Pleacă!

Redactor:
Florin Negruțiu
Pleacă!
Ai murit, faraoane! Ai început să mori de la prima minciună. Și ai tot mințit de n-ai mai știut dacă e zi sau e noapte, dacă ești viu sau ești mort. Și-acum ai murit, faraoane, dar n-o știi.

Ai murit, faraoane! Ai început să mori de la prima minciună. Și ai tot mințit de n-ai mai știut dacă e zi sau e noapte, dacă ești viu sau ești mort. Și-acum ai murit, faraoane, dar n-o știi. Cu fiecare încercare disperată de a te agăța de funcție, de a te ascunde în spatele partidului, de a cerși salvare de la parlament, amâni inevitabilul: întâlnirea înfricoșătoare cu tine însuți.

Ai venit pe lume gata bătrân și te mințeai că reprezinți viitorul. Te-ai înconjurat de o generație de strigoi după chipul și asemănarea ta: perfizi și ariviști, de o aroganță care l-a uluit și pe Adrian Năstase, de o lăcomie care l-a înspăimântat chiar și pe Ion Iliescu.

Schimonosiți de corupție până să împlinească 40 de ani, au devenit unul câte unul clienții DNA. Era doar o chestiune de timp să-ți vină și ție rândul.

Te-ai mințit că poporul te iubește. N-ai simțit nicio secundă ridicolul Cântării României de pe Arena Națională, când ți-ai lansat candidatura la președinție. Faraoane, oamenii aceia, aduși cu autocarele, vedeau că erai gol, în timp ce camarila ta îți lăuda veșmintele de aur! Politicieni, consilieri, analiști, ziariști își înnodau limbile catifelate, ca să-ți laude devenirea politică. Orbit de laude, ai ajuns să crezi că ești o galaxie română-n devenire, taman când alegerile trebuiau să-ți deschidă ochii că steaua ta e de fapt la apus.

Te-ai mințit că ești intangibil. Ai crezut că dacă încerci să faci aranjamente cu Traian Băsescu și apoi cu Klaus Iohannis, n-o să ți se poată întâmpla nimic. Te-ai bucurat în sinea ta când DNA-ul îți lua pe rând adversarii din partid, crezând că lucrează pentru tine. Ai tresărit când ți l-a chemat pe Ghiță, dar ai început să tremuri de abia când ți l-a luat pe Șova. Ai făcut eforturi disperate să-l salvezi de arest, să-l împiedici să ajungă în locul acela unde limbile se dezleagă. Inevitabil, au ajuns și la tine. Târziu, foarte târziu, când răul pe care tu și „cel mai cinstit guvern” l-ați făcut României e în metastaze.

„Am venit la DNA ca orice om normal”, le-ai spus ziariștilor azi dimineață, mințindu-te din nou. Faroane, tu nu ești om normal! Un om normal nu minte, nu fură, nu jupoaie statul în folosul propriu și al asociaților lui. Un om normal muncește de-i sar capacele, se chinuie să-și țină copiii la școli care se prăbușesc,  umple ghișeele de facturi și taxe absurde, își numără zilele în spitale muribunde de stat, visează la două săptămâni de vacanță la bulgari, dar încearcă să reziste cinstit în lumea asta strâmbă condusă de voi. Oamenii normali sunt sclavii voștri, faraoane!

Din fericire, perioada ta s-a sfârșit, chit că vrei să dai socoteală doar Parlamentului, ca Ceaușescu în fața Marii Adunări Naționale. Vei lua cu tine în marea piramidă care se ridică în Kiseleff și partidul care și-a pierdut complet busola și care azi, în loc să te trezească la realitate, îți trimite scrisori de adeziune. La scara istoriei, vei rămâne drept un rătăcit care a condus România spre sfârșitul epocii Marilor Penali.

 

Ai murit, faraoane! Ai început să mori de la prima minciună. Și ai tot mințit de n-ai mai știut dacă e zi sau e noapte, dacă ești viu sau ești mort. Și-acum ai murit, faraoane, dar n-o știi.

Posted by Florin Negruțiu on 5 Iunie 2015

 

 

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Horoscop 4 decembrie 2020. Zodiile care au noroc în dragoste
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Bianca Drăguşanu se căsătoreşte? Ce a dat-o de gol pe fosta lui Bodi
Inchide