Capul ministrului rozaliu

Redactor:
Liliana Ruse
Capul ministrului rozaliu
Dacă e să urăști pe cineva din guvernarea asta, prima opțiune ar fi Adriean Videanu. Bogat, arogant, mincinos, cu o căutătură vinovată și un rozaliu suspect în obraji.

Dacă e să urăști pe cineva din guvernarea asta, prima opțiune arfi Adriean Videanu. Bogat, arogant, mincinos, cu o căutăturăvinovată și un rozaliu suspect în obraji. Pozele cu palatul său pesfântul teren al Bisericii te îndeamnă să pui mâna pe furcă șitopor. Știrile cu băiatul său școlit în străinătate, care spargeeuro în cazinouri când tu n-ai cu ce-ți plăti întreținerea, tesufocă de indignare. Îți spui: „Din cauza lui Videanu n-are țarabani! Fără el am avea toți pensii uriașe, salarii enorme și vacanțela Burj Al-Arab pe două ori pe an”.

M-am uitat cum, în decurs de două-trei luni, Videanu a devenitsimbolul corupției, al capitalistului îmbuibat și nerușinat.Probabil că e, dar toate informațiile despre bunăstarea ministruluiEconomiei sunt vechi, de pe vremea primei declarații de avere, cândelectoratul, PD-L și președintele au făcut cunoștință cu ceasurilede zeci de mii de euro, depozitele în valută la bănci străine, casade la Snagov și afacerile prospere ale Marmosim în timpulguvernării Năstase. Niciunul dintre aspecte nu l-a împiedicat sădevină ministru și prim-vice la partid.

Când privești ce i se întâmplă lui Videanu, îți dai seama călațul s-a strâns și a început să-l sugrume. Tot ce spune și ce facee rău. Până și tentativa de îmbunare a lui Traian Băsescu prinsinecura oferită la Paris viitorului ginere prezidențial i-aexplodat în față. Șeful statului s-a spălat pe mâini „pe surse” șiatenția presei s-a deplasat către relațiile de prietenie și afaceridintre ministru și tatăl lui „Syda”.

Ce i se întâmplă acum lui Adriean Videanu seamănă cu un plancinic, dar logic. Orice consultant politic care citește sondajeleși observă declinul Cabinetului și al partidului de guvernământ arspune că e timpul ca nemulțumirile să fie canalizate șipersonificate, iar ministrul Economiei este victima perfectă. Nimicdin prestația sa publică nu te face să-i plângi de milă sau să-iiei apărarea. Execuția lui dă satisfacție celor exasperați deincoerența și incompetența Guvernului Boc. Sigur că la remanierevor mai cădea și alții, dar figurile șterse ale lui Vlădescu,Șeitan sau Sandu nu pot produce marea defulare națională.

Prin înlăturarea lui Videanu, Traian Băsescu ar da o dublălovitură: limpezește temporar imaginea guvernului și reia controlulintegral asupra PD-L, pe care tripleta B(laga) V(ideanu)B(erceanu)încercase să i-l ia samavolnic. Capul ministrului rozaliu oferitpoporului e un avertisment pentru ceilalți doi. Berceanu l-aînțeles deja și a anunțat că nu visează la o carieră politicăîndelungată. Rămas singur, Blaga nu poate pune mari probleme. Calease deschide pentru oamenii președintelui, cu toate că ei n-aureușit să demonstreze că ar fi de altă factură decât cei din vecheagardă.

Culoarul croit cu bâta în interiorul PD-L arată că TraianBăsescu se dezbară greu de vechile-i metehne și că are dificultățiîn a se raporta la acest al doilea mandat din perspectiva istoriei,așa cum speră unii analiști. Cred că Băsescu nu-și merită porecla”Zeus”. Mai nimerit ar fi să i se spună Chronos, titanul care-șiînghițea copiii ca să împiedice profeția de a fi detronat de unuldintre ei.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide