Cum să furi un milion… de oameni

Redactor:
Marian Sultănoiu
Cum să furi un milion… de oameni
Cele mai negre previziuni încep să se adeverească - "deșertizarea" socială a României devine realitate. Peste un milion de cetățeni nu ies la socoteală în urma raportului preliminar al recensământului din 2011. Toată lumea se întreabă, deconcertată, "ce-am făcut cu milionul?! Unde l-am pus? Pe ce l-am prăpădit?!".

Cele mai negre previziuni încep să se adeverească – „deșertizarea” socială a României devine realitate. Peste un milion de cetățeni nu ies la socoteală în urma raportului preliminar al recensământului din 2011. Toată lumea se întreabă, deconcertată, „ce-am făcut cu milionul?! Unde l-am pus? Pe ce l-am prăpădit?!”.

Păi, ca să fim sinceri, mai întâi ar trebui să citim crucile cimitirelor. Măcar pe alea care au scăpat de focurile homeless-ilor, ori ale sutelor de mii de „hibernatus” autohtoni. Ca să vă dau doar un exemplu din zeci de mii asemănătoare, știu un sat în Bărăgan, unde suprafața ocupată a cimitirului generos a crescut, în ultimii patru ani, cu 25 la sută. Vizavi, numărul școlarilor a scăzut cu o treime, în timp ce „exportul” în Vestul agro-industrailizat a atins zece procente din populația activă a comunității. Asta, doar așa, ca să vorbim statistic; rece cum s-ar spune.

Cred că „surpriza” jucată de unii dintre comentatorii fenomenului frizează, de departe, penibilul. Oare ce-om fi crezut noi în toți acești ani de război rece stat vs popor, că scapă-ai noștri și mor ai lor?! Aiurea. Personal, am recunoscut necesitatea reducerii cheltuielilor nejustificate în plan social – ajutoare și pensii mascate pentru cetățeni în toată puterea cuvântului, „ologiți” de lene și orbiți de prea mult „mitilic”, ori cote pentru întreținerea unor handicapați prefăcuți care, altfel, rup pingele în procesul cotidian al învârtirii manelelor la sate și orașe -, dar nu și a instituirii procesului de decimare, prin indolență și nesimțire politică a sute de mii de pensionari, care n-au avut altă vină decât aceea că au cotizat în comunsim la o casă de pensii legală și necesară, transformată de capitalism în joc piramidal.

Cine ar fi crezut că medicii vor rămâne, vreo secundă în plus – odată ce li s-a oferit posibilitatea să lucreze oriunde în Europa – în orașele, satele și comunele unei țări care-i umilește, plătindu-i în ajutoare de șomaj?! Consecința, aproape inutil de rostit: românul, pauperizat și neputincios, s-a îmbolnăvit, a zăcut și a murit în liniștea lui, cu zeci de ani înaintea încheierii termenului de valabilitate.

Câți tineri au mai avut curajul să-și întemeieze o familie, în condițiile în care, în beneficiul latifundiarilor și al băcilor flămânde și generatoare de criză, prețul caselor a exploldat în nesimțire. Câte tinere, deși ar fi dorit-o, au mai avut curajul să nască, în condițiile în care n-au mai avut bani, loc de muncă și locuințe, n-au beneficiat de asistență sanitară performantă și n-au avut parte de politici privind sporirea natalității, inteligente și coerente?! Asta ca să vorbim „doar” de sutele de mii de nenăscuți și de bunicii lor necunoscuți, ei, împreună „risipind” o parte bună dintr-un milion.

Și lor li se adaugă alte sute de mii de români, evadați din statistici, plecați să muncească ori doar să slugărească pe la casele lumii – de foame, de umilință, de disperare. No face, no name, no number…

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Ce au ajuns să facă lebedele de pe lacul Tăbăcărie din cauza mizeriei. Scene oripilante...
Lidl România, veste mare pentru toți clienții. Ce se întâmplă în 2021 cu magazinele
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide