Cum s-a rugat Victor Ponta pentru „asociatul” Dan Șova

Redactor:
Florin Negruțiu
Cum s-a rugat Victor Ponta pentru „asociatul” Dan Șova
Cum cine? Victor Ponta. Când? În această dimineață.

• „Poziția mea și a PSD este aceea de a nu bloca acțiunile Justiției!” Cum cine? Victor Ponta. Când? În această dimineață. După ce am citit această postare scrisă pe Facebook de premier, m-am liniștit: nu se putea un mesaj mai clar că Partidul îl va scăpa pe Dan Șova de Justiție. Cititorii știu că vorbim de un caz clinic: când dl. Ponta zice că e zi, fiți siguri că e noapte.

• O noapte lungă începe și pentru PSD, partidul până mai ieri cel mai mare și mai puternic din România. Apărând camarila premierului (Dan Șova este un vechi „asociat” al lui Victor Ponta, un fel de Sebastian Ghiță aparent mai tont), senatorii PSD își sabotează practic viitorul politic și realegerea în funcții. În condițiile în care DNA a ajuns la o popularitate uriașă, să sfidezi opinia publică pentru a salva un șocâte opărit precum Dan Șova înseamnă curată sinucidere politică. Oricum, pentru mulți dintre ei aceasta este cea mai mică grijă. Văd în salvarea lui Dan Șova propria salvare. Perspectiva celulei cu WC turcesc, în care uneori se imaginează înfricoșați, le provoacă frisoane și-i face să se strângă ciopor unul într-altul. Parlamentarii pot, desigur, să repete la nesfârșit minciuna „amendamentului Ponta”, cum că nu blochează acțiunile Justiției. Cine-i mai crede după votul dat azi în Senat? Până și cei câțiva chelneri care le servesc la TV interesele penale vor avea mari dificultăți să le explice telespectatorilor de ce senatorul Dan Șova nu poate avea același tratament din partea Justiției ca orice cetățean al acestei țări.

• Veți spune că, totuși, senatorii și-au dat acceptul pentru Darius Vâlcov. Că asta arată că nu sunt simpli roboți. Că au ajuns să discearnă între cazuri. Nu e așa. PSD și asociații lui din Parlament au încercat să limiteze pierderile, salvând ce mai putea fi salvat. Votul a fost consecința unui calcul politic: îl scăpăm pe unul, îl sacrificăm pe celălalt. După cum scriam, Șova nu e un fitecine. Prin Șova, procurorii pot ajunge periculos mai sus. Doar Victor Ponta a fost avocat-colaborator pe vremuri la „Șova și asociații”.

• Apropo de Darius Vâlcov, până mai ieri ministrul Finanțelor și artizanul reformei fiscale pe care premierul Ponta a prezentat-o azi triumfalist drept cel mai bun lucru al guvernării sale: un cititor mă întreabă câte bonuri fiscale trebuie să strângă ca să-și ia și el un Renoir. Oamenii fac haz de necaz: un hău se deschide între popor și această guvernare de cârdășie care a pierdut orice contact cu realitatea.

• Cel mai hilar moment: după modelul Vosganian, o nouă scenă a mirului. Senatoarea Jipa l-a miruit pe senatorul Șova cu mir adus „de la Sfântul Mormânt”, ca să-l scape de încercarea pregătită de procurori. De dimineață, Dan Șova însuși ceruse mijlocirea divină a grupului parlamentar de rugăciune pentru ca, de Bunăvestire, Senatul să nu dea dezlegare la peștii cei mari. Ritualul „smintiților și al mișeilor”, căutat solemn, dar lovit de un ridicol absolut, este piatra funerară care pune capac acestei adevărate case de nebuni care-și zice Parlamentul României.
 

Să sfidezi opinia publică pentru a salva un şocâte opărit precum Dan Şova înseamnă curată sinucidere politică.

Posted by Florin Negruțiu on 25 martie 2015

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Surse NYT: Israelul a comis asasinatul din Iran / Criza poate complica eforturile Administraţiei Joe...
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
ȘOCANT! Ce probleme are Silviu Biriș din cauza divorțului. Este halucinant...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
De ce a ajuns Selena, fiica lui Alex Bodi, în grija Biancăi Drăgușanu! Ce făcea...
Inchide