Crima din milă COMENTARIU LIVE

Crima din milă COMENTARIU LIVE
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 22/11/2012, 19:30

Reporterilor care vâră microfonul sub nasul militantelordragostei de câini nu le dă prin cap să pună o întrebare simplă:ați tăiat vreodată un pui de găină? I-ați pus tălpile pe aripi,i-ați apucat capul cu o mână, i-ați retezat gâtul cu cuțitul ținutîn cealaltă? Ar obține, cu siguranță, nuuu! – uri oripilate saubâiguieli. Sensibilele cucoane „n-ar omorî o muscă”. Ele „ausuflet”. Ele au lăsat totdeauna treaba asta pe seama soțului sau aurugat un vecin. Cele mai multe iau puii din magazin, gata omorâțide alții și înghețați, ceea ce le rezolvă problemele cu naturelulsimțitor.

Toată povestea asta cu câinii vagabonzi contrapune așa – zisei”cruzimi” a unor „criminali” ca primarul Băsescu un fariserism maimult sau mai puțin conștient. Existența întregii societăți omeneștise bazează pe un lung lanț de crime față de animale. Dacă n-avemdreptul să omorâm câinii vagabonzi, cine ne dă dreptul să decapitămvacile, să înjunghiem porcii, să înfigem în buza peștilor de bunăcredință cârlige de oțel? De ce practicăm genocidul asuprașobolanilor sau gândacilor, venind peste ei cu deratizarea șidezinsecția? N-ar fi mai uman să-i castrăm unul câte unul? Sau, mărog, să-i eutanasiem cu o injecție care costă cât un prânz pentruun om, în sunete de muzică preclasică, deoarece s-a demonstrat cășobolanului îi place? Sau, și mai bine, să-i lăsăm să se”înfrățească” cu copiii, pe care au ajuns să-i sfâșie prin nordulMoldovei.

Castrarea câinilor vagabonzi, de care se agață cu încăpățânareactiviștii protecției animalelor, e o ipocrizie „umanitară”. Nuomori specimenul, îi omori urmașii: „crima” e transportată înviitor, virtualizată, nu mai deranjează la umanism. Eutanasia, altăipocrizie, plimbată de toți prin gură. Aceasta înseamnă moarteprovocată fără durere pentru a curma o suferință incurabilă. Or, încazul maidanezilor, e vorba și de suprimarea celor sănătoși, pecare nu-i revendică nimeni în termen de zece zile – ca fapt divers,în imperiul democrației, SUA, un câine fără stăpân adunat de pestradă este lichidat în 48 de ore.

Într-un singur caz aș fi sută la sută de acord cu societățile deprotecție a animalelor: cel al ticăloșiei numite vânătoare,”sportul” omorârii vietăților de plăcere.

Așa-zisa iubire de animale, când ajunge la forme grotești,semnifică altceva. Indivizii în cauză își construiesc de fapt uncomplex de superioritate prin milă asupra „brutelor” care cer să nule mai fie atacați copiii de haite de câini vagabonzi. Ei suntbuni, iar cel care scrie aceste rânduri – o bestie fără inimă. M-arprivi asasin dacă le-aș spune că mari criminali, psihopați,dictatori sângeroși din istoria omenirii au fost și mari iubitoride animale. Adesea, „dragostea” de animale se întâlnește cudisprețul față de om. Cu frustrări în relațiile cu semenii. Depildă, madam Bardot, pe care vor s-o cheme unii în ajutor, și-areprofilat preaplinul sufletesc pe animale după ce i-a mai scăzutcota la bărbați. Adesea, când mai înaintează în vârstă, „fetelevesele” fac pasiuni pentru câini – o compensație psihică: animalule iubitor și credincios până la moarte, spre deosebire de lungulșir al bărbaților care le-au părăsit fără un cuvânt. Popularazicere „Din bucata mea de pâine/ Am hrănit un om și-un câine/Câinele mă recunoaște/ Omul nu mă mai cunoaște” exprimă nu atâttrăiri filocanine, cât neîncrederea apriorică în ființa umană -urăște-ți aproapele, pentru că el oricum te urăște.

Tărăboiul acesta al milei e absurd. Problema a încetat de multsă mai fie una de opțiune afectivă, de împărțire a oamenilor încruzi și miloși – e o problemă pur și simplu tehnică, socială. Înacțiunea socială, conceptul de milă e inoperant: aici au sens doarprioritățile, abordate în ordine. Întrucât administrațiile localeanterioare și-au dovedit indolența și în acest domeniu, numărulcâinilor fără stăpân din Capitală a depășit 200.000 și crește cu15% pe an. Situația e la fel de gravă și în alte orașe ale țării.Anual, zeci de mii de oameni, între care mulți copii, sunt mușcațide aceste patrupede. Nu mai poți ieși noaptea pe stradă, ba nicichiar ziua, prin locuri mai neumblate, fără un par în mână. Măsurica punerea câinilor în țarcuri sau castrarea lor ar fi fostsuficiente dacă se aplicau cu ani în urmă. Acum e prea târziu:numărul imens deja existent, rata teribilă de înmulțire,capacitățile limitate de hrănire sau „procesare” a lor facinevitabilă eliminarea fizică a acestor animale. Până când suntcastrați 5 câini, un singur dulău în putere poate însămânța 10cățele rămase fără partener pe stradă. Și ca să umpli țara cu târlede câini, animale complet neproductive, cărora le dai de mâncare încondițiile în care statul n-are bani să hrănească bolnavii dinspitale, înseamnă să transformi mila în crimă.

Lucrurile sunt deci cât se poate de limpezi: avem de ales întreoameni și câini. Restul e gălăgie sentimentaloidă. Ar mai fi totușio întrebare, două: sunt câinii pericolul cel mai mare pentrucetățean? Dincolo de foame, agresivitatea lor nu e accentuată demiasmele violenței care plutesc în aer? În ce mă privește, suntpentru suprimarea câinilor străzii. Dar atunci când omultâlhărește, violează, ucide alți oameni la fiecare pas, cândvânează copii, la ce ne-am putea aștepta de la câini? Și mă întreb:n-ar trebui să se aplice și unor asemenea fiare bipede injecțiaterminală?

(Din vol. „România abțibild”)

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Filmați când nu se așteptau: milionarii Cosmin Olăroiu și Gino Iorgulescu, întâlnire secretă cu...
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Ajutor FINANCIAR pentru aceşti români! Premierul tocmai a făcut anunţul
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Care este, de fapt, marja de profit a Dacia. Ford nu reușește la Craiova aceleași...
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Cât ține imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID? Rezultatele unui nou studiu efectuat în România
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Ce interdicții și măsuri se aplică dacă incidența cazurilor Covid 19 crește peste 3 la...
În TOMIS III, ca-n FILMELE de ACȚIUNE: Un bărbat a MURIT după ce a ALERGAT...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
VINE ZĂPADA în România! Anunțul făcut în direct de ANM: "Așteptăm să se depună un...
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...