Doru Înzăpezitoru’

Redactor:
Mihai Găinușă
Doru Înzăpezitoru’
De când se bate Găbița Vrăjmașu Fericirea cu Infractorul Mustăcios, nimic n-o să se mai facă în București. Mihai Găinușă alias Doru Înzăpezitoru' enumeră afacerile dubioase ale edililor din București

Mie mi-a plăcut mult istoria, dar nu era să mor de foame ca profesor, așa că m-am făcut șofer pe volă. Cum era și cântecul ăla: „Volare, ooo, furare, oo-oo”! E imnul Primăriei. Unde se bat cele două roze: roza roz de Voluntari și spinii lui Dragnea din Consiliul General. Știați că nea Liviu a făcut o facultate de contabilitate care a fost înființată la 3 ani după ce a terminat-o el? Ăsta și-a furat și studiile.

Așaaa… Ce voiam să vă zic: dacă mai ninge, luați-vă concediu, ca să nu vă-mbolnăviți cu nervii capului în trafic. Săptămâna trecută, doar ce-a picurat nițel și a făcut infarct circulația. Că oricum nu-i pasă nimănui, toți sunt puși pe contracte de panseluțe și căsuțe de lemn pentru Tărgul de Crăciun. Cică o să ne ia și picamere la Administrația Parcurilor, să dăm găuri în pământul înghețat, ca să băgăm panseluțele. Banditul de la Sectorul 2 a plătit pe spații verzi cât jumate de referendum: 23 de milioane de euro. O crizantemă, zice Curtea de Conturi era 12 lei în piață și 310 lei la Primărie. Păi ce, sunt banii lor? Sunt banii voștri, care i-ați pus lupi la stână.

Acu’ au pus și stâlpișori lângă linia de tramvaie. Să vezi ce-o să-i ia nenea Doru cu utilajul, la rând, ca pe cocoașele de încetinire: pac, pac, pac! Păi, dacă nu încape lama și ăia o să fie acoperiți de zăpada aia jegoasă, ce credeți? Sau – în cel mai bun caz – o să lăsăm mormanele peste ei, să înzăpezim juma de bandă. D-aia îmi și zice Doru Înzăpezitoru’.

Asta-i altă afacere, cu stâlpișori. Nu mai vezi așa ceva în toată Europa. Ăia au strada liberă, curată, cu tramvaie joase, silențioase, cu iarbă între șine. La noi, zdrăngăne astea mai rău ca tramvaiele cu cai. Măcar alea erau bune, că pășteau caii iarba înaltă din Sectorul 5 și nu se mai opreau în drum tramvaiele lui primaru’ Florea – Vanghelie 2.

Ce-a fost pănă acum, a fost parfum, vă zic! De când se bate Găbița Vrăjmașu Fericirea cu Infractorul Mustăcios, nimic n-o să se mai facă în București. Primăria o să ne facă plinul la utilaje cu motorină și consilierii PSD o s-o scoată din rezervoare, noaptea ca hoții, ca să nu mai ieșim pe traseu. Și s-o lase pe cocoană în ofsaid. De parcă lu Găbița Ferfenița îi pasă. Pac! O să scoată niște vouchere din banii voștri, să mai trimită la vară niște bătrâni în Grecia, să-și trateze la soare reumatismele înghețate în stațile RATB.

D-asta zic – și mă iertați c-am venit ca gunoierii la sfârșit de an – să ne luăm prima de la clienți. Dați un leu, pentru utilajul meu? Să am măcar de 3-4 litri de motorină, să-l scot din remiză când vin burduhănoșii ăia de funcționari cu șofer, de la Comandamentul de Iarnă să ne inspecteze demonstrativ. Să vadă dacă suntem pregătiți de ninsoare.

Suntem, cum să nu suntem? Am pus mână de la mână și ne-am luat la garaj, de Black Friday, un televizor, să vedem la știri cum arată orașul blocat de prima ninsoare. Cel mai mult ne amuză babele și moșii care se plâng de gheața de pe trotuare și de troienele din stații. Păi, cine a votat ce-a votat în Capitală, mamaie? Pe Ali Baba și cei 40 de consilieri.

Vă pupă Doru Înzăpezitoru’!

 

Inchide