Cercetează și nu crede în sprijin de la stat!

Cercetează și nu crede în sprijin de la stat!
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 08:13

Nu doar în România cercetătorilor li se pun piedici tocmai dinpartea celor care ar trebui să-i susțină. Se întâmplă și la casemai mari. Chiar și în America. Un exemplu grăitor este cel al luiJoseph Goldberger, trimis să investigheze în 1914 epidemiile depelagră care izbucniseră în sudul Statelor Unite. La vremea aceease considera că pelagra este o boală infecțioasă, tocmai pentru căafecta populația din Sud în număr atât de mare. Goldberger aintuit, însă, că pelagra era cauzată de alimentația deficitară, nude vreo bacterie, având în vedere că boala se răspândea doar înrândurile muncitorilor de pe plantații, oameni care mâncau zilnicacelași lucru, nu și în rândurile celor care aveau o alimentațiemai diversificată. Nimeni nu l-a crezut, însă. Așa că a început săexperimenteze pe sine. A colectat mai întâi salivă și secrețiinazale de la bolnavi. Pe care le-a ingerat… Cum nu s-a îmbolnăvitde pelagră, a continuat cu sângele celor bolnavi. Nimic. A merspână acolo încât să consume (ascunsă în pilule) materie fecală dela cei afectați. Pilule pe care le-a împărțit și cu soția… Niciurmă de pelagră. Nici măcar în felul acesta nu a convinsautoritățile că boala care continua să facă ravagii nu se transmitede la om la om.

Abia când a început să facă cercetări pe câini, a descoperitrăspunsul. Câinii nu erau dispuși să mănânce doar porumb (hranazilnică și exclusivă a muncitorilor de pe plantații) decât dacă lise dădeau pastile de „deschis apetitul”, făcute din drojdie. Câiniinu au făcut pelagră, în schimb, oamenii bolnavi cărora li s-a datsă consume drojdie s-au vindecat în câteva zile. Goldbergerdovedise că are dreptate – pelagra e cauzată de lipsa dinalimentație a unei substanțe care se găsește din abundență îndrojdie. De atunci a devenit erou, a primit o pensie de 115 dolari(o avere la vremea aceea) pentru munca depusă, a fost nominalizatpentru Nobel de cinci ori, ba s-a făcut chiar și un film despreel.

În România cercetătorii nu experimentează pe propria piele, daro fac din propriul buzunar. În mod uimitor, cu rezultate.Descoperirea unei celule care ar putea fi răspunsul pentruvindecarea afecțiunilor cardiace, printre altele, a fost făcută dedoctorul Laurențiu Popescu fără niciun leu din partea statului.Ignorată în țară, descoperirea face senzație în străinătate. Uninstitut de cercetare chinez s-a oferit să colaboreze cucercetătorii români la continuarea cercetării și la găsirea metodeide a folosi descoperirea în medicină. Statul român, prinAutoritatea Națională pentru Cercetare Științifică, însă, s-a opus,motivând că cercetarea cu pricina nu prezintă interes… În afară,însă, interesați sunt, acum, pe lângă chinezi, americanii,italienii, germanii, spaniolii, britanicii… Țări unde, chiar dacăcercetătorilor li se mai pun și piedici, atunci când reușesc cevasunt sprijiniți. La noi nu doar că cercetătorii sunt ignorați de labun început, dar nici când reușesc ceva, nu sunt lăsați să pună înaplicare. Probabil că filmul despre Laurențiu Popescu va fi făcuttot la Hollywood…

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Televiziunea care DISPARE din România! O altă lansare bombă are loc astăzi...
CONSTĂNȚENII dau BULUC să se VACCINEZE la centrul din CITY PARK MALL Video
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Minunea înfricoșătoare care a avut loc de curând! Toată lumea a început să plângă. Totul...
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021