Boc pică în picioare

Boc pică  în picioare
Publicat: 23/04/2012, 19:24
Actualizat: 23/04/2012, 22:31

Este un supraviețuitor. Și când a fost predestinat să cadă șis-a prăvălit cu zgomot de oase, a zvâcnit din șezut,redobândindu-și poziția verticală, și a mers mai departe, ca și cumnimic nu s-ar fi întâmplat. I-a luat, fără ezitare, locul luiStolojan și i-a scos din joc pe Iohannis, Croitoru și Negoiță, toțimult mai bine cotați decât el. A guvernat orbește, într-o bezmeticăgoană după bani și, când concetățenii furioși i-au strigat săplece, el s-a proptit mai tare în postura de bărbat al”măsurilor aspre, dar corecte”. Și, acum, când, laolaltă, senăpustesc asupra lui strada și Parlamentul, el se va strecura afarădin încercuire printre picioarele dușmanilor și, cu figura încășifonată, va ține un discurs vitejesc, la televizor. Al câteleaGuvern Boc este acesta? Al cincilea sau al șaselea? Numărul lorarată de câte ori a fentat premierul Emil Boc decesul politic, ceeace, pentru cineva care conduce Executivul de numai doi ani, este operformanță. Singura, de altfel.

Pentru săptămâna viitoare, deznodământul deja se cunoaște:moțiunea de cenzură nu va trece. Nici măcar Teo Trandafir, care aîncălcat, surâzând, disciplina de partid la Legea pensiilor, nucrede că, de data asta, va mai vota cu Opoziția. În ceea ce oprivește, aceasta din urmă nu-și face iluzii. Are nevoie de încă 30de voturi și nu știe de unde să le scoată. Într-un ultim și inutilefort, l-a lăsat pe hârșitul Adrian Năstase să negocieze cuparlamentarii minorităților, altele decât cea maghiară, fiindcăUDMR a obținut de la guvern ce și-a dorit, prin Legea Educației,româna urmând să fie predată ca limbă străină în școlile dinSecuime. Toate Cabinetele de avarie pe care le fac și le desfac PSDși PNL, zilele acestea, sunt simple exerciții de imaginație cu tema”Ce ar fi dacă…?”. Faptul că se feresc să rostească numele unuipremier comun este un semn că nu vor să cadă în ridicol.Majoritatea parlamentară, așa subțire cum este, a prins vigoare și,chiar de-ar demonstra zeci de mii de oameni în fața Parlamentului,cum își dorește Victor Ponta, e puțin probabil să se sperie și sădea dovezi de slăbiciune la vot.

Solidaritatea taberei guvernamentale, până de curând amenințatăde nemulțumiri interne, trădări și șantaje politice, s-a întăritnu doar fiindcă fiecare a primit ce a vrut (parlamentarii PDL, banipentru colegii, UDMR, fonduri pentru școli și drepturi culturale),ci și pentru că acolo a reapărut lumina. O spune Marko Bela,comentând zvonurile că unii parlamentari ai Puterii ar trece departea cealaltă: „Ar fi lipsit de logică pentru ei. Am trecutîmpreună prin partea cea mai grea, acum urmează partea de relansareeconomică”. Așadar, pentru guvernanți greul a trecut. Acum, îșipermit să facă „din eroare” cadouri populației (reducerea TVA laalimentele de bază și neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei) și,în deplină cunoștință de cauză, lor înșiși (eliminarea impozituluisuplimentar pentru deținerea mai multor locuințe).

Optimismul le este insuflat și întreținut de guvern, carenegociază cu FMI reducerea impozitului pe salarii și acontribuțiilor sociale pentru angajatori. Îndulcirea fiscalăanunțată nu se împacă însă deloc cu aplicarea unor măsuri crunte,precum înjumătățirea ajutoarelor pentru handicapați, ori meschine,ca impozitarea cupoanelor de reduceri, dar niciun ales al Puteriinu stă să le pună în balanță. Pedeliștii sunt convinși că țaramerge pe calea cea bună, vin zilele frumoase, chiar dacă, pentrupopulație, ele vor fi tot negre. În acest orizont distorsionat,Emil Boc se transformă din supraviețuitor în erou salvator și,peste doi ani, va veni cu partidul să ceară, de la noi,recompensa.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...