O fată din popor

O fată din popor
Publicat: 26/08/2014, 13:27
Actualizat: 28/09/2018, 12:58

Când, în urmă cu câțiva ani, le interpreta pe Cleopatra, Eva Peron, Jackie Kennedy, Margaret Thatcher și Madonna într-un pictorial pentru revista Tabu, doamna Elena Udrea știa bine ce vrea de la viață. A și spus-o în interviul care însoțea fotografiile: „Mi-aș dori foarte mult să văd că, și în România, unul dintre partidele mari e suficient de deschis să propună o femeie curajoasă și pricepută la cea mai importantă funcție în stat”. Visul i s-a împlinit de curând, dar nu în PD-L, partid suficient de închis pentru a nu o vota președintele său, ci în PMP, bucata de șase la sută smulsă din acesta, pe care-l conduce cu o mânuță de fier. Nici aici nu a fost floare la ureche, trebuind să scape de Cristian Diaconescu, prima opțiune a președintelui Traian Băsescu, dar, odată ce a fost desemnată candidat la președinție, a și pornit spre Cotroceni, schimbându-și pielea din mers.

De ce anume încearcă dna Udrea să se lepede pe traseu? De imaginea de femeie veleitară și răsfățată, obișnuită cu luxul și foarte preocupată de propria-i înfățișare, care s-a folosit de relația preferențială cu președintele Traian Băsescu pentru a ocupa funcții guvernamentale și a promova în politică. Dacă acest „pictorial” antipatic nu va fi urgent corectat, candidata PMP va fi votată doar de băsiștii înrăiți, care nu sar peste șase procente. Însă Elena Udrea, pragmatică, lacomă de putere și urmărindu-și atent scopul, a trecut la fapte încă de la Paști, când, îmbrăcată în blugi și ie, s-a apucat să frământe cozonaci alături de câteva gospodine din Bucovina. Pantofii roșii stiletto, la care nu a putut renunța, nu se potriveau totuși cu bucătăria rurală, de la brâu în jos, șefa PNP rămânând tot o glamour girl. Fără a a se desprinde cu totul de trendurile sexy, dna Udrea încearcă să se reinventeze și să se prezinte pe de-a-ntregul drept fată din popor, bărbată, muncitoare și iubitoare de lucruri simple, despre care oamenii să spună „E de-a noastră!”. Și, în această compoziție, intervine salamul Victoria, mâncat cu pâine și ardei iute – „O masă de prânz pe cinste!”, poate direct de pe hârtia în care a fost împachetat, fără ifose, fără pretenții, ca muncitorul pe șantier. Mai târziu, apare înfulecând mici la o terasă, poză menită să întărească ideea că-i plac produsele populare. Ieri însă, dna Udrea a fost în elementul său: s-a fotografiat cu o geantă primită cadou. Galbenă, mare, moale, din piele, pe care puține românce și-o pot permite.

Cum nu s-a născut aristocrată și nu s-a educat la pension, Elena Udrea nu trebuie să se străduiască prea mult pentru a fi o fată din popor, dar mă îndoiesc că alții decât membrii PMP vor zice: „E de-a noastră!”. Pe cine altcineva mai reprezintă dumneaei? Cetățenii care muncesc din greu, femeile de carieră, familiștii, intelectualii, clasa de mijloc, gospodinele, pensionarii, micii întreprinzători, ecologiștii, cascadorii? Cine se regăsește în ideile, viața și opera Elenei Udrea? Probabil că dl Traian Băsescu, în fruntea unei armate de fete din popor, cu aspirații mondene.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...