Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu

Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 30/11/2012, 14:01

Mădălina Manole s-a sinucis, Ceaușeștii au fost dezgropați, DanDiaconescu președinte. După câteva săptămâni petrecute în Americacu ani în urmă, mi-am schimbat biletul de avion ca să plec mairepede. Unul dintre motive era că laptele avea gust de banane,bananele – de pește, peștele – de pâine, pâinea avea gustul aeruluidin camera de hotel și toate gust de prezervativ cu arome. Cam astaîmi lasă în gură știrile-bombă, breaking-newsele, red-alerții careumplu ecranele în ultima vreme. Osemintele Ceaușeștilor, cadavrulfurajdanizat al Mădălinei M., D. Diaconescu împingând degetul grosprin ecran către populație sunt toate fabricate din aceeași materiede bază, păstoasă, groasă, pestriță și unsuroasă, și ambalateîntr-o țiplă strălucitoare, pe care dacă apeși prea tare simținevoia să te speli pe mâini. Tovarășii mei de breaslă jurnalisticăfrământă pasta asta zile în șir, cu nesfârșite serii de întrebăriinepte și aiureli „istorice” („Ceaușescu, președintele României din1965!”), străduindu-se să mulgă ceva rating de la cioporul decugetători plurivalenți, mereu aceiași, convocați sistematic întelevizor. Și să coacă pasta într-o pâine de mâncat. E greu.

Am refuzat invitațiile de a comenta aceste „superștiri” la TV,stimați cititori, pentru că nu cred că vreuna dintre ele ar trebuisă însemne mare lucru pentru populația României de azi. M. Manoleera o vedetă ieșită de pe afiș, atât de îndrăgostită de sine că n-amai suportat lipsa succesului și apropierea bătrâneții; prinsinucidere, și-a înșelat pur și simplu copilul, pe care nu l-aîntrebat nimeni dacă vrea să se nască și apoi să crească fără mamă.Și a făcut-o într-o țară în care multe mame abia mai au ce să ledea copiilor de mâncare. Adio și n-am cuvinte, sau, poate, câtevaînainte de rubrica meteo.

Șocâtele de televizor D. Diaconescu, după ce i-a avut zeci șisute de ore ca invitați pe C.V. Tudor și G. Becali, și-a zis că aînvățat destul în materie de tupeu megalomanic și debitatenormități pe foc atomat ca să le ia apa de la moară. Nu voi puteavreodată decât să-i disprețuiesc compătimindu-i pe iubitorii deVadim și Becali, dar ce să mai zici de cei care ar fi gata săaduleze caricatura corciturii lor?

În sfârșit, urmașii lui Ceaușescu, pentru că nu pot să revendiceCasa Poporului și toate casele Tovarășului din Primăverii și dintoate orașele mai mari ale țării, pentru că nu pot reînvia epoca încare erau împărați, iau și ei, așa, de-ai dracului, ce pot:ciolanele nobilelor hoituri ale Odiosului și Sinistrei. Și dacăanaliza ADN demonstrează că sunt oase de câine, ce rezultă? CăCeaușeștii trăiesc în Coreea de Nord? Că după ce au fost împușcați,în urma unui proces surogat, dar cu vârf și îndesat meritat, în locsă fie îngropați au fost arși așa cum voia Elena Ceaușescu să ardămiile de morți pe care și-i dorea la Timișoara? Ei, și? Că n-auavut o slujbă creștinească de îngropăciune? Cine? Cuplul careordona la un moment dat scoaterea din media a tuturor cuvintelorținând de biserică, inclusiv a cuvântului cruce (acceleratul deBrașov face cruce cu rapidul de Suceava), care a izgonit și dărâmatbisericile Bucureștiului, care are pe crucea din Ghencea, unde cicăurmează să fie reînhumat „creștinește”, o stea roșie? Să vedempentru câți bătrâni din România de azi și de mâine vor mai fi banipentru slujba de îngropăciune.

Din ce-mi spun colegii, înțeleg că dezgroparea Ceaușeștilor faceo audiență bunișoară, nu cât autoevacuarea din viață a MădălineiManole, dar orișicât. Sunt destui cetățeni care susțin că era maibine pe vremea lui Ceaușescu în ce privește nivelul de trai.Subsemnatul sunt de părere că era mai bine în ce privește nivelulde inteligență.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Lovitură imensă pentru cei cu centrale de apartament! Când vor fi înlocuite
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021