Pericol public

Pericol public
Imaginea lui D. Diaconescu în cătușe nu poate să însemne, potrivit legii, decât că Ziaristul Poporului reprezintă un pericol public. O ciurdă de avocați vor sări să demonstreze contrariul.

Imaginea lui D. Diaconescu în cătușe nu poate să însemne,potrivit legii, decât că Ziaristul Poporului reprezintă un pericolpublic. O ciurdă de avocați vor sări să demonstreze contrariul.Domnul Diaconescu e acuzat de șantaj, nu de dat cuiva în cap.Șantajul e o operațiune intelectuală, doamnelor și domnilor, sedesfășoară discret, telefonic sau la o cafea, ordinea publică nu etulburată în niciun fel. Cerem punerea imediată în libertate ad-sale. Să fim oameni civilizați. Interesant de asemenea cum vorreacționa distinși colegi jurnaliști ai d-lui DD, cei care i-austat alături în emisiuni la gura tomberonului OTV și l-au declaratcu admirație „autor de tabloide intelectuale”. Sau politicienii”progresiști” și oamenii de afaceri „occidentali” care și-au expuspe larg veltanșaungu la Televiziunea Patul & Coșciugul.Vuvuzeii antibăsescu au o problemă: de ce să-l ardă Băsescu pepretenarul de campanie „Dane”? pe care o rezolvă fie pe linia”Băsescu îl sacrifică fiindcă vrea spectacol, ca să uite lumea detăierea pensiilor și salariilor”, fie, scurt, „Nu s-au înțeles lapreț”. Vuvuzeii probăsescu vor folosi prilejul ca să sublinieze că”DNA lucrează independent politic”.

În ce mă privește, am spus, am scris și am repetat ani în șir căocupația lui D. Diaconescu nu are nimic comun cu jurnalismul. Acestins reprezintă un pericol public nu de-acum, de când l-am văzut cuzgardă la mâini, și nu pentru că ar fi șantajat nu știu ce primarde comună. Și-a câștigat celebritatea urinând seară de seară nunumai pe regulile elementare ale jurnalismului, dar și pe cele aleconviețuirii umane. Cică se face vinovat de șantaj. Dar când la OTVerau prezentate fragmente de dosar aduse direct din sertarulprocurorului, când se făceau „reconstituiri”, când se umplea cadrulși telefonul de „martori” pentru ca un om să fie judecat, condamnatși executat în direct, unde era DNA să îl acuze pe D. Diaconescu decrimă? Când toate treptele degradării omenești, inclusiv handicapulfizic și mental, au fost folosite lejer ca să iasă încă o amendăpromo la CNA, încă un punct de rating, încă un elicopter și-unRolls Royce pentru „domnu’ Dan”, ce-au făcut statul, societatearomânească împotriva monstruozităților OTV? Era nevoie dereclamația de șantaj a primarului Moț pentru ca organele să vadăvilele, blocurile, elicopterele, yachturile, superlimuzineleadunate de un „jurnalist” cu o televiziune de apartament?

Spuneam despre alde Costiniu, Cășuneanu și Locic, arestați în cazul Voicu, că preumblatulcu cătușe o zi-două prin fața televiziunilor va rămâne singura lorpedeapsă. Pentru D. Diaconescu nici măcar nu va fi o pedeapsă.Vedem doar încă un episod din emisiunea lui, care s-a mutat dinapartament în stradă. Procentul de audiență, care era cam slăbuț dela o vreme, o să salte binișor. Aproape că dacă nu se întâmplau,scenele pe care le rostogolesc televiziunile „de știri” ore în șirtrebuiau regizate de D. Diaconescu.

Căci bătaia pe procente e cruntă în presă, ca și în politică. Arfi o ultimă iluzie pentru specia – că breaslă nu pot să-i mai spun- jurnalistică să-l considere pe D. Diaconescu un caz ieșit dincomun, un șancru mediatic, o malformație rară. O iluzie care poatefi destrămată tot procentual, cu o întrebare simplă și sinistră:cât la sută din televiziunile din România a mai rămasneOtevizat?

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide