Dragostea (F 63). Ghid de supraviețuire

Redactor:
Lelia Munteanu
În dimineața în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în sfârșit, după ani de cercetări, că dragostea e o boală mentală, s-au arătat concomitent trei semne. Președintele Republicii și-a cumpărat beteală de pom.
În dimineața în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în sfârșit, după ani de cercetări, că dragostea e o boală mentală, s-au arătat concomitent trei semne. Președintele Republicii și-a cumpărat beteală de pom.

În dimineața în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în sfârșit, după ani de cercetări, că dragostea e o boală mentală, s-au arătat concomitent trei semne. Președintele Republicii și-a cumpărat beteală de pom. Pe strada Veseliei din Ferentari, pe cerul sticlos și rece s-a ivit un soi de vârcolac mititel, sub forma cheii sol, chiar în clipa în care Tanța Curdefier ieșea din casă, în capot și papuci, să-și conducă ultimul client. De la centrul de plasament „Aripi de serafimi” din Schela Gorjului, doi copilași și-au luat zborul. În urma lor n-au mai rămas decât feliile de pâine sub magiun și ceaiul sleit din cănile de tablă. Toate se leagă și nimic nu e întâmplător.

S-o luăm științific. Până acum, atât cercetătorii britanici cât și fetele de la Jean Monnet știau că dragostea e oarbă. Persoanele care contractează această maladie (îi spun și eu F63, conform nomenclatorului OMS) se confruntă cu un proces sever de scădere a acuității vizuale. Dar și cu deficiențe de auz, aflându-se în imposibilitatea de a recepționa corect sfaturile chibiților din preajmă. Se constată acum că dragostea e și o tulburare mentală gravă. Singura veste bună e că trece. F63 – (ce nume de rachetă cu rază scurtă de acțiune!) – nu durează mai mult de patru ani. Cercetările empirice efectuate în propriul meu laborator, încă din iulie 2008 și redactate într-un amplu studiu în publicația de specialitate Gândul, sunt confirmate de concluziile Organizației Mondiale a Sănătății:

F 63. Ghid de supraviețuire

Având în vedere că, în jurul meu, cad persoanele fizice ca muștele; luând în considerațiune dramele pe care le observ consumându-se zilnic; prelevând probe, făcând măsurători și constatând că plutește ceva în aer, m-am decis să-i ajut pe cei în suferință. Cu un scurt ghid de supraviețuire.

Întâi câteva judecăți de principiu: îndrăgosteala nu folosește la nimic. Nu iese din asta nici un ce profit. Doi: amorul tâmpește. S-a demonstrat științific. Trei: orbește. Avem studii solide în sensul acesta. Patru: asurzește. Cinci și restu: dă palpitații, vertij, înmoaie genunchii, cauzează la somatic (la psihic nu mai ai oricum ce repara, consideră-l pierdut).

Cum recunoaștem fenomenul? Iată câteva simptome. Ai privirea umedă și rătăcită? Te-ai ars. Caută o oglindă, holbează-te în ea ca să fii sigur că ești tu și dă-ți palme. Dacă acțiunea nu-și face efectul, îndepărtează-te de sursele de incendiu: fugi ca de dracu de mail și de telefon. Când ai ajuns să te uiți lung la mobilul care nu mai sună și încerci să-l repari, roagă-te să scapi până nu e prea târziu. Din clipa în care ajungi să crezi că nu vine mailul fiindcă dincolo a căzut netul, ai intrat în faza terminală.
Nu-i crede pe cei care-ți prescriu terapia prin muncă: dacă lucrezi la fabrica de ace, precis te vei trezi că faci brice. Nu pleca urechea la muzica de dor și of, de adieu sau de ce noroc că te-am cunoscut. Nuuu! Treci pe marșuri. Sau dă-o rapid pe „Alunelu”.

Nu ieși din casă! O să ți se pară că toate persoanele cu care dai nas în nas seamănă ca picăturile de apă și toate au chipul ăla pe care tu trebuie să ți-l scoți din căpățână. Scoate-l și înlocuiește-l cu harta drumurilor județene. Ceva trebuie să te zgâlțâie și să te aducă la realitate.

Nu-ți petrece prea prea mult timp cu gândiri de felul „viața fără… n-are nici un rost”. Fii pragmatic, măcar în ultimul moment: caută sodă caustică, ascute cuțitul de bucătărie, verifică frânghia și nu uita scrisoarea de adio. Redacteaz-o din timp, recitește-o atent, scoate virgulele dintre subiect și predicat. Ți-ai trăit viața corect gramatical, mori cu Îndreptarul sintactic și morfologic pe piept.

(O singură instituție tratează tipul ăsta de suferință, cum te vindecă doar spitalul de glumeți când începi să vorbești singur: Starea Civilă. În secunda doi, după ce-ai zis „da” și-ai semnat certificatul, ți s-a ridicat ceața de pe ochi).

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide