Huo, la piripampac!

Huo, la piripampac!
Asta nu pricepe adevărata Mercedeza, în timp ce mestecă într-o fiertură de brânca-ursului: Care-i treaba, de ce să ne impozitează?
Publicat: 23/04/2012, 19:34
Actualizat: 23/04/2012, 20:15

Asta nu pricepe adevărata Mercedeza, în timp ce mestecă într-o fiertură de brânca-ursului: Care-i treaba, de ce să ne impozitează?

A-ncins un foc bun în curtea palatului și flăcările lui joacă în draci pe turnulețele de tablă zincată, aurindu-le frumos. Bombăne: Impozit pă ce? Pă piripampac? Io, fiica lu Mama Trabanta, care-a cunoscut-o și-a respectat-o o țară întreagă! Am ajuns io, care iubesc fiscu ca pă tatal meu, să-mi dea la cap. Io, care le-am pus nume la fetele mele Chitanța și Factura, care dac-aveam băiat îi ziceam Anaf!

Ascultați la mine, că știu ce spun: piripampacul se culege mai greu ca năvalnicul, mai devreme ca strașnicul, mai târziu ca floarea trecătoare sau alte ierburi de descântec. Strașnicul e leac de frică, năvalnicul e pentru sporul casei. Piripampacul e de multe – e contra la impotență, da-i bun și de câștig la loterie. Floarea trecătoare e doar de dragoste. Cu ce scoateți argintul viu, dacă vă dați mari? Cu untul pământului. Cine mai lucrează cu 9 spiriți odată? Adevărata Mercedeza. Cine deschide Cartea Zodiilor, să vă vadă ursita? Cine o să vă dezlege de guvernu ăsta de cașcalii? Adevărata Mercedeza. Voi ziceți că dă prosteală la lume. Greșit. Vă descîntă de recesiune, triștilor!

Ați văzut la viața voastră cărți de tarot? P-astea tot Mercedeza le-nvârte. Le-așează-n poalele ei largi, le bramburește, le schimbă, le scuipă, le pune-n cruciș. C-o mână mestecă-n fiertură, să nu se prindă. Sub fietură arde focu de care v-am spus, dac-ați fost atenți. La trei case mai încolo, vecinii stau cu mortu pe masă. Au venit lăutarii: Deschide-te, cimitire/ Ca să intre tata-n tine/ Că nu intră să trăiască/ Intră ca să putrezească. Sau: În poartă la cimitir/ Crește-o iarbă și-un pelin… Tomnai cu iarbă creață, culeasă pe lună plină, dintr-un colț de cimitir, se face magia neagră, dacă mai adaugi creier de liliac, piele de broască și-un pișcot din protocolul ministerului de Externe.

Cum o să impoziteze ăștia magia neagră? La fel cu aia albă? Nu-i corect. Cum impozitează faptul, făcutul, datul, adusul, pusul și aruncatul? Îi lasă sufletu pe ei să pună TVA pe cununiile la una sau la alta? Să pună, fir-ar ai dreacu, da cununiile nu le mai dezleagă nimeni. Io cred că ăștia vor s-aducă vrăjitoarele la faliment. S-o lase pe Zăvoranca orfană de soartă.

Mercedeza stă aplecată pe buza crătiții și bolborosește: Boli necurate, boli spurcate, mergeți în pustietate…

Lăutarii din vecini au tăcut, e atâta liniște că se aude căzând o carte de tarot, cu fața în jos. Mercedeza o întoarce: e Împăratul. Să fie vreun semn? Nu latră nici câinii. E liniștea aia lipicioasă ca hârtia de muște, de dinainte să vină mascații. Focu s-a stins. Focu de care v-am zis, da n-ați fost atenți.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂRBATUL de 40 de ani, MORT în ACCIDENTUL de la GALEȘU, a PARTICIPAT la cursele...
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
E vorba despre Alexandru Arșinel! Tragedia zilei. Ce se întâmplă cu marele actor
Anunțul momentului despre alocații! Zeci de mii de copii din România sunt vizați. Se dau...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...