Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu

Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 30/11/2012, 14:01

Mădălina Manole s-a sinucis, Ceaușeștii au fost dezgropați, DanDiaconescu președinte. După câteva săptămâni petrecute în Americacu ani în urmă, mi-am schimbat biletul de avion ca să plec mairepede. Unul dintre motive era că laptele avea gust de banane,bananele – de pește, peștele – de pâine, pâinea avea gustul aeruluidin camera de hotel și toate gust de prezervativ cu arome. Cam astaîmi lasă în gură știrile-bombă, breaking-newsele, red-alerții careumplu ecranele în ultima vreme. Osemintele Ceaușeștilor, cadavrulfurajdanizat al Mădălinei M., D. Diaconescu împingând degetul grosprin ecran către populație sunt toate fabricate din aceeași materiede bază, păstoasă, groasă, pestriță și unsuroasă, și ambalateîntr-o țiplă strălucitoare, pe care dacă apeși prea tare simținevoia să te speli pe mâini. Tovarășii mei de breaslă jurnalisticăfrământă pasta asta zile în șir, cu nesfârșite serii de întrebăriinepte și aiureli „istorice” („Ceaușescu, președintele României din1965!”), străduindu-se să mulgă ceva rating de la cioporul decugetători plurivalenți, mereu aceiași, convocați sistematic întelevizor. Și să coacă pasta într-o pâine de mâncat. E greu.

Am refuzat invitațiile de a comenta aceste „superștiri” la TV,stimați cititori, pentru că nu cred că vreuna dintre ele ar trebuisă însemne mare lucru pentru populația României de azi. M. Manoleera o vedetă ieșită de pe afiș, atât de îndrăgostită de sine că n-amai suportat lipsa succesului și apropierea bătrâneții; prinsinucidere, și-a înșelat pur și simplu copilul, pe care nu l-aîntrebat nimeni dacă vrea să se nască și apoi să crească fără mamă.Și a făcut-o într-o țară în care multe mame abia mai au ce să ledea copiilor de mâncare. Adio și n-am cuvinte, sau, poate, câtevaînainte de rubrica meteo.

Șocâtele de televizor D. Diaconescu, după ce i-a avut zeci șisute de ore ca invitați pe C.V. Tudor și G. Becali, și-a zis că aînvățat destul în materie de tupeu megalomanic și debitatenormități pe foc atomat ca să le ia apa de la moară. Nu voi puteavreodată decât să-i disprețuiesc compătimindu-i pe iubitorii deVadim și Becali, dar ce să mai zici de cei care ar fi gata săaduleze caricatura corciturii lor?

În sfârșit, urmașii lui Ceaușescu, pentru că nu pot să revendiceCasa Poporului și toate casele Tovarășului din Primăverii și dintoate orașele mai mari ale țării, pentru că nu pot reînvia epoca încare erau împărați, iau și ei, așa, de-ai dracului, ce pot:ciolanele nobilelor hoituri ale Odiosului și Sinistrei. Și dacăanaliza ADN demonstrează că sunt oase de câine, ce rezultă? CăCeaușeștii trăiesc în Coreea de Nord? Că după ce au fost împușcați,în urma unui proces surogat, dar cu vârf și îndesat meritat, în locsă fie îngropați au fost arși așa cum voia Elena Ceaușescu să ardămiile de morți pe care și-i dorea la Timișoara? Ei, și? Că n-auavut o slujbă creștinească de îngropăciune? Cine? Cuplul careordona la un moment dat scoaterea din media a tuturor cuvintelorținând de biserică, inclusiv a cuvântului cruce (acceleratul deBrașov face cruce cu rapidul de Suceava), care a izgonit și dărâmatbisericile Bucureștiului, care are pe crucea din Ghencea, unde cicăurmează să fie reînhumat „creștinește”, o stea roșie? Să vedempentru câți bătrâni din România de azi și de mâine vor mai fi banipentru slujba de îngropăciune.

Din ce-mi spun colegii, înțeleg că dezgroparea Ceaușeștilor faceo audiență bunișoară, nu cât autoevacuarea din viață a MădălineiManole, dar orișicât. Sunt destui cetățeni care susțin că era maibine pe vremea lui Ceaușescu în ce privește nivelul de trai.Subsemnatul sunt de părere că era mai bine în ce privește nivelulde inteligență.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Nu a fost chemat la nuntă de Simona Halep, dar o sfătuiește să facă repede...
Horoscop pentru luni! Se anunţă schimbări importante pentru multe dintre zodii
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Închisoarea din Kabul, păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
De ce femeile au mai mulţi anticorpi după covid-19 decât bărbaţii. Dr. Adrian Marinescu explică
Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
România trece la ORA DE IARNĂ! Vom dormi mai mult. Cum trebuie să ne potrivim...
Război total! Europa se cutremură. Alertă la granița României
Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...