Între penal și penibil

Între penal și penibil
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 01:58

Cu prilejul precedentei arestări a lui SO Vântu spuneam căpersonajul are înclinații literare. N-am văzut sau auzit vreodatăun text literar al lui Vântu ca să afirm că ar avea și talent, cumrepetă niște dobitoci. Dar omul fabulează cu o frenezie frizânddemența. Se montează pe măsură ce povestește sau, mai exact, seautopovestește, se închipuie ca personaj care face istorie, semitifică și se mistifică. Este genul de histrion care ajunge săcreadă în propriile-i hiperbole.

Vă mai amintiți halucinantele intervenții ale lui Vântu laRealitatea TV după ce Băsescu îl executase pe Geoană cu vizita la”spa”? Cum evoca parcarea din Tâncăbești, locația întâlnirii cuBăsescu, ca pe un topos legendar, menit viitorimii, un Versailles,un Camp David, o Malta?

Nu alta e senzația pe care mi-o dă înregistrarea discuției cuSebastian Ghiță. Sute (!) de racheți împușcați (!) din ordinul luiMăgureanu (!), de către mine, Vântu controlam toată (!) rețeaua debulibași, furau macarale, duceau argint industrial în Italia, 25 deani sau glonțul. Un delir verbal, o salată de cuvinte potrivită maidegrabă unui fanfaron, unui marțafoi patetic, decât unui mafiot puspe ucis cu sânge rece. Ăia sunt tăcuți și eficienți. Componentaconfesivă, melodramatică – Vântu depănându-și începuturile umile,din mahalale – e absurdă: îți povestești viața adversarului pe careîl anunți că poți să-l lichidezi? În plus, SOV mai și spune căpuțin îi pasă dacă e înregistrat.

Nu știu ce alte înregistrări și probe mai au procurorii, îl credpe Vântu capabil să tocmească la o adică, ucigași cu simbrie, darnu văd cum ar putea fi menținut în arest pe baza literaturiiproaste de mai sus. Ca să nu mai vorbim de al doilea rând deînregistrări, apărute azi din neant, care ar proba faptul că Vântuși Ghiță sunt înțeleși și joacă teatru. Teatru ca să ce? Ca sădeterioreze și mai grav firma postului Realitatea TV? Mi se pare lafel de ridicol să analizez asta ca și ipoteza că Vântu ar fi fostarestat acum, din ordinul lui Băsescu, pentru că e adus NicolaePopa în țară.

Așa cum nu încetez să spun de aproape doi ani încoace, SO Vântua făcut mult rău profesional Realității TV, târând-o în războiullui personal cu T Băsescu. Noul venit, S Ghiță, vrea și elcontrolul editorial al postului, anexând pentru asta segmenteredacționale, desființând altele și contrapunând pe holurihaidamacilor lui Vântu bătăușii săi de Prahova. Cei doi, „golanultânăr și golanul bătrân”, inși care n-au nicio legătură cu presa,lovesc cu spor nu numai în credibilitatea RTV, dar și în cea ameseriei de jurnalist câtă a mai rămas.

Iar dacă SO Vântu va mai fi încă o dată pus în libertate dejudecători, penibilul care a cuprins presa va fi nimic pe lângăpenibilul în care se afundă și mai adânc justiția.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
O nouă boală cumplită a apărut din senin! Se extinde chiar acum cu repeziciune
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...