Nobilul Nole

Nobilul Nole
Andy Murray putea să-i propună lui Djokovici să facă, în locul finalei de la Melbourne, o partidă de poker, dacă tenis tot n-avea de gând să joace. Dar și acolo probabil că s-ar fi aruncat la fiecare mână, chiar cu trei ași intrați din prima.

Andy Murray putea să-i propună lui Djokovici să facă, în loculfinalei de la Melbourne, o partidă de poker, dacă tenis tot n-aveade gând să joace. Dar și acolo probabil că s-ar fi aruncat lafiecare mână, chiar cu trei ași intrați din prima.

Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată, într-o finală de GrandSlam, un joc atât de meschin ca al lui Zomby Murray. Două ceasuri ațăcănit mingea scoțianul, fără niciun orizont, fără nicio tactică,în neștire, așteptând greșeli ale lui Djokovici care n-aveau cum săvină. Sârbul, învingător en fanfare al lui Federer și Berdich, eraîn mod evident într-un vârf de formă îndelung acumulată în timp.Jocul lui defensiv agresiv, cu lovituri înțepate ori de câte oriare ocazia, nu putea fi contracarat doar cu mingi „moarte”, departede linii, multe la mijlocul terenului, liftate excesiv și lipsitede forță. Murray putea să joace așa cel mult un set, după care eralimpede că trebuie să riște, să intre la bătaie pe contre cuDjokovici. Foarte posibil să fi pierdut și așa, dar măcar mureajucând tenis, nu ca un funcționar cu mânecuțe care-și strânge toatăviața bani de înmormântare.

Mare dezamăgire Zomby Murray. Dotat cu calități incontestabile,de obicei inteligent, îi prevedeam scoțianului acum 2 ani o carierăla cel mai înalt nivel. N-a făcut-o. S-a aflat mereu între primii 5din lume, a fost nr. 2, a câștigat turnee, dar jocul lui nu acrescut. Are, ca și Djokovici, 23 de ani, dar arată ca un fost marejucător ajuns la sfârșit de carieră.

Nole Djokovici, în schimb, a jucat tenis în anii din urmă. Niciel n-a reușit să treacă peste perechea „sacră” Federer-Nadal, dartenisul lui a fost curajos, frumos, nobil. Îmi amintesc înfrângeriextraordinare ale lui Nole, de pildă cea de la Madrid (2009) înfața lui Nadal după o luptă homerică. Jocul lui a câștigat și dinînfrângeri, în vreme ce jocul lui Zomby nu s-a îmbunătățit nici înurma victoriilor. Diferența dintre cei doi poate fi cuprinsă într-oexpresie cunoscută printre profesioniști: „hit the ball” – Nole adat în minge.
La urma urmei, dincolo de turneele Grand Slam câștigate, ceea cerămâne în tenis, și nu numai, este amintirea. Andy Murray încă n-aînțeles că nu poți ajunge o legendă jucând mereu la ciupeală.

Novak Djokovici s-a impus în fața lui Andy Murray, în minim deseturi, 6-4, 6-2, 6-3

Novak Djokovici a obținut al doilea titlu de Grand Slam dincarieră. Precedentul a fost obținut tot la Melbourne, în 2008.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide