Boc – crimă cu premeditare

Boc - crimă cu premeditare
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 03:46

„A fost o greșeală” a spus și a repetat premierul Boc cu privirela felul deșănțat în care a susținut în 2009 majorarea salariilorprofesorilor cu 50%. A învățat bine lecția folosirii acestuicuvânt, „greșeală”, de la T. Băsescu. A greși induce ideea de vină”tehnică”, logică, dar nu morală. Greșind, poți fi consideratprost, pripit, incompetent, dar nu ticălos.
Or, ce-au făcut PD-L și Boc, în frunte cu Băsescu, care a promulgatlegea, este o înșelătorie, o escrocherie de mari proporții, nu ogreșeală. E. Boc țipă acum că nu sunt bani pentru plataprofesorilor – nici când zbiera să fie băgați la pușcărie cei carese opun legii 50%, nu erau bani, și atât E. Boc, cât și T. Băsescuștiau asta foarte bine. Cu aceeași „cinste” ardelenească pe care omima aseară la televizor, E. Boc a escrocat alegătorii pentru aajunge la guvernare. Niciodată o atitudine care, pe lângă răulfăcut altora, îți aduce ție mari beneficii nu poate fi calificatădrept greșeală. Bancherii care au creat marea bulă speculativă,acordând nenumărate credite riscante ca să-și ridice ei primelepersonale de zeci de milioane de dolari, ce-au făcut, augreșit?
Ca să vorbesc băsește, iarna nu-i ca vara și nici crima cupremeditare nu-i omor prin imprudență. Iar faptul că totparlamentul a votat atunci legea e tot un „argument” fals: dacă șialții sunt ticăloși, tu, care, pe deasupra, ai și greblat potul, nuești mai puțin ticălos.
Singurul răspuns corect la întrebarea d-lui Boc: „Dvs. ce-ați faceacum în locul meu? Bani nu sunt, deci oricine ar fi în locul meu arface la fel” este: demisia. Salariile nu le poți plăti,dar poți să plătești pentru înșelăciune. Cât privește justificareanu demisionez pentru că nu există altul mai bun decâtmine, asta o putem auzi și de la Adrian Severin, și de laGaddafi.

Ciuma lui Caragea vs.dispariția României

Rezultatele numerice ale exprimării opiniilor pe forumulChestiei zilei „Cum credeți că vor fi pomeniți Traian Băsescu șiepoca lui peste 100 de ani?” arată astfel.
Dintr-un total de 174 postări, până la ora la care scriu, 66 (38%)văd imaginea lui Băsescu și a epocii ca fiind neglijabilă la scaraistoriei (menționată la capitolul „și alții”), negativă („un om nucu multă școală, nici aprig în ceva, ci doar întru zăpăcireanorodului, care supt iel s-au prostit și mai mult, dacă se poateașa ceva…”), chiar catastrofică („Ciuma lui Caragea, ZodiaCancerului”).
Cele care au în vedere o imagine pozitivă sunt în număr de 12 (7%)(„în mijlocul unui politicianism crunt și putred de corupt,moștenire de la Iliescu și Năstase, Băsescu și Boc sunt singuriicare au încercat timid, prost și incomplet, dar au încercat să facăașa-numita reformă.”)
8 (5%) dintre opinii pot fi clasificate ca indecise sau analiticneutrale. Pe cele nerelevante sau delirante nu le-am luat înconsiderare.
În mod surprinzător, sau poate nu, concurentul cel mai puternic alproiecțiilor antiBăsescu nu sunt cele proBăsescu, ci acelea careconsideră că întrebarea își pierde sensul întrucât, în 2111,România nu va mai exista, în număr de 20 (11,5%) („Suntețioptimist, d-le Popescu, dacă aveți impresia că numele actualilorvor mai fi pomenite în 100 de ani. Și știți de ce? Pentru că eiși-ar avea locul în istoria României, iar istoria României esteposibil să rămână fără obiect, adică fără România. Și mai știțiceva? Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Am ajuns și eu laconcluzia că jegul moral din ADN-ul nostru nu merită săsupraviețuiască”) Dispariția României se va petrece prin țigănisme,manelisme, vânzare cu bucata, dizolvare europeană, spunsusținătorii acestei viziuni.
Reproduc integral două dintre cele mai interesante postări.

29 satanae la 5.04.2011 20:40 despreIluzii
raspunde
Am impresia ca exista foarte multi oameni care cred ca istoria vaface dreptate si-i va arata pe oamenii de azi asa cum sint ei cuadevarat. Poate o fi valabil asta pe la altii, dar la noi cusiguranta nu e. Daca ar fi fost cazul ca istoria noastra sa-i aratepe predecesorii nostri de acum 100 sau 500 de ani asa cum au fost,ar fi cu totul insuportabila sau extrem de plictisitoare, moarta arfi un termen mai potrivit. Asa ca am inventat mari oameni politici,fauritori ai Romaniei Mari, eroi si vizionari din niste canaliicare le depasesc pe alocuri pe toate cele care au urmat. Asa ca,daca cineva isi face iluzii cu privire la cum o sa-i arate istorianoastra pe dobitocii de acum, pot sa le raspund la sigur: nistemodernizatori ai Romaniei, care au integrat tarisoara noastra inUniunea Europeana, au reformat statul nostru grav afectat decomunismul adus de rusii cei rai etc. Adevarul este de multe oriinsuportabil in istorie si tocmai de-aia este ocultat cu bunastiinta. Nu putem sa ne spunem singuri peste 100 de ani ca am fostintotdeauna niste nenorociti, ci ca am fost niste eroi, dar iata,am decazut, dar vom fi iarasi ce am fost si mai mult decit atit.Plus ca mai intervine si fenomenul infrumusetarii naturale afaptelor trecute de catre memoria noastra. Asa ca nu este cazul sava faceti iluzii – Capitanul si maimutica lui cea mica vor fi nisteeroi luminosi peste 100 de ani, care vor fi contrapusi canaliilorde atunci. Daca am recunoaste vreodata adevarul in intregimea lui,ne-am sinucide ca natie. Ceea ce ar fi un gest igienic, dar asta ealta poveste.

37 Alex la 5.04.2011 21:27 despre peste o suta deani….
raspunde
Probabil ca peste o suta de ani foarte putini oameni vor sti cevadespre cei care ne conduc acum,asta este unul din motivele pentrucare istoria se repeta.De obicei sunt pomeniti conducatorii care auavut realizari insemnate sau care au provocat dezastreinsemnate….conducatorii din ziua de azi sunt mult prea servilifata de adevaratii conducatori ai romaniei care stau in umbra sidespre care nu se vor afla prea multe.
Totusi daca stam sa ne gandim exista un lucru care probabil ii vasoca pe romanii care vor trai aici peste o suta de ani,si anume,CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI (PROST)
O hardughie inutila construita dupa aceleasi principii dupa care afost construita „Casa poporului (prost – evident)”.Genul acesta deconstructii arata grandomania impostoriilor ajunsi in functiiinalte,aceeasi grandomanie ca si a tiganilor care isi fac palate demii de metrii patrati fara apa curenta si canalizare.O adevarata”jivina” arhitecturala construita in cel mai potrivit loc – langacasa poporului.In felul acesta,peste o suta de ani se vor vedeadoua epoci diferite : epoca lingailor comunisti si epocapupatorilor de moaste.Doua epoci marcate profund de prostiaoameniilor care au trecut prin ele…

P.S.:Casa poporului este a poporului la fel cum catedralamantuirii neamului va mantui neamul!

Norocul chior și botezulîn closet

O româncă diagnosticată cu tumoare abdominală a născut,înainte să fie tăiată pe burtă de iscusiții medici, un copil înWC-ul spitalului. Nu credeam să văd zicerea românească „Ai un norocchior, parcă te-ai cufurit în scăldătoare” întruchipată pe dos,prin botezul în closet.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...