Crin Antonescu nu mai are răbdare

Crin Antonescu nu mai are răbdare
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 20:54

Crin Antonescu nu se bate acum nici cu Traian Băsescu, nici cu Emil Boc. Crin Antonescu se bate acum pentru el. Pentru legitimarea sa drept lider incontestabil al opoziției și pentru a rămâne în avantaj în cazul unei schimbări de macaz a mai tânărului său coleg de alianță Victor Ponta, beneficiar de socru priceput într-ale negocierilor cu Băsescu și cu PDL. Bârfele lui Sebastian Lăzăroiu care nu mai contenește vestind o alianță PSD-PDL, par a fi atins coarda sensibilă a liberalului care visează la Cotroceni și a fi stricat armonia paradisului uselist. Pentru că ceea ce se întâmplă de două săptămâni încoace nu a scos la iveală doar mizeria din curtea lui Emil Boc și a lui Traian Băsescu, ci și faptul că haina de copreședinte pe care Antonescu o împarte cu Ponta e plină de scame.

Primul declic a fost în momentul în care, cu oamenii deja ieșiți în stradă, Traian Băsescu a retras proiectul noii legi a sănătății care făcuse deja prima victimă, pe Raed Arafat. În vreme ce Victor Ponta anunța strategic că propune un pact național pentru sănătate, care ar fi forțat PDL să iasă la rampă și să cadă sub propriile arme, Crin Antonescu se autoproclama lider al străzii, punând la cale un megamiting USL. Că a forțat nota, s-a văzut în slaba mobilizare la București a pesediștilor din teritoriu, care în afară de Radu Mazăre nu și-au arătat fața la manifestarea populară pusă la cale de liberali. Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Crin Antonescu a reluat o idee mai veche abandonată deVictor Ponta, demisia parlamentarilor USL în semn de protest față de ignoranța PDL și a lui Traian Băsescu și a PDL de ceda la cererea de alegeri anticipate. Victor Ponta n-a marșat și a explicat într-o conferință de presă că nu se poate ajunge, constituțional, la dizolvarea parlamentului și la anticipate doar cu o demisie în bloc a opoziției.

Crin Antonescu nu a abandonat, iar ieri, la finalul unei întâlniri ad-hoc a PNL, care a urmat reunirii parlamentului în sesiune extraordinară, a anunțat că la biroul său au fost depuse demisii ale senatorilor și deputaților PNL. „Sunt mandatat să comunic un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorința parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament și a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemați la urne.Vom discuta cu partenerii noștri din PSD, din PC, și vom încerca a găsim o soluție comună”, a declarat Antonescu, deși reticența „partenerilor” din PSD fusese exprimată cu doar câteva ore înainte într-o reuniune a USL.

De altfel, Victor Ponta nu l-a lăsat pe liderul liberal să aștepte prea mult un răspuns: „Deocamdată acele demisii ale unor parlamentari PNL sunt depuse la Crin Antonescu, nu la Parlament. În cadrul USL nu există o decizie cu privire la demisia în bloc a opoziției, am stabilit că vom mai discuta pe acest subiect, pentru a avea o decizie clară până pe 1 februarie, când începe sesiunea legislativă”.

La finalul unei zile în care „incompetentul” Boc și „tiranul” Băsescu ar fi trebuit terfeliți în arena democrației, mutarea forțată pe care a facut-o Crin Antonescu a lăsat, pentru prima oară, descoperită groapa căscată între el și Victor Ponta. Cine va cădea în ea? Rămâne de văzut. Până una-alta, Crin Antonescu este cel care a făcut primul pas.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Șocul anului despre pensiile din România! Este anunțul momentului pentru milioane de români
Adevărul despre numărul record de morți în România. Un medic oncolog aruncă bomba
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...