Camarazii lui Dragnea

Redactor:
Marian Sultănoiu
Camarazii lui Dragnea
Un comentariu semnat de Marian SULTĂNOIU

Camarazii ăștia doi, cu revoluția în suflet, s-au încântat de ei înșiși. Sigur, pe lângă ei, mai sunt câțiva luptători (rămași) fără glorie, cam supărați, cam frustrați. Oricum, fără un viitor imediat, cum ar spune Ștefănescu: „Îmi pare rău că, în condițiile stabilite astăzi, cu 16 vicepreședinți aleși din opt regiuni, jumătate dintre ei bărbați, jumătate femei, unii ca Șerban Nicolae și Pleșoianu nu-și vor putea depune candidaturile”.

Fiecare dintre ei a avut un colț/dinte împotrivă, o mică răfuială cu Dragnea, un ceva pe care să i-l comunice cu arțag. Fie ca să nu-și piardă funcția pe care astăzi o ocupă, fie că ar fi vrut un loc mai în față, fie ca să-și facă din nume un renume.

Părerea mea este că n-au știut să-și ia măsură – cât la mâneci, cât în talie, cât de lat reverul – propriei „personalități”.

„Dacă planează suspiciuni vizavi de un coleg din partid, atunci cu siguranță acesta, indiferent de funcție, trebuie să dea explicații publice pentru noi în interiorul partidului și pentru votanții noștri, este un lucru foarte important. Eu sunt convins că va veni cu aceste explicații în spațiul public. Aștept ca colegul nostru Liviu Dragnea, camaradul meu Liviu Dragnea, să spună mai multe lucruri la comisia de control SRI, unde a și spus că va fi audiat și că va lămuri foarte multe din aceste aspecte„, se exprima, ieri, belicos, Codrin Ștefănescu, ca și când n-ar fi fost de-ajuns cât de rău i se așezase-n gât lui Dragnea încă de la CEx-ul trecut.

Astăzi, însă, a ieșit din ședință tuflit: „A explicat înăuntru (Liviu Dragnea – n.a.) cum a fost, ( cu statul paralel – n.a. ) și eu sunt mulțumit. (…) Am un singur regret după acest CEx: că în această procedură de vot pe regiuni, nu știu dacă oameni precum Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu vor putea candida. Sper să fie în continuare la fel de vocali și nu vor da înapoi”, s-a plâns, cu precauții, Ștefănescu, în timp ce căuta oxigen.

Întrebat cum rămâne cu funcția lui, Codrin a răspuns: „Nu este scoasă la concurs prin votul CEx-ului”.

Te cred și eu că nu e scoasă, după ce Dragnea i-a făcut omului urechile mari. „Dacă doi-trei camarazi vorbesc despre asta, nu înseamnă că e adevărat. Codrin Ștefănescu poate să ceară aceste explicații de la camaradul Gabriel Oprea. Voi spune în Comisia SRI tot ce știu”, a răspuns Dragnea cu aerul că nu se pune la mintea lui Ștefănescu.

Și nici la mintea lui „Rădulescu AKM”, care se trezise, și el, deranjat de execuția lui Dragnea la „paralel”, precum și de fața noului statut: „Eu aș vrea să candidez la funcția de vicepreședinte al partidului, cum am candidat și acum patru ani. Înțeleg că se va propune o modificare de statut și înțeleg că s-a propus să fie alegeri pe regiuni și nu poți să candidezi decât unul singur – un bărbat și o femeie, pentru că nu poate în regiunea respectivă să dea organizația un singur aviz decât pentru o singură persoană. Logic – foarte simplu și foarte șmecherește. (…) Eu cred că ar trebui să mergem pe statutul vechi al partidului, nu să facem un statut nou, ca să nu existe competiție în partid. Mie mi se pare firesc ca orice om să poată candida. Ar fi limitarea candidaturilor”, a răpăit Rădulescu , crezând că e suficient doar să se audă vorbind.

Cine credeți că s-a trezit din șoc? Ei bine, da, intransigentul Pleșoianu: „Și mă mai interesează ceva… Mă interesează DESTINUL acestui popor în vremurile astea atât de complicate. Am și voi avea MULTE de spus aici. Nici măcar n-am început cu adevărat, în acest sens! Până acum, m-am implicat total în DESȚELENIRE. Dar de aici înainte mă voi ocupa și de RĂSADURI. Nu e suficient să lupți împotriva a ceva, important este să lupți și pentru ceva… Iar pentru că „timpul nu mai are răbdare”, voi lucra de aici înainte simultan la PLIVIRE și la PLANTARE”, a postat omul pe Facebook.

Corect. Deci Pleșoianu pe Daea e supărat, iar eu spun că are absolută dreptate. Că doar n-o să fie supărat pe Dragnea…

Așa stând lucrurile, PSDragnea și-a decis, încă o dată, viitorul: organizează Congres Extraordinar, ca să scape de toți nemulțumiții de el, instituie proba de perechi pe regiuni, la vicepreședinți, își pune fideli la președinția executivă și la secretariatul general, scapă de „patrulaterul roșu” Ștefănescu-Rădulescu-Pleșoianu-Nicolae, o acceptă pe Firea pe post de vice, ca să se ocupe ea de schimbarea guvernelor, de acum încolo (ca și până acum), ori de câte ori e cazul, îl susține pe Toader până în pânzele albe, pentru că i-a plăcut raportul. Vorba lui Codrin: „Trebuie sa intrăm uniți în Congres!” și a lui Cațavencu: „Am luptat și am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituțional!”.

Curat constituțional! 

Inchide