• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Moartea nu-i ca viața!

Moartea nu-i ca viața!
Moartea nu-i ca viața! - asta ar fi replica lui T. Băsescu pentru mamele care își smulg părul din cap în fața cadavrelor copiilor lor arși de vii la maternitatea Giulești, ecou al truismului cinic Iarna nu-i ca vara! cu care d-sa a inaugurat în România Epoca Țepei Necioplite în care i-a tras pe locuitorii acestei țări.

Moartea nu-i ca viața! – asta ar fi replica lui T. Băsescupentru mamele care își smulg părul din cap în fața cadavrelorcopiilor lor arși de vii la maternitatea Giulești, ecou altruismului cinic Iarna nu-i ca vara! cu care d-sa a inaugurat înRomânia Epoca Țepei Necioplite în care i-a tras pe locuitoriiacestei țări. De Ziua Marinei, dl. președinte le ordonase românilorsă îndure criza fără bocete, luând pildă de la marinarii militari.Deci, ce atâtea lacrimi, ce atâtea țipete? Bebelușii au pierit înluptă cu criza, prezentăm arma pentru onor, tragem o salvă (una, cătrebuie reduse cheltuielile) în aer, ne aliniem și mergemînainte.

Și bebelușul cu septicemie care nu putea fi transportat laBucurești fiindcă toate autoritățile le răspundeau părinților Nu etreaba mea!? Și băiatul de 8 ani care a fost omorât în spital dupăce venise să-și panseze o lovitură la genunchi?

Păi, zice T. Băsescu, acompaniat de sinistrul țârcovnic Șeitande la Muncă, dragi pacienți, duceți-vă și voi după medicii șiasistentele pe care tocmai i-am dat afară din țară spre binele lorși al nostru, al tuturor.

Haosul nepăsător care zguduie sistemul medical e doar maivizibil, prin tragediile provocate; altfel, cu nimic deosebit dehaosul și delăsarea care cuprind toate instituțiile statului.Guvernul de șmecheri îmbuibați și incapabili „condus” de manikinulBoc, împodobit cu podoaba Elena Udrea și menținut prin bunul placal lui T. Băsescu, nu naște în sufletele cetățenilor decât derută,anxietate și sentimentul abandonului, dacă nu al bătăii de joc.Națiunea e mahmură după beția de ură. Căci asta a oferit acum 9luni T. Băsescu: luxul de a urî. Lux pe care ți-l plătești singurși bagi de seamă acum cât costă. Și a primit în schimb încă unmandat ca să-și justifice sterpitudinea gălăgioasă a primului.

În mai 2005 publicam un articol intitulat Securism dupăComunism. Cred că tot ce s-a întâmplat în România de atunci încoacese subsumează acestui titlu. Posesor al unei clasice gândiri de tipsecurist, pe T. Băsescu nu l-au interesat niciodată civilii -medici, bolnavi, profesori, elevi, ziariști, artiști, muncitori sauțărani, mame sau copii. Își arată acum fără reținere, pe față,nepăsarea disprețuitoare pe care o nutrește pentru aceste categoriide cetățeni. Personaj foarte potrivit pentru o dictatură militară,sensibil doar la grade, uniforme, disciplină oarbă, serviciisecrete, lucrături politice de culise, T. Băsescu nu va vărsa vreolacrimă pentru copiii morți, oricât s-ar screme, căci el nu seexcită decât la drapel, uniforme și fanfară. Omul crede sincer căn-are nicio treabă cu faptul că în țara condusă de el mor copiii cuzile, așa că meditează intens la prinderea de către ruși a bouluiSIE cu alură de bătăuș Security de Mall. Problema e cum sătransforme noua prostomănie reușită de bugetarii SIE, după ce, acumcâțiva ani, au fost făcuți muci la scenă deschisă de Nicu Gheară,într-un act patriotic de luptă cu KGB-ul pentru întoarcereaBasarabiei la patria mamă?

N-a trecut nici măcar un an și mi-e imposibil să-mi imaginezunde putem ajunge mergând încă patru în Epoca Țepei Necioplite. Șimi-e teamă deja de marja de minciună de care or să beneficieze ceicare vin după ce dl. președinte va ajunge în pânzele albe. Căci nuse va opri până acolo.

Inchide