Păcăliciul de la PNL

Redactor:
Lelia Munteanu
Păcăliciul de la PNL
Păcăliciul de la PNL. Editorial de Lelia Munteanu

Am uitat multe chipuri de atunci, însă chipul Păcăliciului nu mi-l pot scoate din minte. Era imaginea pierzătorului senin. Clovnul confuz, mirat că aduce ghinion.  

La Moțiunea de Cenzură de miercuri, Ludovic Orban, omulețul nevricos așezat în jilțul Brătienilor, va face figură de Păcălici.

Să dobori Guvernul Vasilica – între noi fie vorba, n-ar fi existat un Guvern Vasilica fără munificența președintelui Klaus Iohannis, care a mai avut și cinismul să-i ureze succes (în buimăcirea României) – cu un Păcălici e, firește, o păcăleală tipic politicianistă.

Aritmetic – cum altfel? – vorbind, Orban are nevoie inclusiv de voturi ale pesediștilor (ăștia îl țin pe Dragnea în pervaz, ca pe bunica lui Bulă, până își trec legile). Ca să-i convingă pe cei de care are nevoie, trebuie să le garanteze că nu vor pleca de la Putere, să le dea ceva la schimb. Urmașul bizar al brătienilor le dă cu flitul unor declarații golite de noimă: „PNL este deschis, după căderea Guvernului, la negocieri cu toate forțele politice civilizate, decente, care vor binele României, pentru conturarea unei soluții benefice pentru România, care să reașeze România pe drumul firesc, euro-atlantic, pe un drum democratic, care să respecte valorile și principiile fundamentale care stau la baza funcționării UE”. După o frază ca asta, cad ca secerați până și propriii acoliți.

Ludovic Orban nu s-a ostenit nici măcar să negocieze cu asociația culturală UDMR, deși a mințit ieri, la Suceava, că ar fi făcut-o: „Am purtat negocieri cu UDMR, de asemenea am purtat negocieri cu parlamentari individuali din coaliția majoritară, negocieri care vor continua luni, marți și miercuri până în momentul votului”. În urmă cu câteva ore, Kelemen Hunor a simțit nevoia să restabilească adevărul: „Am auzit că Ludovic Orban a negociat cu mine, dar ceea ce dânsul numește o negociere, a fost o discuție la o cafea, undeva prin 20 mai (și a durat maximum 13 minute, n.m.). Nu acum, nu după ce au depus moțiunea de cenzură, ci în urmă cu peste o lună. Nu am negociat. I-am spus atunci d-lui Orban că vreau să știu ce se întâmplă după moțiunea de cenzură, presupunând că există șansa de a schimba Guvernul, vreau să știu pe ce majoritate se bazează, cu semnături. Cine va fi premierul, susținut de o majoritate, cu cele peste 200 de semnături, așa cum se face în țări civilizate. Apoi am vrut să văd programul de guvernare, să știm ce se face cu țara, cine sunt miniștrii portofoliilor importante – Finanțe, Interne, Apărare, Educație, Transporturi, Dezvoltare regională, Economie și care sunt acțiunile pe termen scurt și mediu pentru jumătatea de mandat – fiscalitate, educație, dezvoltare infrastructurală, să știm în ce direcție se duce țara. Sunt chestiuni simple, oneste, transparente”. Șarpele Ka le zice bine.

Și dacă Kelemen e preocupat de faptul că Orban habar n-are încotro va îndrepta România după moțiune, ăsta da motiv de reflecție pentru doamna Chichirău când va ieși din live.

Că „liderul Opoziției”, cum îi place să-și zică, își aburește partidul, e treaba celor care îl duc în cărcă. Dar că îi minte cu nerușinare pe românii din stradă e un gest care îl va trimite foarte curând la muncă, dacă va face față interviului de angajare.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide