Lovitură de popor

Lovitură de popor
Pe 10 iunie observam că s-a înregistrat cel mai negativ vot de după 1989. Superlativul e corect în sensul de rău, periculos, distructiv al cuvântului

Pe 10 iunie observam că s-a înregistrat cel mai negativ vot de după 1989. Superlativul e corect în sensul de rău, periculos, distructiv al cuvântului. Oamenii au votat în primul rând din ură față de trufașul Băsescu și banda lui, ca să-i vadă dați jos, terminați, iar dacă vor fi și băgați la pușcărie, cu atât mai bine.  Însă din ură, mai spuneam, nu se naște niciodată nimic bun.

Dl Blaga zbiară în Parlament că înlăturarea d-sale  de la șefia Senatului e lovitură de stat. Are un aer de milițian nervos, de Băsescu primitiv, nicidecum de martir al democrației.  Nimeni nu va tremura de grija lui și a hoaței Anastase, cu care se asociază.  Șefiile  lor sunt câștigate de 22 de ani la târguiala politică și mereu țintă pentru răfuieli. De bun simț ar fi fost să-și dea demisia îndată ce au pierdut majoritatea în Parlament, nu să-l concureze pe M. Geoană în penibil agățându-se de scaune.

Însă desființarea comisiei care l-a declarat plagiator pe plagiatorul Ponta, capturarea Monitorului Oficial, schimbarea Avocatului Poporului,  atacarea Curții Constituționale pentru că n-a votat în favoarea USL sunt acțiuni cu caracter totalitar. USL și-a făcut socotelile: avem destul capital popular de ură la adresa PDL – Băsescu, ca să-i dăm jos, că ne împiedică să fericim oamenii cu buna noastră guvernare?  Putem să le dăm românilor sânge, în loc de pâine? Avem și putem.

Nu e vorba de o lovitură de stat,  e o lovitură de popor. Întărâtați de provocarea securistoidă cu „dottore” a lui Băsescu (plagiatul lui Ponta, deși cât se poate de real, nu are aproape niciun efect la nivelul maselor),  Ponta și Antonescu atacă pe tot frontul instituțiile statului.

Spectacolul e sumbru. Dar n-ar fi rău ca toți cei care țipă acum ca din gură de șarpe „Lovitură de stat!” să-și aducă aminte de câte ori democratul pursânge T. Băsescu a folosit poporul ca topor împotriva  instituțiilor statului,  începând cu parlamentul și guvernul și sfârșind cu poporul însuși.

Inchide