Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu

Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu
Mădălina Manole s-a sinucis, Ceaușeștii au fost dezgropați, Dan Diaconescu președinte. După câteva săptămâni petrecute în America cu ani în urmă, mi-am schimbat biletul de avion ca să plec mai repede.

Mădălina Manole s-a sinucis, Ceaușeștii au fost dezgropați, DanDiaconescu președinte. După câteva săptămâni petrecute în Americacu ani în urmă, mi-am schimbat biletul de avion ca să plec mairepede. Unul dintre motive era că laptele avea gust de banane,bananele – de pește, peștele – de pâine, pâinea avea gustul aeruluidin camera de hotel și toate gust de prezervativ cu arome. Cam astaîmi lasă în gură știrile-bombă, breaking-newsele, red-alerții careumplu ecranele în ultima vreme. Osemintele Ceaușeștilor, cadavrulfurajdanizat al Mădălinei M., D. Diaconescu împingând degetul grosprin ecran către populație sunt toate fabricate din aceeași materiede bază, păstoasă, groasă, pestriță și unsuroasă, și ambalateîntr-o țiplă strălucitoare, pe care dacă apeși prea tare simținevoia să te speli pe mâini. Tovarășii mei de breaslă jurnalisticăfrământă pasta asta zile în șir, cu nesfârșite serii de întrebăriinepte și aiureli „istorice” („Ceaușescu, președintele României din1965!”), străduindu-se să mulgă ceva rating de la cioporul decugetători plurivalenți, mereu aceiași, convocați sistematic întelevizor. Și să coacă pasta într-o pâine de mâncat. E greu.

Am refuzat invitațiile de a comenta aceste „superștiri” la TV,stimați cititori, pentru că nu cred că vreuna dintre ele ar trebuisă însemne mare lucru pentru populația României de azi. M. Manoleera o vedetă ieșită de pe afiș, atât de îndrăgostită de sine că n-amai suportat lipsa succesului și apropierea bătrâneții; prinsinucidere, și-a înșelat pur și simplu copilul, pe care nu l-aîntrebat nimeni dacă vrea să se nască și apoi să crească fără mamă.Și a făcut-o într-o țară în care multe mame abia mai au ce să ledea copiilor de mâncare. Adio și n-am cuvinte, sau, poate, câtevaînainte de rubrica meteo.

Șocâtele de televizor D. Diaconescu, după ce i-a avut zeci șisute de ore ca invitați pe C.V. Tudor și G. Becali, și-a zis că aînvățat destul în materie de tupeu megalomanic și debitatenormități pe foc atomat ca să le ia apa de la moară. Nu voi puteavreodată decât să-i disprețuiesc compătimindu-i pe iubitorii deVadim și Becali, dar ce să mai zici de cei care ar fi gata săaduleze caricatura corciturii lor?

În sfârșit, urmașii lui Ceaușescu, pentru că nu pot să revendiceCasa Poporului și toate casele Tovarășului din Primăverii și dintoate orașele mai mari ale țării, pentru că nu pot reînvia epoca încare erau împărați, iau și ei, așa, de-ai dracului, ce pot:ciolanele nobilelor hoituri ale Odiosului și Sinistrei. Și dacăanaliza ADN demonstrează că sunt oase de câine, ce rezultă? CăCeaușeștii trăiesc în Coreea de Nord? Că după ce au fost împușcați,în urma unui proces surogat, dar cu vârf și îndesat meritat, în locsă fie îngropați au fost arși așa cum voia Elena Ceaușescu să ardămiile de morți pe care și-i dorea la Timișoara? Ei, și? Că n-auavut o slujbă creștinească de îngropăciune? Cine? Cuplul careordona la un moment dat scoaterea din media a tuturor cuvintelorținând de biserică, inclusiv a cuvântului cruce (acceleratul deBrașov face cruce cu rapidul de Suceava), care a izgonit și dărâmatbisericile Bucureștiului, care are pe crucea din Ghencea, unde cicăurmează să fie reînhumat „creștinește”, o stea roșie? Să vedempentru câți bătrâni din România de azi și de mâine vor mai fi banipentru slujba de îngropăciune.

Din ce-mi spun colegii, înțeleg că dezgroparea Ceaușeștilor faceo audiență bunișoară, nu cât autoevacuarea din viață a MădălineiManole, dar orișicât. Sunt destui cetățeni care susțin că era maibine pe vremea lui Ceaușescu în ce privește nivelul de trai.Subsemnatul sunt de părere că era mai bine în ce privește nivelulde inteligență.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide