PNL – cap de expresie

PNL - cap de expresie
Publicat: 22/04/2017, 17:24

După ce Ludovic Orban, aflat în campanie electorală pentru președinția partidului, s-a referit la colegul Bușoi, numindu-l, precum Ispirescu, „Făt-Frumos-Din-Spuma-Mării”, acesta din urmă, dovedindu-se la rându-i, cel puțin, la fel de inspirat, a spus așa: „Partidul Național Liberal, astăzi, seamănă cu frumoasa din povestea cu pădurea adormită, care trebuie să se trezească, dar care trebuie să se trezească singură pentru că nu va veni niciun cavaler pe cal alb să o trezească”.

Acuma, din spusele europarlamentarului nu se înțelege, exact-exact, dacă se referă la PNL ca interpretând rolul colectiv, al „pădurii adormite”, sau pe cel unic, singular, al „frumoasei adormite” în pădurea politicii românești, care, sincer vorbind, nu pare deloc prea adormită, ci, dimpotrivă, „viețuită” intens de un întreg regn politic, agitat și agresiv.

Noi, însă, care nu mai avem somn de o bună bucată de proaspătă legislatură, văzând opoziția, în general, „zvârcolindu-se” într-o infinită toropeală, iar pe frumoasa PNL, visătoare, în mod special, tragem concluzia că referirea în cauză a comicului Cristian este, de fapt, o autoironie fines-inteligentă.

De vreme ce tocmai lui i s-a atribuit rolul lui Făt-Frumos-Din-Spuma-Mării, iar omul spune că lunatica „trebuie să se trezească singură pentru că nu va veni niciun cavaler pe cal alb să o trezească”, concluzionăm fie că el însuși, „Cavalerul”, Făt Frumos, de, nu va candida, fie că nu are destulă încredere în puterea de alarmă deșteptătoare a propriului sărut, aplicat ca antidot.

În același timp, continuând lectura declarațiilor aripii hormonal-masculine a frumoasei adormite, cu maxim de atenție, realizăm, bulversați, că, de fapt, oricine ar încerca să o trezească pe adormită ar eșua, întrucât fata nu mai are cap (compas), potrivit spuselor lui Ludovic Orban, susținut de amicul Bușoi.

„Partidul Național Liberal este astăzi în mâna proprietarilor de drept ai săi, membrii de partid. Aveți destinul partidului în mâna voastră. Puterea vă aparține. Voi hotărâți. (…) Nu uitați că pe 17 iunie trebuie să decideți cine conduce partidul la nivel național. Din păcate, din experiența ultimilor doi ani, aproape în fiecare zi mi-a răsunat în minte vorba aceea că unde nu-i cap, vai de picioare„, a spus Orban.

„Până acum, dezbaterile interne care au avut loc nu au arătat nicio soluție pentru viitor. Adeseori, se vorbește mult și se spune puțin. Impresia pe care o lăsăm publicului este că PNL încă nu și-a găsit o direcție și încă plutește în derivă. Nu e un reproș pe care îl fac neapărat colegilor mei. Sigur că am și eu partea mea de responsabilitate.” a completat tabloul, Cristian Bușoi.

Bref, se caută un cavaler pupăcios, insistent, dedicat rolului, care să-i administreze frumoasei adormite – spre a o trezi, înainte de toamna lui 2020, chiar și așa, neterminată cum e ea -, aflată fie în pădure, fie pe un iaht, pe un mineralier sau pe Bătrâna Carapace, sărutul prevăzut în scenariu, începând de la picioare.

Iar dacă e sirenă, de la coadă…

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Traficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Doliu uriaș! A murit o legendă a sportului. Un fost căpitan s-a stins din viață
Un asteroid uriaș, mai puternic decât o bombă nucleară, se îndreaptă spre Pământ. Hiroshima: 135.000...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...