Nu sunt fan Iohannis

Nu sunt fan Iohannis
Publicat: 01/04/2015, 14:29

Și a netăcut bine, tranșând falsa dilemă indusă de diverși politicieni și jurnaliști, în fruntea cărora se lăfăie cu cinste fostul președinte Băsescu, privitor la „republica procurorilor”, „teroarea cătușelor” și DNA s-o lase mai moale cu arestările. „Acțiunile foarte vizibile, foarte multe, ale Parchetelor sunt un lucru bun” – președintele a exprimat astfel convingerea majorității cetățenilor.

Cetățeni pe care Parlamentul i-a batjocorit împiedicând Justiția să lucreze în cazurile infractorilor Vosganian, Borbely, Șova – cred că nu pot fi numiți altfel acești domni, după ce s-au ghemuit sub pulpana colegilor. În continuare constat că dl Iohannis se mulțumește să atace la CCR detalii sau simptome, și nu cauza acestei rușini naționale, care zace în Constituție. Președintele poate soma Parlamentul, partidele politice, să acționeze în cel mai scurt timp pentru schimbarea Constituției, a paragrafului de care parlamentarii se vor folosi cu nesimțire de câte ori vor dori să-și scape complicii din fața Justiției. Iar dacă vor fi parlamentari și partide care să se opună, electoratul va ști cum să voteze în alegerile de anul viitor.

Da. Nu. Nu există. Niciodată. Nici vorbă. Pentru prima dată, aud un președinte în stare să dea răspunsuri mai scurte decât întrebările lunguiețe puse de jurnaliști. În cuvinte puține, dl Iohannis a spus lucruri clare:

– „Nu doresc să preiau rolul Opoziției. Asta nu e treaba președintelui, ci a PNL.” Corect, și curajos, pentru că poate pierde voturi printre fanii săi.

-A respins „soluția imorală”, implicarea președintelui în aranjamente pentru schimbarea guvernului. „Dacă actuala opoziție nu reușește să realizeze o nouă majoritate parlamentară, atunci situația se va tranșa în alegerile din 2016”.

-Întrebat în legătură cu „sfatul” zbierat de Băsescu din garajul său de pe facebook, cum că să nu aprobe numirea lui Teodorovici ministru de Finanțe, dl Iohannis a răspuns tot corect. Faptul că numitul senator Teodorovici a votat împotriva Justiției în cazul Șova e o problemă politico-morală pe care trebuie să și-o asume premierul Ponta, cu consecințele de rigoare. Președintele se conduce după criterii de legalitate, nu politice, în legătură cu numirile de miniștri.

-La solicitarea de a explica de ce nu a intervenit public după schimbul de replici tabloid „Putin fascist” – „jurnaliști bădărani”, între publicistul V. Tismăneanu și ambasadorul rus, răspunsul a fost din nou „by the book”: președintele nu răspunde public exprimărilor unui ambasador. Acesta poate fi chemat pentru explicații la MAE.

Faptul că au fost puține nu înseamnă și că toate cuvintele dlui Iohannis au fost bune. Mi-ar plăcea să nu-l mai aud pe președintele României spunând „mi-ar place”. Cred că președintele trebuie să fie și un apărător al legilor limbii române.

Apoi, cuvântul „fani”: „Dacă fanii mei mă critică, atunci o să încerc să mă corectez”. Mă îndoiesc că e bine ca dl Iohannis să-și dorească a avea fani. Rădăcina acestui cuvânt e aceeași cu a lui „fanatic”. Fan e acela care te ridică în slăvi, te face prizonierul adulației lui necondiționate. Dar când se întâmplă să nu-i faci pe plac, basculează fulgerător în urlete de furie și ură.

Îi propun dlui președinte Iohannis cuvântul „susținător”.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT MORTAL la intrare în GALEȘU: 2 BĂRBAȚI au DECEDAT, după ce o MAȘINĂ s-a...
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Adio, restricții! Se întâmplă sâmbătă, 22 ianuarie. „Nu mai este justificat”
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...