Garnitură la porc

Redactor:
Cristian Tudor Popescu
Garnitură la porc
Peste un metru a sărit de fund în sus dl. Adrian Năstase în fața următoarei fraze a subsemnatului: „Dl. Năstase a pierdut alegerile deoarece a reușit să le comunice românilor sentimentul acut că e atât de hulpav încât nu le dă și lor ceva din ce a furat".

Peste un metru a sărit de fund în sus dl. Adrian Năstase în fațaurmătoarei fraze a subsemnatului: „Dl. Năstase a pierdut alegeriledeoarece a reușit să le comunice românilor sentimentul acut că eatât de hulpav încât nu le dă și lor ceva din ce a furat”. Esteexact înălțimea la care sărea premierul când citea, prin 2003-2004,anchete în Adevărul cu privire la megapotlogăriile d-lui RemusTruică, șeful său de cabinet. Sau despre cei având funcția deprieteni ai primului ministru, d-nii Bittner șiPetrache.

Dl. Truică tocmai a împlinit 40 de ani, dintre care mulți derodnică activitate. Are nenumărate proprietăți imobiliare, ovilă-palat și un iaht în România, altă vilă și alt iaht în Caraibe,conduce un automobil valorând sute de mii de euro. Pe când eraprim-sfetnic al premierului Năstase (social-democrat) a făcut onuntă de 40.000 de euro pentru a fi bineplăcută lui D-zeu unirea sacu o creștină, la 6 ani după cununia civilă. Mirii au descins pepeluza din fața Palatului Snagov dintr-o limuzină albă, înconjuratăde 6 călăreți, tot în alb, în prezența întregului cabinet Năstase(social-democrat). Casă de piatră.

Acum, cu prilejul Zilei de Naștere a Domnului Remus Truică,80.000 de euro a fost numai onorariul Patriciei Kaas, invitată lapetrecerea de la Snagov. Desfășurată probabil pe cele 10 ha smulseilegal de dl. Truică în 2003 din pădurea seculară de stejari aSnagovului. Porcii cu mărul în gură și berbecuții la proțap aubucurat inimațul sutelor de meseni, între care și megieși dinCaraibe ai sărbătoritului.

Lux porcesc, nerușinare, sfidare, batjocură? Pesemne că acesteasunt cuvintele care vă trec prin minte, cititori ai Gândului, întrecare mulți nu știți cum o s-o mai duceți până la toamnă.Subsemnatul sunt de altă părere: cred că e vorba de o bucurie pură,omenească pe care o încearcă acest fost stâlp social-democrat (șiactual, de vreme ce i-au fost alături d-nii M. Șpagă, M. Mitrea șiE. Bejinariu), în clipa de față cuplat cu consilieri ai luiTăriceanu. Este bucuria cuceritorilor mongoli de a scuipa sau urinaîn gura populației supuse, înșirată pe două rânduri. Vă dezgustă,vă îngrozește faptul că acest individ poate să facă așa ceva înplină nenorocire a României?

Dacă da, n-ați înțeles nimic, pentru că tocmai acum e purcelulde lapte mai dulce și bluesul mademoisellei Kaas mai alinător, cândalții nu știu ce vor pune mâine pe masă. Românul cu occiputul grosare, spre deosebire de avuții de pe alte meleaguri, ca garniturăpreferată la friptură foamea și suferința celor din jur. Atunci sesimte el ghiftuit sufletește, împlinit, întemeietor de dinastie,are sentimentul că n-a trăit degeaba, ca Michelangelo după ce asfârșit de pictat Capela Sixtină. Fără umilirea celorlalți, mareacrăpelniță ar fi mult mai ștearsă, dl. Truică și ai săi s-armulțumi să bage în ei melancolici și fără chef.
În plină bezmeticeală guvernamentală criminală a PDL-ului lui T.Băsescu, aniversarea d-lui Truică vine să ne amintească, dacă amuitat cumva, ce înseamnă social-democrația lui A. Năstase. Celedouă fețe ale aceluiași demon, între care mă simțeam prins în 2004,sunt tot acolo.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Larisa Iordache, probleme de sănătate! Infecţie la nivelul rinichilor în timpul calificării la Jocurile Olimpice...
Aplicația utilizată de autorități pentru a accesa telefoanele infractorilor a fost spartă. Motivul e cu...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Ofertele eMAG care vin la fix înainte de Paște: catalogul cu cele mai bune reduceri...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide