Eu toamna nu dorm

Eu toamna nu dorm
Mă uit pe Gândul, la 4 dimineața, și îmi storc creierii să scriu ceva, deoarece n-am somn și asta-mi e meseria, câtă mai e.

Mă uit pe Gândul, la 4 dimineața, și îmi storc creierii să scriu ceva, deoarece n-am somn și asta-mi e meseria, câtă mai e.
În capul ziarului sunt programele de guvernare cu care USL și ARD vor să excite electoratul. Ce să scriu, că n-ar stârni la băgat în urnă nici măcar un pensionar zgribulit, fost votant entuziast al lui Iliescu sau Băsescu? Că ăștia nici să mintă ca lumea nu se mai obosesc? Că singura soluție realistă ar fi o campanie electorală comună USLARD sub lozinca: „Dacă 2012 ziceți că e rău, vă garantăm noi că 2013 va fi crunt. Crăciun fericit!”?
Ba mint și eu, că peste deschiderea ziarului mai e ceva, o publicitate ARD anti USL care se târâie dreapta-stânga încheind cu o întrebare majusculată roșu-bordel: O SIMȚI? Despre asta să scriu?
Mai jos, Vasile Blaga comentează lansarea la Operă a candidaților României Drepte: „Nu am vrut să facem o manifestare faraonică”. Corect, au lăsat deoparte piramidele și au adus pe scenă numai mumii, unele vii, altele de carton culoarea vântului turbat, iar faraoanca Udrea s-a ținut pitită printre sclavi. Ce să scriu mai mult de-atât despre lumea drepților? Poate doar că encefalul care a conceput pornoșagul cardio „Repornește inima României”, imaginându-și că a reporni poate figura în vreun slogan de pe această planetă, ar trebui, după decesul purtătorului, să fie conservat la IML, lângă organul lui Terente.
Sau, ca să-i satisfac pe cei care cred că i-am dus dorul lui Băsescu, să scriu despre laikurile pe care și le-a numărat și a ajuns la concluzia că se cere să ne fecundeze oral din nou, ceea ce va și face curând sub o deviză propusă de ARD-ul bucuros: „Revorbește capul României!”.
Păi, ce să scriu, căci n-am de zis decât că e de bine, dar i-aș recomanda dlui președinte să-și țină discursul tot pe feisbuk, că acolo nu e buton de huo.
O americancă producătoare, una Cass Warner, soră cu frații Warner, pesemne, vrea să mai facă o dată Casablanca, de data asta fără Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Aș scrie că dacă există organizații de protecție a câinilor vagabonzi împotriva hingherilor, ar trebui să se înființeze și un oengeu pentru apărarea filmelor în fața unor specimene ca femeia Warner, dar n-are rost, întrucât dânsa nici nu e originală în plagiatul ei. Casablanca a fost refăcută în România pe scenariul lui Titus Popovici, în care Gloria Miralena Bumbescu-Bachus o taie pe Ingrid Bergman cu replica: „Ric, dacă nu ne-ajuți, Lazlo moare p-acilea!”
Totuși, ceva trebuie să scriu, și până la urmă am găsit: o să analizez știrea „Nicoleta Luciu și-a zgâriat partenerul de la Dansez până i-a dat sângele pe piept. Vezi de ce a reacționat așa”

Tags:
Inchide