Made in Fericirea

Made in Fericirea
Publicat: 10/12/2015, 12:05

S-ar numi. Dar s-ar simți așa? Și nu doar dacă ar fi o emoție nativă a faptului că trăiesc în acel loc, dar oare ar fi mândri că sunt fericiți, născuți în Fericirea?

Ar trebui să existe o limbă oficială. Dar ar vorbi-o corect?

I-ar înțelege nuanțele, ar folosi corect și des verbele a căror acțiune creează fericire? Ar ști cum să folosească adjectivele care să o descrie sau liniuța aceea, cratima, care face trecerea de la școlit la neșcolit? Sau, poate, limba fericirii ar fi limba cu cele mai puține cuvinte din vocabular?

Statul Fericirea ar trebui să fie reprezentat de un imn oficial. Ba chiar și de o zi oficială.

Ce cântec ar putea fi un astfel de imn? Și dacă nu există unul, deja, cine și-ar lua responsabilitatea că a înțeles atât de bine care-i treaba cu fericirea încât să cânte despre asta? Oficial, nu oricum. Se spune că artiștii adevărați nu prea știu ce înseamnă să fii fericit și de-asta creează așa intens. Păi atunci, dacă ei nu știu ce înseamnă să fii fericit cu adevărat, cum să poată cânta despre asta? Iar dacă nu ești artist adevărat, cum să poți reprezenta această țară? Nu se cade.

Cu ziua oficială este mai simplu, oamenii acestui loc sunt antrenați să sărbătorească oricând, orice, oricât. Zi, amiază, seară, noapte, dimineață, iar amiaza este în regulă, sărbătoare să fie. Sau nici măcar, găsesc ei un motiv.

Ca să faci cumpărături, ca în orice altă țară, și în Fericirea îți trebuie bani. Care ar fi monedă oficială? Și la ce curs? Și-ar deschide vreo bancă sucursale în Fericirea? Fericiții nu ar trebui să știe ce înseamnă credite, dobânzi și ghișee, nu?

Că să trăiești în Fericirea, trebuie să respecți legile acestei țări. Fericirea ar avea Constituția ei și, dacă ai ajunge să o încalci, ai fi pedepsit. Dar cum? Cine hotărăște ce și cum este drept să amendezi pe cineva care nu respectă fericiții sau le face rău? Îl condamni să nu mai zâmbească, să nu se mai bucure? Sau doar îl obligi să se simtă trist?

În acest timp, închisorile sunt aproape pline de oameni talentați, care scriu cărți, de artiști neînțeleși, oameni cu doctorate, cu diplome. Este de înțeles, doar suntem în Fericirea. Aici, valoarea nu contează. Nici dreptatea, cinstea, onoarea, demnitatea, respectul.

Există vreun candidat pentru postul de Președinte al Fericirii? Cum îl aleg? Că de zâmbit, toți zâmbesc când este vorba de a fi aleși. Pă,i dacă ar fi să știe ce înseamnă onoarea de a conduce Fericirea, asta ar însemna că primul înscris este și câștigătorul, că doar nu ar apuca să se certe sau să se contrazică pe vreun subiect, nu? Ar fi o dovadă că nu știu ce înseamnă Fericirea. Ar vorbi mult sau puțin? Ar spune ceva când ar vorbi?

Fericiții ar trebui să-și cunoască drapelul. Ar avea culori, ar avea blazon? Normal, dar care, în ce ordine, ce nuanțe? Nu de alta, dar analiștii din această țară sunt foarte atenți și interpretează Fericirea în multe feluri.

Dar ce se fac, oare, cu religia? Fericiții chiar sunt așa zen? Cât costă să te botezi în Fericirea?

Se spune că nu se știe drumul până la fericire, așa că nu există drumuri în Fericirea. Pur și simplu. Există locuri îndepărtate, să le numim orașe, la care se ajunge circulând, fiecare cum poate. Este o formă de disciplină și auto-cunoaștere, pentru că drumul la fericire și prin ea necesită multe capcane. Fericirea este plină de capcane.

Ar veni ziua în care un prim-ministru, cine știe cine, ar veni într-o zi la serviciu și, cu zâmbetul pe buze, ar trebui să își facă un guvern. Are o listă cu ministere pe birou, dar nu are miniștrii pentru ele. Este fericit și el ca toți fericiții, dar nu se simte foarte fericit acum.

Păi, cum să facă cu sănătatea Fericirii și cu educația ei?

Ce se face cu cultura ei? Ce buget să aibă Fericirea?

Ce să mai spună că nu știe ce să facă cu agricultura, cu economia, cu apărarea ei. Păi, ce poliție se potrivește ca să aperi Fericirea? Și, mai cu seamă, de ce sau de cine să o aperi? Cine ar vrea să o atace? Ar putea exista, vreodată, un titlu în presă, „Fericirea sub teroare”? De fapt, ar exista presă în Fericirea….?

Fericirea, geografic vorbind, se află pe un continent. Sau este chiar ea un continent. Sau o lume, nu doar o țară.

Este înconjurată de alte state, de oceane, de alte nații. Civilizat și diplomat este ca Fericirea să aibă ambasadori prin toți vecinii. Cu sedii, cu tot. Cineva interesat?

Iar vecinii, dacă vor să vină și ei în concediu aici, ar avea nevoie de viză? Ar da un interviu ca să primească viza asta? Si pe cât timp ar primi-o?

Fericiții. Locuitorii acestui loc, oare cum sunt ei că nație? Ce fel de popor?

Trebuie că au simțul umorului și că știu să facă haz de necaz mai mereu. Sunt oameni buni, care știu să aibă oaspeți, să fie primitori, atunci când le treci pragul. Si al casei și al țării.

Poate că nu au multe și nu au mulți bani, pentru că, se știe din folclor, banii nu aduc fericirea. Sunt oameni care știu să petreacă, chiar dacă doar asta fac mai mereu. Sunt fericiți pentru că știu să se adune atunci când le este greu și atunci sunt cei mai uniți. Sunt fericiți pentru că țara în care trăiesc este foarte frumoasă și sunt și mai fericiți când vin alții, străinii, să le spună asta.

Ei sunt fericiți, pentru că femeile locului sunt frumoase. Ele sunt fericite, pentru că sunt admirate în toate felurile. Si de ai lor și de ai altor țări.

Sunt fericiți, pentru că nu țin ranchiună și nu rămân supărați mult timp pe cei care le fac rău. Altfel, dacă și-ar aminti și ar ține supărarea, i-ar evita pe aceștia când ar veni, periodic, să le ceară sprijinul și să îi voteze. Sunt fericiți pentru că, deși ar trebuisă aibă totul, se mulțumesc cu nimic.

Fericirea, în zilele noastre, este țara cu cei mai puțini locuitori. Mulți nici nu știu că locuiesc aici, nu-și cunosc țara și nici nu-i interesează, pentru că nu simt că aparțin acestui loc. Alții, oricât de mult au căutat, nu au găsit locul sau nu au trecut granița .

Totuși, se știe doar de un singur caz, un singur om, pentru care țara asta, Fericirea, este prea prea mică și s-a gândit să facă el una doar a lui. Pentru el, să fii fericit nu mai înseamnă aproape nimic. El este mult decât atât. El este Preafericit.

Cu sufletul la minte și cu gândul la fericire, „Deșteaptă-te, fericitule!”.

Cornel Ilie este liderul trupei VUNK (www.cornelilie.ro)

Tags:
Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
Iulia Albu a umilit-o în ultimul hal pe Adelina Pestriţu! I-a reproşat lui Vârciu, în...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
Iulia Albu a umilit-o în ultimul hal pe Adelina Pestriţu! I-a reproşat lui Vârciu, în...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
România plânge! Doliu în fotbalul românesc. S-a stins din viață o legendă
Doliu uriaș în România! Un titan al sportului a murit. Îl plâng cu lacrimi amare
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...