În raiul imposturii

Redactor:
Lelia Munteanu
În raiul imposturii
Aici e raiul imposturii din cele mai vechi timpuri. A simțit bine italianul! Lelia Munteanu ne amintește ce nota Constantin Argetoianu în 1939: Medicul șef al Craiovei era un simplu escroc fără diplomă

Al șaselea simț al oricărui șarlatan mai răsărit i-a șoptit lui Matteo Politi, alias Matthew Mode, că în România e locul lui, aici e raiul imposturii din cele mai vechi timpuri, dar mai ales în zilele noastre.

În plin rai al imposturii, nu e în firea lucrurilor s-o martirizezi pe Lia Olguța Vasilescu, refuzându-i un al doilea minister – și  tocmai în Guvernul Vasilica – pe motiv de… incompetență. Când regretatul Dănuț Andrușcă de la Economie trecuse la grămadă drept destoinicia însăși.

Dând istoria pe repede înapoi – ce descoperim? Pe 7 februarie 1939, Constantin Argetoianu notează în jurnal: „Doctorul Dogariu, medic șef al Craiovei, a fost descoperit simplu escroc, fără diplomă de medic! Asemenea numiri, se va zice, n-au fost posibile decât sub regimul favoritismului politic și electoral… Din nenorocire, doctorul Dogariu a fost numit astă-toamnă, în plin regim al selecției valorilor…”

 

Inchide