Nuți, Cristi și Mandela

Nuți, Cristi și Mandela
Publicat: 22/08/2014, 17:36
Actualizat: 03/02/2019, 18:29

Prezidențialele din acest an ar fi trebuit să constituie examenul de maturitate al dreptei politice. Dar ce Dumnezeu mai înseamnă, azi, „dreapta politică”? Dacă ne raportăm, neapărat, la poziții și simboluri, delimitez „dreapta” ca fiind tot ceea ce n-are legătură cu guvernarea televizată a lui Victor Ponta.

În consecință, dreapta dâmbovițeană continuă să fie agitată, meschină, isterică, lipsită de viziune și coerență, manipulabilă, prostănacă și defectoare. Sigur, nu dreapta ca direcție, ci oamenii care-i dau direcțiile.

Speriați de propria nimicnicie, care i-a curentat la descărcarea sacilor cu voturi europarlamentare, dreapta și-a promis UNIREA. Hai, că dacă și-ar fi promis-o sieși, ar fi fost una, dar a promis-o electoratului. „O dreaptă unită, un candidat unic!”, a fost parola. Și, de aici, a izbucnit scandalul.

Toți cățeii lihniți, rămași pe la porțile Marelui PNL, au început să schelălăie ascuțit după ciolan, convinși c-au fost lucrați. Cel mai tare, oamenii președintelui, din PMP, ba, chiar președintele însuși. Luați de val și furați de perspectivă, marii păcăliți ai tandemului Băsescu-Udrea aveau să-și dea seama, iute, de comicărie. Printre ei, prezidențiabilul nominalizat, Cristian Diaconescu, acest veșnic candidat la diverse forme de președinție, lucrat până la „exterminare” de prieteni, pentru că de dușmani s-a ferit singur.

Nuți Udrea, mama vitregă a lui Diaconescu și a mereu surprinzătoarei EBA, l-a șuntat pe „omul președintelui” de i-au mers fulgii, talpându-l – potrivit mărturiilor fiicei prezidențiale – cu ajutorul cozilor sale de topor din teritoriu: „niște țărani”, care l-au îndepărtat din partid pe Cristian Diaconescu, făcându-l să îngroașe rândurile prezidențiabililor independenți și ratați, de dreapta.

„M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici – a spus Diaconescu. Voi pleca din PMP și voi candida independent”. Am senzația că vom afla, curând, de abandonul total al acestuia.

Imediat după anunțul lui Diaconescu, cu un soi de eroism disperat, Nuți Udrea s-a aruncat în vâltoare: „Sunt pregătită să-mi asum candidatura la președinție. (…) Eu sunt candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiția pentru Cotroceni” a spus șefa PMP, devenind al doilea prezidențiabil al unui partid de buzunar, și al șaptelea „candidat unic” al „dreptei unite”.

Ce s-ar mai putea comenta, după toate acestea, despre declarația prezidențiabilei independente, Monica Macovei, aka Nelson Mandela?

„M-am gandit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a lovit Monica Macovei la un post tv.

Zic să îl lăsăm pe Ponta să comenteze, ca să-i dăm și lui o satisfacție: „Cred că Monica Macovei a spus din greșeală Mandela. A vrut să spună Ana Pauker”.

Opinez că premierul ar trebui să fie mai puțin acid cu contracandidații săi de dreapta, ba chiar să-i sprijine și să-i încurajeze.

Încă vreo doi-trei independenți în afara celor șapte, deja înscriși în cursă, și e posibil ca „dreapta unită” să-l scoată președinte direct din primul tur…

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Amenzi URIAŞE pentru greşeli minore din trafic! Toţi ŞOFERII trebuie să fie atenţi la aceste...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Cadavrele a 20 de mineri ilegali au fost găsite lângă o mină de aur abandonată...
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Anunțul făcut de șeful PFIZER! Toți cei vaccinați cu AMBELE DOZE trebuie neapărat să știe...
Întâmplarea-emblemă pentru România. Bătrânul care a început să plângă că nu a avut bani de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...