Harașo!

Harașo!
Liviu Dragnea, decizie de ultim moment în penitenciar! La cine vrea să apeleze fostul lider PSD / Mediafax FOTO / Andreea Alexandru
Publicat: 18/12/2018, 04:11

Care ar fi interesul țarului în zonă? O ofertă de nerefuzat pentru turismul de pe litoralul românesc: selfie-uri cu portavioane rusești la linia orizontului. În fond, suntem vecini cu Ucraina, iar Vladimir caută peste tot portițe de intrare în vechea colonie bolșevică. Ce, credeți cumva că e imposibil să întoarcem armele într-o bună zi? N-ar fi pentru prima oară.

Iar pentru asta, cineva lucrează din greu, înlocuindu-l pe bătrânul Nelu Highlander, președinte de onoare al PSD și executor judecătoresc al bătrânului tovarăș Ceaușescu. Cine să fie, cine?

Păi, cine a susținut la ultima întâlnire PSD din Parlament că Rezoluția Parlamentului European cu privire la România e răutăcioasă și că pe francezi nu-i ceartă nimeni că își bat vestele galbene? Bine, românii care dețin și creier mare, nu numai pe cel mic antrenat la Antena 3, bănuiesc că e mâna Moscovei și la revoluția galbenă.

Cine se tot ia de multinaționalele străine că nu plătesc suficient impozit pe profit? Deși ne-am putea întreba ce altă instituție, care halește bani la greu din taxele românilor, nu plătește niciun impozit, nici măcar pe proprietate? Ghici Catedrală ce-i? Dar de, multinaționalele cresc oameni care gândesc, se revoltă și ies în stradă, nu? Cealalată crește cetățeni care nu mai ies nici la referendumul tradițional, de fac spume toți bărboșii auriți ghiftuiți.

Bineînțeles că războaiele geopolitice sunt niște simple bătălii economice. Păi, cine ar vrea să mai taie din marea felie de tort a gazelor și petrolului extras cu veselie din Românie de austrieci de la OMV? Un Gazprom, poate? Păi, domnul Vâlcov – gură bogată și mână lungă declara că OMV are acționariat rusesc. La fel glăsuiau și ungurii de la Mol.

Pe de altă parte, veșnica obsesie a lui don Livio legată de Statul Paralel, servicii secrete, Kovesi și Codlea. Cine ar avea interesul ca SRI, SIE și alte mici companii pe profit din domeniul informațiilor să fie foarte slăbite și să-și bage picioarele în ea de securitate națională? FSB? Care nu e FCSB, saivanul lui Jiji, ci Federalnîia Slujba Bezopasnosti, o mică afacere a lui Putin.

Ca să nu mai amintesc de simpaticele prietenii ale rabinului Dragnea cu consultanții israelieni. Ponta ciripea acum ceva vreme că Liviu e omul unui grup de interese Israel-Ungaria și probabil Rusia, foooarte interesat în Fondul Suveran. Că Hidroelectrica, gaze din mare, Aeroportul Otopeni, nu știm noi d-astea. Și nu știm nici omul cui e Ponta. Dar știm bine cine vrea să mute ambasada la Ierusalim, nu? Și știm ce e cu amnistia și grațierea. Înapoierea a jde miliarde de euro, bunuri confiscate de DNA, către băieții deștepți.

Probabil pentru tavarăș Liviu Nicolaevici nu contează prea mult ce culoare au banii cu care-și cumpără ferme de porci prin Brazilia. Poate-s shekeli, poate-s ruble. Dar răceala asta din iubirea lui cu ambasadorii Statelor Unite, e foarte vizibilă. Adică să refuzi tu invitația de 4 iulie la petrecerea ambasadorului Hans Klemm? De ce, că-i american sau că-l cheamă Hans, ca pe prietenii lui Klaus?

Închei cu un citat: „ce se află în spatele acestui curaj neobișnuit al cerebralului și echilibratului președinte PSD? Care a acuzat NATO și UE de finanțare a statului paralel?” Citat din agenția rusă de știri Sputnik în iunie 2018. Păi ce să se afle, tavarăși?

Harașo!