Playboy Rafa

Playboy Rafa
„Dacă Nadal câștigă Australian Open, bucuria îmi va fi știrbă la un colț", scriam în Zeul în chiloți, mâhnit de poza gen playboy în desuuri Armani a marelui jucător. Nu-mi închipuiam că bucuria îmi va fi întreagă în urma înfrângerii lui Nadal

„Dacă Nadal câștigă Australian Open, bucuria îmi va fi știrbă laun colț”, scriam în Zeul în chiloți, mâhnit de poza gen playboy îndesuuri Armani a marelui jucător. Nu-mi închipuiam că bucuria îmiva fi întreagă în urma înfrângerii lui Nadal.

După ce a câștigat anul trecut Roland Garros, Wimbledon și USOpen, miza turneului de la Melbourne era foarte mare pentru Rafa:câștigarea în serie a tuturor celor 4 Grand Slamuri, performanță pecare Federer nu o are în cosmicul său palmares, iar în istoriatenisului au realizat-o doar doi jucători: Don Budge și Rod Laver.Sunt de înțeles frustrarea, furia, sentimentul acut că trăiește onedreptate pe care trebuie să le fi simțit când corpul l-a trădatchiar de la începutul meciului cu Ferrer. Prietenul și colegul săula echipa de Cupă Davis, aflat într-o dispoziție de jocformidabilă, era oricum un adversar dificil, în fața căruia Nadalavea nevoie de întreaga sa capacitate. O leziune la coapsa stângăi-a redus cu 25-30% eficiența loviturii de rever și i-a diminuatvizibil viteza de deplasare. Din acel moment, în fața vitalitățiiși agresivității lui David Ferrer, Nadal era practic condamnat.

Am văzut două seturi așteptând ca Rafa să abandoneze din clipăîn clipă. N-ar fi avut nimeni ce să-i reproșeze, handicapul lui eravizibil. Am trăit și eu, nu o dată, astfel de clipe, când trupul teîmpiedică să-ți dai sufletul pe teren. Când adversarul te loveștesistematic, fără cruțare, în partea defectă și n-ai ce să faci. Laun moment dat, jocul s-a întrerupt zece minute din pricina salvelorde artificii în cinstea zilei Australiei – Nadal i-a ținut unadevărat „discurs” plin de nervi unchiului său Tony aflat întribună. David Ferrer a avut și el o probă grea de trecut, întrucâta trebuit să-și execute prietenul rănit fără să clipească, și afăcut-o ca un profesionist – orice ezitare din milă ar fi fost ojignire pentru marele Nadal.

Apoi, mi-am dat seama din privirea lui că va rămâne pe terenpână la sfârșit, oricâtă umilință va mai trebui să îndure. S-a”târât” cu stoicism dintr-un colț în altul, a luptat pentru fiecarepunct, i-a luat trei ghemuri în setul trei lui Ferrer, nelipsindu-lastfel de satisfacția strângerii de mână finale. Oricând puteasă-și spună: sunt numărul 1 mondial, nu e de rangul meu să mă lastăvălit în praf, ies de pe teren și cu asta basta. N-a făcut-o, șiîi sunt recunoscător pentru asta. Mi-a șters din sufletamărăciunea, din care n-a mai rămas decât un singur cuvânt: Playboy- Băiatul care joacă.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide