CHESTIA ZILEI cu CTP

CHESTIA ZILEI cu CTP
Vorbetele General și testul PP

1. Cumetria Oprescu – USL e firească și reciproc avantajoasă. Copil al stângii, Oprescu poate să câștige astfel chiar din primul tur, iar USL se asigură că PDL nu are nicio șansă de victorie în alegerile pentru Primăria Generală.

Problema e că mie, ca bucureștean, puțin îmi pasă de combinațiile politice ale d-lui. Oprescu. Ceea ce mă scoate din sărite este insistența cu care dl. Vorbete General încearcă să ne convingă, debitând glume de bere la 2 litri, că n-are nicio vină în rușinea internațională a gazonului de pe Național, că nu se pricepe „la iarbă”.

Păi, nu trebuie să se priceapă la iarbă, nici la scaunele de plastic, nici la betonul gradenelor, nici la grupurile sanitare. Toate astea le construiesc diferite firme pe care le alege Primăria, prin licitație sau atribuire directă. Nu stau eu, cetățean, să alerg după ele dacă apar defecte, antreprenorul general este cel care girează întreaga construcție, verificând bonitatea firmelor în cauză și testând în prealabil rezultatele muncii lor. Câte meciuri-test s-au organizat pe gazonul găunos înainte de meciul România – Franța?

Alt aspect. Din observații personale, ca șofer în zona pasajului Basarab, precum și din discuțiile cu mulții mei amici taximetriști, degajez o constatare neplăcută: frumosul, incontestabil frumosul pod are un trafic mai redus decât cel care ar fi fost de așteptat pentru a justifica uriașa investiție. Ceea ce, pe de altă parte, e „bine”, întrucât și așa la coborârea în zona gâtuită Titulescu – Banu Manta se creează un dop permanent de circulație care ar putea duce la adevărate blocaje. Până când se face autostrada suspendată, poate că ar trebui analizate și astfel de probleme?

2. A fost legalizat Partidul OTV. Ceea ce, într-un fel, e mai cinstit: și alte televiziuni se comportă ca niște partide politice poate chiar mai abitir decât partidul DD, dar nu se duc să se înregistreze la Judecătorie.

Cine va vota Partidul OTV? Se vorbește de pensionari, de șomeri, de săraci. După părerea mea, numărul de voturi pentru Partidul Poporului va măsura destul de precis gradul de îmbolnăvire psihică al respectivului popor. Ca să fie testat neuropsihiatric un individ, se recoltează lichid cefalorahidian și se injectează unui păianjen. Dacă pânza țesută de acesta își pierde desenul regulat, atunci avem de-a face cu anume boli psihice.

În cazul poporului român, e mult mai simplu: toți cei care vor vota partidul d-lui. Diaconescu – nu candidații, activiștii sau președintele Diaconescu însuși, e vorba de votanți – sunt, oricât ar fi de săraci, mai întâi alienați mintal.

Întrebarea e câți.


Inchide