Doctrina Becali sau mântuirea prin politică

Doctrina Becali sau mântuirea prin politică
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 21:42

Îl știți pe Gigi Banderas? Ei, dacă nu, aflați că Becali s-a tuns, pentru de dimineață, cu breton ca să-i ia fața lui Caesar. S-a văzut la tv. Pe urmă a venit omu’ și ne-a povestit, serios, cum a devenit manevra cu schimbarea de look. „Am vrut să am figura lui Caesar” zice el, imperial.

De dupămasă, a venit la alt tv cu fața lui aia veche, cu cărare pe mijloc, stas Gable, ras, asortată la costumul scump, cămașa neagră și cravata roșie. „M-am gândit că dacă vin să vorbesc de credință și politică să vin cu freza serioasă” zice, „că eu mă-mbrac în funcție de subiect și televiziune, și mi-ați spus că vorbim de credință”. Logic.

Câtă vreme nu se enervează și nu intră în considerații „parabolice” și pilduitoare despre sfinți, mame, anafure și alte origini, Gigi Becali construiește politici și filosofii ferme, cu o simplitate dezarmantă.

Între altele, Caesar al II-lea a predat lecția ieșirii rapide din criză: „Biserica a rămas speranța românilor” zice. „Dacă mergem la biserică și ne rugăm, simplu – În numele Tatălui, al Fiului, al Sfântului Duh -, atunci Dumnezeu, care le-a făcut pe toate, va veni și va ajuta poporul român să treacă criza”. Așa da! Simplu și eficient, dă-i în mă-sa p-ăștia, cu politicile lor perverse, care suge sângele poporului.

Pe urmă, ne-a deslușit dedesubtul motivului pentru care protestează nația în piețe, de-a surda, de trei săptămâni. „I-a ajuns blestemul și pedeapsa pentru voturile și sufletele lor vândute”. Inițiat, Gigi știe că Dumnezeu le-ar fi spus creștinilor, în diverse împrejurări și ocazii, să-și dea votul numai după voința și judecata lor. „Păi, dacă tu-l vinzi, votu, dacă-l vinzi… Vine vremea să stai în stradă, nu?!” pac, pac.

La rândul lor, cumpărătorii de votori vor avea, în viziunea lui Gigi, temătorul de Dumnezeu, soarta cumplită a trădătorilor și preacurviților. „Cei care au dat, ca să fie cârmuitori, în focurile iadului vor arde, pentru ca au înșelat încrederea oamenilor!”.

Cu alte cuvinte, țara nu e chiar disperată. Rugăciune să fie și răbdare, „iar noi vom câștiga sufletul și palatele cerului” conchide Gigi.

Iar până atunci, preacuviosul și partidul său fac politică de alianțe cu preacurviții cumpărători de voturi – „doar în Consiliul General, la Capitală, că mi-am dat cuvântul, și eu sunt ca tata când bătea palma și cumpăra o turmă de oi: dacă zic o vorbă, e vorbă -, îl înțelege pe Boc și remunerația lui, mică, după buget – „Cum să faci politică cu o mie de euro pe lună de dimineața până seara, fără bani și fără onoruri?!” – apoi, mai trage o concluzie: „Dacă vreți politică serioasă, faceți guvern doar cu oameni bogati, ca Becali. Pentru țara mea, îmi dau viața. Mă dau pe mine, oamenilor. Pentru că eu vreau să mă mântuiesc prin politică!!”.

Categoric, de rugat trebuie să ne rugăm…

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT MORTAL la intrare în GALEȘU: 2 BĂRBAȚI au DECEDAT
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Sub pericolul dezastrului. Mare atenție, români! Următoarele 48 de ore sunt critice
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...