Dansând cu sconcsul. Și un PS pentru dl. Antonescu

Redactor:
Florin Negruțiu
Dansând cu sconcsul. Și un PS pentru dl. Antonescu
PC nu este o „soluție imorală" pentru că dl. Voiculescu e Felix. În această logică, toate partidele sunt soluții imorale. Nu-mi amintesc vreun partid care să nu aibă securiștii săi, fie ofițeri, fie simpli turnători.

PC nu este o „soluție imorală” pentru că dl. Voiculescue Felix. În această logică, toate partidele sunt soluțiiimorale. Nu-mi amintesc vreun partid care să nu aibă securiștiisăi, fie ofițeri, fie simpli turnători. De aceea, este amuzantăipocrizia unora care condamnă viguros PNL că a făcut pactul cuDiavolul. Păi, dacă-i așa, toată lumea l-a făcut la un moment datși, spre aducerea aminte a pedeliștilor indignați, chiar și dl.Traian Băsescu.

PC este o „soluție imorală” pentru că se folosește demijloace extrapolitice pentru a ajunge în Parlament. Spredeosebire de celelalte partide de 1 la sută, PC nu-și faceniciodată griji la alegeri. Prezența în Legislativ și uneori înGuvern eludând votul popular este imorală. Dl. Voiculescu reușeștesă-și țină partidul în centrul evenimentelor vânzându-le diverșilorinteresați nu vreo doctrină magică (acum de centru dreapta), ci oiluzie mediatică. Iar doritori sunt destui. Chiar dacă le putemarfa livrată de dl. Voiculescu, toți se înghesuie. PC este”sconcsul” care merge la vânătoare cu „tigrul și cu leul”, după cumsună noua fabulă politică, explicată pe înțelesul liberalilor dedl. Ludovic Orban.

N-am să înțeleg niciodată obsesia politicianului de a avea și elo televiziune. De pildă dl. Antonescu. Domnia sa n-a reușit săexplice coerent, nici măcar în propriul partid, rațiunea politică aînfrățirii cu conservatorii. După ce PC a ieșit din alianța cu PSDși a intrat în cea cu PNL, aritmetica e simplă: (PSD-PC)+(PNL+PC) =PSD+PNL. Deci, în negocierile pentru alianța adevărată, cea cu PSD,avantajul pe care peciștii îl vor da liberalilor este nul.Avantajul pe care-l va avea dl. Voiculescu e clar – garanțiarămânerii în Parlament. Dar ce oferă în schimb? O tribună media depe care dl. Antonescu își va face vocalizele? Păi era pânăacum dl. Antonescu boicotat de Antene? Și-ar fi schimbatteleviziunea d-lui Voiculescu opțiunea anti-Băsescu dacă nu sefăcea alianța? Părerea mea e că dl. Antonescu a plătit pentru cevace oricum avea gratis. Dar asta este strict afacereadomniei sale.

Remarc doar faptul că dl. Antonescu a ajuns să spună că„reducerea PC la Intact sau la Dan Voiculescu e obsesiapropagandiștilor lui Băsescu”. Aici intră ziariști, scriitori,comentatori, membri din propriul partid, în general oameni care nugândesc ca domnia sa. Întâlnim aici un mic dictator în formarecare, alimentat cu furie și ură de tot felul de lăudători deocazie, gândește periculos că „cine nu-i cu noi e împotrivanoastră”. Dar despre asta vom mai scrie, cultul lui Antonescu e deabia la început.

PS„În România, cu câteva excepții, jurnaliștii se minuneazăde cât de șmecher a fost dl. Băsescu și de data asta, jurnaliștiiscriu editoriale care se numesc Antonescu, securist la fărăfrecvență, nu Băsescu, javră mincinoasă, de pildă. Artrebui ca jurnaliștii ăștia să-i facă securiști pe părinții lor, nupe alții. Sigur, în articol nu se spune asta, tocmai. Dar așamerge, așa se naște și se dezvoltă această substanță în careviermii au spor”.

Dl. Antonescu a furnizat această mostră de gândire ilogică luniseara, la Antena3. Deci „jurnaliștii” l-au făcut securist, deși”sigur, în articol nu se spune asta”. Din păcate, reacția d-luiAntonescu vine să confirme una dintre concluziile articoluluiCrin Antonescu,securist la fără frecvență, și anume că domniasa este „unul dintre cei mai superficiali politicieni din România”.Dl. Antonescu, lăudat pentru calitățile sale oratorice, răspunde cuun „ba pe-a mă-tii” la un articol din care probabil a citit doartitlul. Acest politician care cere să fie recunoscut drept Liderulanti-Băsescu încearcă să îmbrățișeze mimetic stilul dușmanului săuși se antrenează la oglindă cu armele acestuia: grosolănia,insulta, atacul sub centură. Nu m-ar mira ca, în intimitate, dl.Antonescu să-l admire sincer pe dl. Băsescu.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide