O medalie prea mare pentru un premier prea mic

O medalie prea mare pentru un premier prea mic
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 04:26

Pentru meritele sale deosebite în lupta cu dezechilibrelebugetare, pentru faptul că s-a bătut aproape singur, fără sprijinultotal al partidului pe care îl conduce, cu recesiunea, premierulEmil Boc ar trebui să fie declarat erou, nu să își dea demisia dinpartid. Cam așa a descris situația Sebastian Lăzăroiu, consilierulpreședintelui Traian Băsescu, invitat la interviurile gândul.
Premierul Emil Boc nu a fost și nu este erou din mai multe motive.Primul, cel mai important poate, este că nu s-a sacrificat pentrubinele altora, ci a sacrificat pe alții. Al doilea, foarteimportant și el, este că premierul Emil Boc nu a făcut absolutnimic ieșit din comun: a tăiat de unde a putut să taie și a măritce taxe a putut să mărească. El i-a sacrificat pe alții, adică peaproape toți românii. Cei care au scăpat de sacrificare suntcolegii de partid, de coaliție sau prietenii acestora, din altegrupuri politice, care continuă să facă afaceri absurd deprofitabile cu un stat prea sărac pentru a avea grijă de Sănătate,Educație sau de Transporturi, dar suficient de bogat pentru aachiziționa din bani publici bunuri și servicii de care nu arenevoie, la prețuri exagerate. Au scăpat și cei care fac evaziune.Cel care nu plătea un TVA de 19% cu siguranță nu îl plătește pe celde 24%. Restul, toți ceilalți, plătesc la comun.
Premierul Emil Boc nu este un erou pentru că salvarea bugetului nueste același lucru cu salvarea economiei. Pentru că o economie nuse salvează cu taxe mai mari aplicate celor, din ce în ce maipuțini, care le mai plătesc, ci prin disciplină fiscală, pe careRomânia nu o are. Anul trecut instituțiile statului a derulat înmod greșit licitații de cel puțin 10 miliarde de euro. Cel puțin 10miliarde de euro pentru că rezultatul a fost calculat doar în bazacontestațiilor depuse. Licitațiile trucate la care nu s-au depuscontestații au scăpat. Unde este eroismul în cazul unui premiercare guvernează un sistem corupt sau, în cel mai fericit caz, atâtde prost sau leneș încât nu este în stare să deruleze o licitațieașa cum cere legea?
Ce a fost eroic în majorarea TVA, decisă într-o singură zi șiaplicată după încă trei? A fost disperare, nu eroism. Tăiereasalariilor bugetarilor cu 25% nu a avut absolut nimic eroic. A fostun nou act de disperare și de neputință. În loc să fie pus însituația de a alege pe cine să dea afară, a preferat să îipedepsească pe toți cu o leafă mai mică.
E drept, afirmația a fost făcută de consilierul președinteluiTraian Băsescu, cel care l-a propus, numit și susținut pe Emil Bocîn funcție. Nu ar da bine să recunoști că omul tău a eșuat.
Premierul Emil Boc nu a eșuat ca erou, ci ca premier. Atât. Nimeninu s-a așteptat la nimic altceva decât ca dânsul să își facă treabapentru care a fost numit și pentru care este plătit, cât mai bineposibil pentru români. Medalia trebuie dată contribuabililorcinstiți și patronilor care încă mai încearcă să își dezvolteafacerile. În mod ironic însă, aceștia nu vor medalii, ci unpremier mai bun.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Cum arată unica fiică a lui Ion Țiriac! Ioana i-a captat atenția Simonei Halep
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Ce a vorbit Vlăduța Lupău cu Neymar la Paris! Frumoasa cântăreață a dezvăluit tot: `El...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
BOMBĂ! Veste uriașă pentru Liviu Dragnea! Totul a fost ținut SECRET, ce s-a aflat ACUM
EXCLUSIV! ȘOFERUL unui AUTOBUZ, luat la PUMNI de un ADOLESCENT. VIDEO
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
România e în doliu! Un mare actor român a murit. A fost găsit mort în...
Iarna 2020-2021 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021