PLUS toți ai MI

PLUS toți ai MI
Publicat: 24/01/2019, 00:32

Tocmai ce spuneam că anumiți sociologi și comentatori, vechi fani ai Stângii politice, ba chiar și lideri de formațiuni (de exemplu, UDMR), susținători ai arcului guvernamental, îl dau pe Cioloș drept posibil câștigător în cursa pentru Cotroceni, inclusiv sau mai ales, spre a-i mobiliza/asmuți pe liberali, din capul locului, împotriva liderului PLUS, că iată, lucrurile chiar se întâmplă.

Și se întâmplă cu atât mai mult și mai viguros, cu cât Dacian Cioloș pare complet nepregătit, ca să nu spun dezarmant de naiv, în ale politicilor dâmbovițene, după ani buni de reprezentare europeană comunitară a țării, bașca unul de tehnocrație guvernamentală autohtonă.

Ce credeți că i s-a-ntâmplat bietului om, care, altfel, părea o culegere de experiențe și trăiri politice, de-l acuză toată lumea că e blat cu…!?! Ei bine, i s-a arătat lumina izbăvitoare de partid, precum sticla de lampă, luminată, „numărul 8”, pentru fluturele de molii.

Povestea lui Cioloș este atât de trist-copilăroasă, încât îți vine să plângi mai vehement decât la „Moartea căprioarei” de Nicolae Labiș.

Pe scurt, iată faptele: întrucât țara, prin contestatarii ei, l-a-mpiedicat să-și deschidă partid cu sens doctrinar declarat aglomerat (cum ar fi: România Împreună), a pus la cale o manevră sistemică, organizată, perfect tu(r)nată, gen: „Dacă pe mine nu mă vor/nu mă lasă ăștia să-mi fac partid, că sunt prea cunoscut peste hotare, faceți-mi voi (pe care nu vă cunoaște nimeni) unul „incognito”. Pe urmă îl iau eu, și în PLUS, îl conducem Împreună”.

Zis și făcut! Trei oameni de pe Platformă (vechea platformă) i-au făcut partid, potrivit legii și i l-au dăruit în ajun de „Santa Claus”, ca să nu bată la ochi.

Lucrurile au mers ca unse, vorba beneficiarului rezultatelor acțiunii de inginerie politică: „Știam că colegii din „comunitatea tematică Justiție” se ocupă de acest lucru și că urmează să îl facă, astfel încât să se afle cât mai puțin de acest lucru, tocmai pentru a evita din nou complicațiile. Acest partid, nu surprinzător, a fost rapid înregistrat. Cred că au trecut mai puțin de două luni. În felul acesta, am lansat acest partid.(…) Cei trei fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic, fără intenția de a face politică”.

Și, ce să vezi: trioul lansator nu făcea politică, e drept, dar făcea parte din familia unui fost ofițer de Securitate.

Ei bine, așa a apărut partidul PLUS, pe care unii, deja pățiți, au fost tentați să-l „traducă” drept partidul lansat de urmașii Securității. Sau, dacă vreți, pe stil mai vechi: România (mereu) împreună.

Întrucât, vorba aceluiași Dacian Cioloș, spusă la nervi – după ce fusese acuzat de Marius Oprea că i s-a predat, la cheie, un partid încropit, la repezeală, de urmașul fostului său anchetator de la Secu: „Toți cei din societatea românească avem, într-un fel sau altul, legături cu Securitatea”. (Sigur, pe urmă a recunoscut că a greșit și și-a cerut scuze, cam așa: „Regret interpretarea mesajului public pe care l-am publicat pe Facebook urmare a articolului domnului Oprea,prin care s-a înțeles că aș fi spus că toți cei din societatea…”

Altfel, la rigoare și în civilie, eu îi pot da dreptate fostului premier, atunci când spune, referindu-se la fiul fostului ofițer de Securitate: „Domnul A.I. a fost unul dintre inițiatorii acestui proiect. Este un avocat serios, profesionist, competent. Noi nu am făcut o analiză a situației familiei dânsului, atunci când dânsul a luat această inițiativă. Nu știam cine este tatăl dânsului și nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noștri„.

Asta e foarte corect, întrucât nici EI nu făceau dosare de cadre pentru colaboratorii lor…

Până la urmă, nu e normal ca un copil, oricine ar fi el, să poarte anatema/afurisenia generată de meseria, ideile și preocupările părintelui. Dar asta așa, în general, niciodată însă, în liga mare a politicii universale.

Căci, apropo de faza cu „nu știam cine e tatăl dânsului și nici nu m-a interesat”: dacă s-ar fi brodit, așa nitam-nisam, să-i înscrie partidul la tribunal o rudă a lui Bercea Mondialu și l-ar fi botezat, de exemplu, „PLUS toți ai mei și ai lui Băse…”

Ar fi fost, oare, tot așa de indiferent?!

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Florin Cîțu e terminat! Lovitura care îl înfundă total. Marcel Ciolacu i-a luat fața
Dragnea e KO! Irina Tănase, văzută cu un alt bărbat. Gestul tandru arată care e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...