Cine ce nu e

Cine ce nu e
O paranteză murdară - așa arată cele 7 săptămâni în care USL s-a străduit să scape de Băsescu.

O paranteză murdară – așa arată cele 7 săptămâni în care USL  s-a străduit să scape de Băsescu. Dacă marți, 21 august,  după tot acest bâlci distrugător, în loc să rupă pisica, CCR produce o decizie  cețoasă, aruncând zisul patruped în  Parlament, cred că nervii românilor,  și așa întinși strună, ar ceda. Ajunge.

E simplu și sumbru să socotim pagubele din paranteza murdară: bani cheltuiți, bani pierduți, avarii de imagine în Occident, scăderea încrederii românilor în votul democratic,  mai multă ură între oameni. Totuși, am putea identifica și niște câștiguri ale perioadei?

Da, în caz că ne gândim la cunoașterea apofatică, negativă, ca la un mod de reducere a neștiinței. Am aflat, mulțumită acțiunii hazardate și heirupiste a USL, cine ce nu este.

Crin Antonescu nu e bun de președinte al României. Din 2009 și până acum am tot observat alunecarea spre găunos, spre demagogie politicardă a unui crin tot mai galben. Dar nu credeam că poate ajunge la un adevărat delir de sine, la un autocult al personalității – măcar cultul lui Ceaușescu era făcut de alții. „Ori tu, ori eu!”,  „Băsescu nu scapă de mine decât dacă mă omoară!”, „Eu am în spate voturile a 7,5 milioane de români, Băsescu îl are pe ambasadorul SUA și 900.000 de voturi.  Cine e mai puternic?” Mai puternică e paranoia, pentru că Antonescu a ajuns să-i sufle în ceafă Monicăi Macovei,  prevestitoarea războiului civil, cu declarația „Vor fi tensiuni sociale, dacă Băsescu rămâne la Cotroceni”.

Traian Băsescu nu e  vreun curajos, nici un „brav om prietenos”, nici căpitanul care nu-și părăsește nava, cum s-a tot înfățișat mulțimii. E un laș. Că este un mincinos natural, nu trebuia s-o mai demonstreze încă o dată, dar cât e de laș, de fără cuvânt și fără onoare, l-am putut vedea acum în toată splendoarea.

Victor Ponta nu e premier. E un  arivist influențabil, presat de eminențele cenușii ale USL să ia decizii aiurea, să numească niște eronați în guvern, să forțeze legile. În compensație, se răzbună puștește cu obrăznicii la adresa liderilor occidentali.

Curtea Constituțională nu e sanctuarul Justiției. E o adunătură vișinie de Moș Crăciuni de mall, politizată mai ceva decât un consiliu județean. După conceptul de democrație originală al lui Ion Iliescu, Curtea a lansat, hotărând soarta României printr-o erată, democrația eratică – alăturea cu drumul, rătăcită, asta înseamnă eratică. Mi se pare limpede că, în viitor, trebuie să înceteze numirea politică a membrilor CCR.  Corpul magistraților e indicat și în măsură să-i aleagă.

Cea mai puternică instituție din România nu e Parlamentul, nici Guvernul, nici Curtea Constituțională.  Este Procuratura, care bagă în anchetă penală tot ce mișcă în front. Aș propune ca procurorii să ia la întrebări și leul, poate îl aduc înapoi lângă euro.

România nu mai e ultima găină din gostat. Washingtonului și Bruxellesului chiar le pasă de ce se întâmplă pe aici. Existăm pe hartă. Bine era să fi fost băgați în seamă și înainte de suspendarea lui Băsescu, bine ar fi să fim și după.
 

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Propuneri indecente…din partea soțului
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cod Rutier 2021. Amendă nouă de 725 de lei. Atenție, șoferi! Ce nu mai aveți...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide