PNL, colacul de salvare pentru marinarul Băsescu

PNL, colacul de salvare pentru marinarul Băsescu
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 27/04/2012, 02:20

PDL ia apă pe la toate încheieturile. Partidul se duce dramaticla fund, în sondaje. Trosnesc catargele, plesnesc parâmele,scrâșnește scândura.

Altfel, sticla geme de chipurile „noilor pedeliști”, garda demâine a partidului, care cer PNL-ului să li se alăture. CăpitanulBăsescu, obligat de cutumele morale să abandoneze ultimul nava înderivă, le-a cerut vechilor marinari să scoată pe covertă chipurinoi, dacă vor să mai tragă ceva speranțe. Iar celor noi le-a cerutsă-i facă imediat rost de un colac, înainte să-i intre apa-n gurăcând va striga stingerea la comandă.

Cu picioarele în apă, Băsescu a revenit la permanenta sa idee deavarie – anume că PNL i-ar veni mănușă, sub formă de colac. Pe ailui, pe ăia vechi, cu obrazurile îngroșate în furtuna guvernărilor,nu mai poate pune bază. Dacă până și morganaticul Boc a ajuns să-lînfrunte pe comandant în ședințele de partid, pronunțând fără săclipească pe sub ochelarii prea mari pentru o frunte atât de lată”diferendul cu președintele nu ne interesează”, atunci ce să maivorbim despre frondele pe față ale careului ofițeresc de la primapunte, intitulat peiorativ/admirativ BVB. Șeful tripletei, AdrieanVideanu, i-a anunțat pe acuzatorii săi – desigur, „oameniipreședintelui” – că nu va pleca de la cârmă decât atunci când vordori mușchii săi – de Sfarmă-Piatră -, întrucât poartă în spate oimensă cocoașă de voturi. „Cristian Preda și Monica Macovei arputea emite pretenții doar atunci când vor avea și ei, în spatelelor, atâtea voturi câte am eu”, a spus, evident, înmărmurit deindignare, Videanu. Dar tânăra gardă, odată asmuțită, nu se lasă cuuna cu două. Preda acuză că Videanu a abandonat lupta la primărieși s-a ascuns sub poalele partidului; Macovei, că Boc e mic șislab, nefiind în stare să „taie în sânge” și să pună lucrurile lapunct în partid și țară. Așa stând lucrurile, să lăsăm PDL-ul „însânge” și să trecem la liberali.

Cu PNL e limpede. Ultima dorință a lui Antonescu este aceea de adeveni colacul de salvare al lui Băsescu și al PDL. Acesta le-atransmis felinarelor Modroganului, „care mă semnalizează tot maiinsistent”, că n-are ce discuta nici cu președintele, nici cu PDL,câtă vreme n-o să există cel mai mic indiciu că vreunul dintre eiar pricepe, pe deplin, situația pe care au creat-o.”Democrat-liberalii ar trebui să se ocupe, mai întâi, de stopareafenomenului catastrofal al corupției, dusă pe cele mai înalteculmi, și abia apoi să mai spere ceva”, le-a transmisliberalul.

Consecința este una dintre cele mai grave pentru soartademocrat-liberalilor. Baronii se luptă cu juniorii lui Băsescu șipar a-l fi adus în tabăra lor și pe Boc. Vectorul Preda-Macoveieste mult prea slab pentru a-l ajuta pe Băsescu să străpungănucleul dur al Guvernului, construit pe umerii baronilor. Cubaronii la putere și cu Băsescu la Cotroceni, liberalii n-au niciungând să se transforme în colac de salvare pentru președinte și aisăi.

Colac peste pupăză, în curte la Kiseleff, Năstase și Ponta facstrategii de guvernare și se pregătesc de anticipate cântând:”Oprește, Băse, vaporul/ Oprește că mă scufund pâr, pâr,pâr”…

Citește și Berceanu, despre o alianțăPDL-PNL: „E posibil orice, în politica românească nimic nu e denediscutat”