• Publicat:
Puterea Gândului

Cum a fost la Robbie Williams: public ca la Londra, organizare ca la București

Cum a fost la Robbie Williams: public ca la Londra, organizare ca la București
Concert Robbie Williams: A fost... fucking amazing.

• A fost… fucking amazing, ca să-l citez pe superstarul care a reușit să scoată 60.000 de români din case și să-i aducă vineri seara în Piața Constituției. Niciun politician și nicio cauză n-au scos atâția români în stradă în ultimii ani. O înregistrare ilustrativă aici.

• Cred că Robbie Williams a fost cu adevărat sincer surprins când a văzut publicul. „Habar n-aveam că sunt atât de popular în România…adică știam că am succes în Marea Britanie, dar…” Un public frumos, civilizat și cald, care-i știa pe de rost cântecele, a știut să se bucure de muzică și să se ridice la înățimea spectacolului. Am văzut vineri seara o Românie vie, energică și occidentală, care, altfel, pur și simplu nu există în știri.

• Avem public de Londra și organizare de București: cozi interminabile să-ți iei jetoane, care să-ți ofere accesul la alte cozi ca să-ți iei apă, ca să ajungi în fine, invariabil la coadă la toaletă. Când știi că ai vândut atât de multe bilete, când știi că oamenii au rupt din bugetul lunar de la 200 de lei în sus ca să plătească intrarea, cozile tradiționale au arătat pur și simplu o lipsă de respect față de public din partea organizatorului român. Și, cu toate acestea, oamenii s-au abținut să facă scandal, preferând să accepte provocarea britanicului: „Let me entertain you!”

• Nu-mi place să povestesc spectacole, pentru că de obicei marile show-uri nu sunt o înșiruire de melodii, un playlist pe care ți-l pui acasă, ci un vertij de stări și de emoții. Iar spectacolul lui Robbie Williams a avut emoție (personal, ca tată de băieți, m-a atins duetul făcut cu tatăl său, Peter Williams, pe melodia „Better Man”), ironie și autoironie nostalgică (da, acum 25 de ani nu mi-aș fi închipuit că voi merge vreodată la un concert al vreunui membru al trupei Take That), senzualitate (când ați văzut ultima dată videoclipul de la „Rock DJ”?), dramă (rememorarea celor două perioade petrecute la dezintoxicare, omagiul către Freddie Mercury și un „My Way” de final nu atât de glamoros precum cel de la Royal Albert Hall, dar sensibil, profund și trist, cântat în intimitatea a 60.000 de voci).

• Personal, nu-mi rămâne decât să sper într-o fericită întâlnire dintre Robbie Williams și Bono de la U2 și să-mi imaginez următorul dialog pentru încă 60.000 de fani:

– Am auzit că ai fost în România. Cum a fost?

– A fost fucking amazing. Ar trebui să mergi și tu.

 

A fost bine

Posted by Florin Negruțiu on 17 Iulie 2015

 

 

Inchide