Legea – inscripție pe o cruce

Legea - inscripție pe o cruce
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 11:18

O ființă umană se apropie de altă ființă umană, o ia de gât și odă gospodărește cu capul de perete. Îi mai trage celui căzut un șutîn plină figură și-și vede de treabă, adică se duce să danseze.Celălalt își vede și el de treaba lui, se duce purtat pe brațe, încomă, la reanimare. Atacatorul a făcut totul public, în câtevasecunde, cu o rutină liniștită, ca și cum ar fi apăsat pe clanță,ar fi deschis o ușă și ar fi închis-o la loc.

Scena aceasta se repetă tot mai des sub diverse forme, de unnumăr înfiorător de ori, pe întreg teritoriul României. Femei,polițiști, tineri, bătrâni, loviți cu sălbăticie mecanică, umpluțide sânge, călcați în picioare pentru că mergeau prea încet, pentrucă deschid gura când vorbesc sau pentru că erau pe-acolo. O uriașănepăsare ucigașă față de om, pentru care legea nu mai e decât unepitaf. Citate din textele de lege corespunzătoare decesului artrebui scrise pe morminte ca în Cimitirul Vesel de la Săpânța.

În jumătatea de veac de când trăiesc în București n-am văzutvreun accident grav pe Magheru sau pe Ana Ipătescu. Acum, în inimaRomâniei, mașini care rup cu 100 pe oră stâlpi și copaci, morcovinegri de metal, intră pe trotuar și omoară oameni care nici n-aucând să știe că mor. Mașinile, având la volan, se pare, câte unbiped, se năpustesc asupra grupurilor de nuntași de pe margineadrumului, asupra inspectorilor aflați în parcare, ajung cu roțiledin față pe masa din sufragerie în casele de lângă drum, spulberăfemei, copii și bebeluși de o lună pe trecerile de pietoni. Ce să-imai spui copilului, să aibă grijă pe unde traversează?

Țara noastră are febră/De pietoni călcați pe zebră, ar trebui săsune niște lirică contemporană angajată, de recitat la școală.

Și nu e vorba doar de gipuri, beemveuri sau audi. Inși culoganuri, ba chiar cu dacii stinghere ca a mea, se suie pur șisimplu pe tine, vor să piei din calea lor unde-oi ști, prima regulăde circulație este dă-te la o parte că trec eu. Femeile la volanbeneficiază în mod regulat, că au greșit sau nu, de valuri deobscenități desenate cu gura și cu mâna. L-ați văzut pe juneleavocat, nu interlop, nu urmărit general, avocat oprit de polițiști,cum îi anunța că l-au deranjat, că n-are timp de ei? Dar pe insulcare, stopat în ultimul moment pe Autostrada Soarelui, în vreme cecircula ca urina boului după 9 beri, răspunde reporterului că i serupe lui de lege, o să scape și de data asta și o să conducă dinnou cu alcoolul în cap, că așa îi place lui?

Fenomenul de disoluție a autorității, despre care începeam săscriu cu 12 ani în urmă, se apropie tot mai mult de culme. Elgenerează altul, și mai hidos: disoluția umanului, la scaraîntregii societăți. Într-o țară în care șeful statului e unpromotor al șprițului la volan, al capului și dosului de labă îngură și în care presa e încadrată la amenințări pentru siguranțanațională, cetățenii devin cel mai mare pericol la adresasiguranței naționale a concetățenilor lor. Derbedeismul instalat deani de zile la cel mai înalt nivel eliberează, prin rezonanță,rezervele de agresivitate și urâțenie lăuntrică ale acestei nații.Până să-i termine guvernul, românii se grăbesc să se lichidezeîntre ei. Cool.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
UE dă România în JUDECATĂ la Curtea Europeană de Justiție din cauza POLUĂRII
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
BOMBA ANULUI despre PFIZER a venit chiar acum! La asta nimeni nu se aștepta
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...