Eu nu am ce pierde

Eu nu am ce pierde
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 03:25

„Trebuie să înțelegem că nu mai (s.m.) merge cu minciuna”, maispune dl. președinte. Deci, până acum a mers. Oare de ce? Esteexact tipul de frază pe care a rostit-o Ion Iliescu periodic, aniîn șir, ca să dea impresia că muștruluiește baronii PSD: „Așa numai merge, tovarăși”.

Și ce se va întâmpla dacă „există o opoziție insuportabilă, opresiune socială insuportabilă”? „Sigur că nimeni nu poate devenidușmanul propriului popor. Și nu avem decât să nu realizăm cele cene-am angajat”. Deci, dl. președinte e gata să renunțe la tăierilede cheltuieli, să împingă România în mod conștient pe un drum șimai rău, dar că guvernul Boc ar trebui să plece nici nu concepe. Casă nu mai vorbim de propria-i demisie. Spre deosebire de sutele demii de români cărora nu le va mai rămâne decât să se uite noapteala televizor, dl. președinte nu va ajunge șomer, deși d-sa anunțăcă „am toată noaptea la dispoziție”.

Nu-mi mai rămâne să spun decât că nici eu nu am nimic depierdut. Dacă n-o să mai am bani de benzină pentru Dacie, o să mergcu metroul sau pe jos. Dacă n-o să mai pot plăti ca să joc tenis, osă alerg prin parc. Dacă n-o să-mi mai pot cumpăra dvd-uri, o să măduc, ca pe vremuri, la Cinematecă. Sunt gata să trăiesc din nou lanivelul de viață pe care îl aveam în 1989, nu mi-am pierdutantrenamentul. Cu o singură condiție, aceeași care îmi intrase încap și pe atunci, când mă uitam la televizor.

Dacă ar fi fost numai foamea, deși învățasem bine ce înseamnă sămănânci ceai cu ce ai, n-aș fi ieșit în stradă în decembrie ’89.Dacă ar fi fost numai frigul, l-aș fi îndurat în continuare. Înîntuneric pot sta ore în șir. Ceea ce m-a scos din minți a fostimaginea perpetuă a lui Ceaușescu vorbind pe ecranul televizoruluialb-negru Temp 6 al maică-mii. De mult nu mai auzeam ce spune.Ascultam doar hârâitul vocii, ca pe un mârâit de animal.

La fel mi s-a întâmplat marți noaptea cu Traian Băsescu. Minuteîn șir n-am perceput niciun cuvânt – nu-i vedeam decât rânjetul dedeschidere al discursului și nu-i auzeam decât vocea, ironică,cinică, amenințătoare, inventând în fiecare clipă justificăripentru mizeria și frica din țară. M-am cuplat brusc când l-am auzitspunând: „Eu nu am ce să pierd”. Acum sunt calm și pot să analizezpropoziția asta, atunci, pe loc, cred că am înjurat înspăimântător.Deci, dl. președinte al tuturor românilor nu are ce pierde. Corect.E plantat la Cotroceni până în 2014. Progeniturii sale EBA nu i seva tăia 25% din fondul pentru cosmetice și pantofi. Cealaltă e binearanjată din „vânzări anterioare”. Ceva îmi spune că Elena Udrea nuva ajunge să-și câștige existența tricotând sau dând cu mopul. Șiatunci, ce să piardă dl. președinte? Că România ar putea ajunge unhaos violent, în care să fie devastate magazine, bănci,administrații financiare, în care oamenii să-și dea în cap uniialtora pentru o bucată de pâine, ce-l privește pe dl. Băsescu?(Aici, dl. președinte ar replica, probabil, numindu-mă din nou”propovăduitor al Apocalipsei”, ca astă-toamnă înainte de vot, cândzicea că România n-are treabă cu criza.) Ori acceptați să strângețicureaua până la leșin, ori, dacă nu, o să fie și mai rău. Alegereadumneavoastră. Eu n-am ce pierde.

Da? Păi, atunci, de ce nu mai faceți un referendum, dragosteadvs., ca ăla pentru împuținarea parlamentarilor cu care ațicâștigat alegerile? De ce nu vă întoarceți la popor ca săîntrebați: Vreți salarii cu 25% mai mici pentru bugetari? Vrețipensii mai mici cu 15% pentru pensionari? Nu mai doriți încă unrezultat de peste 80% care să cereți a fi aplicat de îndată?

Vorbește dl. Băsescu de cancerul din buget. Că peste 60% dinbuget se duce pe salarii și pensii. Alaltăieri aflase cifreleastea, de la servicii? Le-a spus românilor acum câteva luni că,dacă va fi ales președinte, va tăia pensiile și salariile, că altăcale nu există? Păi, nu, d-sa repeta la nemurire că desființareaunei camere a Parlamentului e cheia redresării României. Și, ce-idrept, s-au găsit destui buimaci care să-l creadă.

Nu vorbește însă dl. Băsescu de cancerul din PDL. De camarilazâmbăreață și prosperă, adunată ciorchine în jurul manikinului Boc,adusă și menținută la putere numai de dl. Băsescu, care a ajuns săo concureze la corupție pe campioana PSD. Și Videanu, și Berceanu,și Udrea ar surâde și ar răspunde într-un glas, într-o remarcabilăunitate de viziune cu dl. președinte: „Nici noi n-avem ce pierde.”Udrea vrea acum despărțirea politicii de afaceri pentru membriiPDL. Acum! După ani de zile în care s-au îmbuibat din baniistatului. Acum, când trebuie prostiți în mod solidar pensionarii,că se sacrifică și miliardarii. Până ieri nu era nicio problemă laumflat contracte cu statul cu toptanul. Iar dl. Băsescu nu poatedecât să spere că „nu vor fi aplicate standarde duble în procesulde restructurare”, adică să fie jupuiți amărâții fără protecțiepolitică și să huzurească în continuare amiciiPDL…..(Citește mai departe în paginaurmătoare)

Tags:
Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Atenţie maximă la Paracetamol! Nu îl combina niciodată cu asta. Te poate băga în spital
Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...