Fratele Conducător, decis să aducă poporul la ordine cu muniție de război

Redactor:
Lelia Munteanu
Fratele Conducător, decis să aducă poporul la ordine cu muniție de război
Libia a fost o țară liniștită până mai alaltăieri, când niște cete rebele de dubioși vânduți imperialismului au ieșit pe străzi, cu scopul de a jefui bogățiile poporului, de a pune în pericol siguranța cetățenilor și a destabiliza țara.

Libia a fost o țară liniștită până mai alaltăieri, când niștecete rebele de dubioși vânduți imperialismului au ieșit pe străzi,cu scopul de a jefui bogățiile poporului, de a pune în pericolsiguranța cetățenilor și a destabiliza țara. Lor le-au răspuns pemăsura oamenii de bine, ieșind și ei în stradă și scandând numeleFratelui Conducător și Îndrumător al Revoluției, Muammar Gaddafi,situația fiind acum sub control. Asta afli dacă citești oficiosulAl Quryna.

Altminteri, revolta s-a extins și în patria dictatorulului celmai longeviv din lumea arabă. (Gaddafi a serbat cu mare pompă, în2009, 40 de ani de la puciul pe care l-a condus în 1969). E greu sădefinești regimul din Libia. Este un soi de socialism de piațăfundamentalist islamic. O țară fără Constituție, care se ghideazăexclusiv după opera magna a Ghidului Revoluției, ComandantulSuprem: „Cartea Verde” (culoarea steagului național). O tiraniefără partide, condusă de Comitete Revoluționare. Dar o țară bogată,care – din 2003, după zeci de ani de embargou – și-a reglatrelațiiile cu Vestul și cu Statele Unite. Vizitele oficiale ale…excentricului beduin în Franța (2007) și Italia (2010) au rămas depomină. Gaddafi și-a mutat cortul de lângă palatul Elysee la Roma,lansând în urmă destulă rumoare, dar și contracte grase de zeci demiliarde de dolari. Pe de altă parte, în ultima vreme, Libia eraiul investitorilor. Fratele Conducător sfidează criza, raporteazăcreșteri economice fabuloase și a reușit să-i mute pe cei maiiscusiți arhitecți din Dubai la Tripoli. (Entuziastul ministru deExterne Teodor Baconschi se lăuda în noiembrie trecut că l-ainvitat pe Marele Om într-o vizită oficială în România, probabil carăspuns la vizita pe care i-o făcuse președintele Băsescu în2006).

Vineri a ripostat la revoltele populare cu gloanțe de război. Cese va petrece în continuare acolo, unde ziariști străini nu (prea)sunt, e greu de anticipat. Un website, destul de laudativ șimoderat până ieri, Libya Al-Yawm (Libia Astăzi) număra morții.

Gaddafi a făcut din jamahiriya lui, spuneam, o țarăfundamentalistă. „Islamul ar trebui să devină religia întregiiEurope”, a plusat el la poalele Vaticanului. „Vreau să salvezfemeia europeană care se chinuie”, a tunat în preajma soțuluiCarlei Bruni.

Un personaj interesant și relativ implicat în evenimentele carese desfășoară astazi în Libia e Sayf Al-Islam Muammar Gaddafi(adică Sabia Islamului Muammar Gaddafi), al doilea născut. (Primulfiu – care are și el o funcție publică oarecare – fiind al uneisoții în dizgratie – e marginalizat). Școlit la Londra, Sayf e unpersonaj monden, ale cărui chefuri în Golf și aventuri galante (cuo actriță israeliană, cu o miss Italia) au făcut deliciul presei. Aprimit însă destule puteri ca, în mai anul trecut, să anunțe căLibia are nevoie de o Constituție (mai ales pentru investitoriistraini) la a cărei redactare s-a angajat să participe personal.S-ar putea ca el să fie cel desemnat să negocieze cu protestatarii.Cu ce șanse de succes și de câtă simpatie populară se bucură – nuse știe.

Colonelul Gaddafi, ciudatul dictator îmbracat în gealabiițipătoare – care a rezistat atâtor atentate, care a scapat ca prinminune de bombardamentul americanilor din 1986 („o micaatenționare” a lui Reagan pentru finanțarea terorismului), careși-a vazut apoi viața romanțată pe scena Operei Naționale dinLondra (spectacolul „Gaddafi” s-a jucat în 2006 cu casa închisă) -Invincibilul s-ar putea să se vadă îngenuncheat de propriul popor.Dacă puciul din 1969 a fost unul de catifea, iar regele Idris -trimis liniștit în exil, astăzi Gaddafi ar putea transforma Libiaîntr-o baie de sânge.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
,,Am întâlnit un bărbat pe internet, pe care îl credeam sufletul meu pereche. La un...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide