Dl Băsescu vrea să înșele Istoria cu Geografia

Dl Băsescu vrea să înșele Istoria cu Geografia
De 60 de ani încoace, România a fost reorganizată administrativ pe bază de manevre politice deghizate în emusaiuri economico-sociale.

De 60 de ani încoace, România a fost reorganizată administrativpe bază de manevre politice deghizate în emusaiurieconomico-sociale. În 1950, cele 58 de județe moștenite de la”vechea orânduire” sunt transformate la îndemnul consilierilorsovietici în 28 de regiuni. Prilej cu care funcționariiadministrației „burghezo-moșierești” sunt înlocuiți cu cei puși decomuniști.

În 1952, potrivit principiilor internaționalismului proletar șiviziunii încă de la înființare a PCR, care considera România unstat multinațional, opresor de minorități, este creată RegiuneaAutonomă Maghiară, cu populație majoritar ungurească. În 1960, cândcursul politicii regimului Dej se îndepărtează de Moscovaîndreptându-se spre comunismul naționalist, dus pe culmi deCeaușescu, Regiunea Autonomă Maghiară primește teritorii locuitemajoritar de români și pierde din cele cu populație majoritarmaghiară, fiind redenumită, după „ameliorarea etnică”, R. MureșAutonomă Maghiară.

În 1968, Ceaușescu dizolvă sistemul regiunilor de tip sovieticși reinstaurează județul ca unitate administrativ-teritorială. Cuaceastă ocazie, funcționarii fideli regimului Dej sunt înlocuiți cuoamenii lui Ceaușescu, iar R. Mureș Autonomă Maghiară este spartăîn județe, cuvântul „autonomie” fiind șters de peste tot.

Acum, așa cum voința tovarășului Stalin era invocată în anii ’50pentru redesenarea obligatorie a hărții României, grupareaBăsescu-Boc invocă Uniunea Europeană ca nou topograf nemilos alregiunilor. „Nu facem regiuni din județe, nu ne dă UE bani”. ZiarulGândul a demontat această absurditate manipulatorie a guvernului:cum e și firesc, Bruxellesul spune că atribuirea de fonduri UE sebazează pe calitatea și cantitatea proiectelor prezentate de oțară, și nu pe mărimea unității administrative, care rămâne lalatitudinea autorităților. Pe scurt, dacă nu ești în stare săgenerezi proiecte valabile, poți să ai și o singură regiune, câtțara, cu capitala la Cotroceni, și nu primești nimic.

Dârdora geografică ce i-a cuprins pe guvernanți nu ține defondurile europene, ci de alegerile românești din 2012. Aidoma luiDej și Ceaușescu, dl.Băsescu și ai săi urmăresc să-și întăreascăcontrolul în teritoriu cu ocazia unei asemenea reîmpărțiri pentru aforța rezultatele electorale în condițiile popularității prăbușitea PDL. Reînființarea unui soi de Regiune Autonomă Maghiară contravoturi ar putea fi un târg oricând posibil.

Dincolo însă de acest nivel al machiaverlâcului politic, apareîncă o dată, după planul de revizuire a Constituției, „complexulCuza” care-l bântuie pe dl. Băsescu. Conștient că din mandatele luinu rămâne mai nimic sub specia Istoriei, dl. Președinte se dă deceasul morții să-și marcheze epoca în calitate de „reformator”.Dacă în toți acești ani, obsedat de bătălii meschine, n-a reușit săschimbe România, măcar să schimbe harta României.

Dacă poporul e prost, leneș și nu-l merită pe dl. Băsescu,atunci măcar să aibă și domnia-sa, ca orice autocrat care serespectă, o Românie desenată în capul lui.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide