• Publicat:
Puterea Gândului

Niște curve

Niște curve
Când ministrul Rus spune „foarte direct" că „nevestele românilor din străinătate, rămase acasă, se fac curve și copiii golani" este doar prost.

Dacă aș spune despre Ioan Rus că este un ardelean prost, aș comite o generalizare jignitoare la adresa ardelenilor. M-am născut și am trăit în primii 18 ani din viață în Ardeal: am văzut și ardeleni proști, și ardeleni deștepți, și ticăloși, și oameni buni să-i pui pe rană. Ca peste tot.

Când ministrul Rus spune „foarte direct” că „nevestele românilor din străinătate, rămase acasă, se fac curve și copiii golani” este doar prost. Generalizarea aceasta este atât de evident stupidă, încât orice încercare de a-i explica emitentului ce grozăvie a scos pe gură devine inutilă. Că a doua zi Ioan Rus și-a cerut scuze „dacă prin formula aleasă a jignit pe cineva” vine ca o confirmare a puținătății mintale a acestui ministru. Cum adică „dacă”?! Nu e evidentă jignirea? Cum trebuie să se fi simțit, auzind asta, milioanele de români, bărbați și femei, alungați din țara lor de guverne incompetente și de politicieni corupți și iresponsabili?!

Nu e prima dată când sub chipul său de ardelean serios, care rostește apăsat cuvintele, părând că le și gândește în prealabil, dl. Rus spune enormități. Îmi amintesc că, imediat după ce Victor Ponta a fost prins că a plagiat, Ion Rus i-a găsit circumstanțe atenuante: „De la Aristotel și Platon, toți cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe științe sociale, toți au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace și Platon, pe tehnic de la Newton și Einstein, toată lumea a plagiat”.

Curat meșteșug de tâmpenie! O zicere ca asta te blochează. Nu ai cum să-l contrazici, prostia pură anihilează orice polemică.

Culmea e că, în cazul românilor din străinătate, ministrul încerca să-i convingă pe aceștia să vină acasă ca să muncească pe șantierele promise de Guvern.

După ce le-a făcut copiii golani și soțiile curve, sunt convins că românii din străinătate vor răspunde cu mare încântare chemării ministrului. Cât despre obsesia d-lui Rus față de „curve”, ea are o istorie veche: las la o parte confesiunile de alcov din PSD, mă rezum doar la partea politică. Colegii săi de partid știu că în ședințe analiza politică a lui Ioan Rus s-a rezumat ani de zile la apoftegma „Trebuie să separăm bărbații de curve”. Gigantică maximă! Pe vremuri îi era adresată lui Adrian Năstase. Ea presupunea că bărbații își asumă faptele și greșelile lor, curvele se pitesc după partid și după votul colegilor.

Iar pentru dl. Rus, mai pe ardelenește: bărbații își dau demisia când, de pildă, jignesc milioane de români, curvele rămân la ocupația lor de bază în marele bordel care a ajuns Palatul Victoria.

UPDATE 16.29 Tocmai am aflat de la dl. Ponta că Ioan Rus a demisionat ca urmare a declarațiilor făcute. Nu pot decât să constat ceea ce vede toată lumea: Liviu Dragnea și-a dat demisia, Ioan Rus și-a dat demisia, Victor Ponta rezistă.

 

Cum vor răspunde românii din străinătate chemării ministrului Rus, după ce acesta le-a făcut copiii golani și soțiile curve?Distribuiți acest posibil răspuns din comentariul de mai jos:

Posted by Florin Negruțiu on 11 Iunie 2015

 

 

×
Inchide