUNDUS
Creștini, musulmani, mozaici, budiști, atei declarați îi scriu în continuare fostului Suveran Pontif: "Dragă Papă", "Iubite Karol", "Dragă Ioan Paul al II-lea", "Tăticuțule" sau pur și simplu "Lolek". Oameni din toate colțurile lumii i se confesează, îi cer să se roage pentru ei.

Creștini, musulmani, mozaici, budiști, atei declarați îi scriuîn continuare fostului Suveran Pontif: „Dragă Papă”, „IubiteKarol”, „Dragă Ioan Paul al II-lea”, „Tăticuțule” sau pur și simplu”Lolek”. Oameni din toate colțurile lumii i se confesează, îi cersă se roage pentru ei.

Fapt fără precedent: în aprilie 2005, cele două milioane desuflete prezente la funeraliile Papei, au strigat într-un glas:”Santo, santo subito!”. Prin urmare, la câteva zile după ce s-aurcat în Scaunul Apostolic, Benedict al XVI-lea a acordat dispensapentru începerea procedurilor de beatificare, care altfel n-ar fiputut demara înainte de trecerea a cel puțin cinci ani. Întâi afost desemnat un Postulator (avocat) al Cauzei, în persoanaMonseniorului Slawomir Oder. Congregația Pentru Cauzele Sfințilorl-a confirmat, autorizând – prin celebra formulă „Nulla osta”(Nimic împotrivă) – declanșarea unei sfinte birocrații: culegereade mărturii, cercetarea vieții, sistematizarea operei. Prima etapăa cercetărilor s-a încheiat la sfârșitul lui 2009, când Benedict alXVI-lea l-a ridicat pe predecesorul său la rangul de Venerabil. Încea de-a doua etapă a procesului de beatificare, a trebuit să fiecertificat semnul că Ioan Paul al II-lea se află în Paradis și, deacolo, poate intercesiona pentru noi, pe lângă Tronul Ceresc. Înscopul acesta trebuia identificată cel puțin o minune săvârșită întimpul vieții sale. S-a ales o vindecare miraculoasă, pe care aexaminat-o o comisie alcătuită din 7 teologi și 5 medici. Odatăminunea recunoscută oficial de către cardinalii Congregației PentruCauzele Sfinților, Venerabilul Ioan Paul al II-lea a fost declaratFericit, în cadrul Liturghiei Solemne oficiate astăzi, 1 mai, înDuminica Milostivirii Divine.

Urmând tipicul după care a fost beatificat, Ioan Paul al II-leava fi sanctificat, după ce o altă minune săvârșită în timpul viețiisale va fi probata și recunoscuta și se va oficia o altă LiturghieSolemnă.

Ceremonia beatificării lui Ioan Paul al II-lea coincide cu Ziuainternațională a muncii. Nu numai că fostul Papă a dedicat câtevaenciclice muncii – Laborem Exercens (Munca omenească), în 1981,Sollicitudo rei socialis (Preocupare cu privire la problemelesociale), în 1987, precum și Centesimus Annus (Anul 100), în 1991-, dar le-a vorbit muncitorilor, înflăcărat, de nenumărate ori,amintindu-le că el însuși a pornit în viață ca simplu lucrătorîntr-o carieră de piatră și subliniind dimensiunea sfântă a muncii:”Nu totdeauna munca este ușoară, plăcută, plină de satisfacții.Uneori poate fi dură, neapreciată, neplătită cum se cuvine, bachiar periculoasă. Trebuie, de aceea, să vă amintesc că orice muncăeste o colaborare cu Dumnezeu pentru a perfecționa natura creată deEl, și este un serviciu adus aproapelui. Trebuie, deci, să lucrămcu dragoste și din dragoste! Atunci vom fi mereu mulțumiți șisenini și, chiar dacă munca obosește, luând crucea împreună cu IsusCristos vom căpăta curajul de a îndura oboseala…”

Citeșteși

Barka

Karolși Joseph, în America

„Cutotul al tău”

Lolek, Ioan Paul,Karol…

Cum să ne împrietenim cu Dumnezeu

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide