De jos, până jos…

De jos, până jos...
Publicat: 03/09/2018, 22:50

Nici nu știi cu ce să începi. Ce te revoltă mai tare, mai apăsat, mai profund… Faptul că individul ăsta publică pe Fb fișa medicală a unui român, un om oarecare, fără legătură cu cloaca asta pestilențială care e politica românească? Faptul că același individ folosește, cu inconștiență, pe același Fb, simboluri naziste dintre cele mai oripilante? Faptul că o instituție de stat, oricare ar fi ea, îi dă pe mână, lui Vâlcov sau oricui altcuiva, fișa medicală a unui român, oricare ar fi el?

Darius Vâlcov, caracterul malefic despre care vorbim, nu e un individ oarecare, în această societate cu probleme – este consilier al premierului unui guvern al României; este omul cu care se sfătuiește liderul celui mai mare partid din țară, PSD. Este cel care dă linia – așa se spune – politicilor actualei puteri.

Individul acesta, deși pare, nu este unul ale cărui vorbe se duc, așa cum ar fi normal în cazul său, pe pustii. Ele capătă greutatea, nu a inteligenței, ci a forței politice și de reprimare – așa cum s-a văzut – pe care le are în spate.

Vorbele și faptele sale pot crea șocuri în minți slabe, neșcolite, derutate. În vieți neancorate în realitatea imediată a societății democratice, în tineri în derivă.

Darius Vâlcov are îndrăzneala, sau inconștiența, sau indiferența să facă lucruri și să spună vorbe care frizează educația, cultura, umanul, bunul-simț elementar.

Ce a făcut Vâlcov nu este altceva decât o manifestare unui soi de dictatură în împiciorongire, în meleag. Doar așa se poate explica lipsa lui de morală, asumată. Poate convingerea că nu va păți nimic, din punct de vedere legal și politic, pentru că face parte din grupul celor care pot.

Iată reacția românului (protestatar rezist, ce-i drept) a cărui fișă medicală a fost postată pe Fb: „Problema socială este că, indiferent că ești om politic sau om civic, ei au acces foarte ușor la datele noastre confidențiale„. Acesta explică situația apărută în 2006, când a cerut o fișă medicală necesară pentru pensionare. Se știa cu probleme respiratorii, dar a fost diagnosticat și cu o afecțiune psihică. „În acea perioadă, am avut o problemă foarte gravă în familie, am rămas singur cu două fete mici”, explică omul.

Acest document oficial – fișa medicală – a fost arma cu care Vâlcov și-a spus că merită să lovească într-unul dintre românii pe care partidul său îi conduce, în țara numită România.

De ce?!

Pentru că poate. Pentru că instituțiile statului au ajuns la cheremul unor indivizi în mintea/sufletul cărora morala nu mai are nici un rost.

Și, pentru că omul era muncit de o furie șocantă, atacul a continuat printr-un videoclip, postat și el pe Fb, în care se regăseau simboluri naziste, și un Iohannis, înjosit cu mustața lui Hitler.

Aceasta, pentru a rezona probabil cu inepția debitată de colega Olguța Vasilescu Lia, care rostise fără cenzura rațiunii: „Ca neamț, să vorbești de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Ea însăși părând a fi îndemnată la atari deviații, de prostiile debitate de ministrul Daea.

Lipsa de cultură și de caracter nu pot naște decât dezorientare.

În ceea ce-l privește pe Vâlcov și manifestările sale, șefii și prietenii săi l-au criticat, dar cu reținere.

Călin Popescu Tăriceanu: „Cred că în virtutea necesității apărării și protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru nu este ceva normal”.

Liviu Dragnea: Da, am citit această reacție, dar în virtutea faptului că sunt un susținător recunoscut și cunoscut al organizațiilor evreiești, eu cred că nu poate fi acuzat Darius Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească cineva că a avut în vedere altceva”.

Așa o fi, numai că: Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, Elie Wiesel, spune că „a luat la cunoștință, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Vâlcov, l-a făcut pe pagina sa de Facebook prin care îl înfățișează pe președintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler folosind în postare și alte elemente specifice nazismului. Astfel de postări, făcute de către un demnitar al statului pot atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave”.

Iar Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, adaugă: „Am citit cu stupefacție și consternare pe internet un recent comentariu ilustrat grafic al domnului Darius Vâlcov, consilier al prim-ministrului României”.

Din păcate, modul nostru de a duce, nepermis, în derizoriu lucruri grave, aflați într-o adâncă lipsă de cultură, nu ne poate face prea frumoși și nici prea deștepți, în lumea în care trăim.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT...
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
VESTE BUNĂ pentru absolut toată România! Schimbarea uriașă anunțată de Alexandru Rafila: Va fi TOTAL...
Doliu uriaș în România: Miliardarul a murit în chinuri. „Îngerul” copiilor nevoiași a lăsat un...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...