Polițiști maneliști

Polițiști maneliști
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 14:34

Episodul mitei de la Ministerul de Interne n-are eroi și nicipersonaje pozitive. Nu poți decât să tratezi cu circumspecțieaceastă „bombă de presă”. Răspunsul la marfa audio-video montată dediverse structuri și livrată apoi publicului este o sănătoasăprudență.
•Avem undomn care refuză o mită de un milion de euro, dar el nu devine, înochii opiniei publice, un Corrado Cattani, așa cum ar fi normal săse întâmple. Relatările din presă legate de războiul de putere dela vârful MAI, precum și „apariția” unui fiu care se mișcă într-unmediu de afaceri tenebros fac ca dl. Fătuloiu să nu sebucure de eroizarea pe care poate o căutase.
•Dl.Fătuloiu este creditat, în cercuri neoficiale, drept conducătoruldin umbră al Ministerului de Interne, în timp ce dl. Traian Igașeste, după cum l-a botezat dl. Băsescu, doar „băiatul ăsta”.Dl. Fătuloiu, însărcinat de dl. Băsescu „să reformeze”sistemul, pare, într-o primă fază, preocupat să reformeze rețeaualăsată de Vasile Blaga în urma lui la minister. Să neamintim: dl. Blaga și șefii de armă s-au prezentat la Cotroceni,după scandalul polițiștilor care și-au aruncat caschetele în curteaPalatului. Nu știm ce s-a discutat acolo, dar știm că dl. Blaga afost singurul care a plecat. Toți oamenii săi au rămas pe poziții,după ce inițial își anunțaseră „pe surse” plecarea în semn desolidaritate cu șeful lor. Cui răspund ei acum? D-lui Băsescu,d-lui Blaga? Poate, mai știi, d-lui Igaș?!
• Dl. Blagaspune că, în timpul mandatului său, a aflat de la dl. Fătuloiu căurma să primească mită și să denunțe fapta la DNA, dar că nu l-ainteresat mai departe, nefiind o problemă „din curtea Ministeruluide Interne”. Singurul lucru care l-a deranjat pe dl. Blaga e căbăieții au făcut flagrantul în curtea ministerului: „Puteau săgăsească alte locații…” Dezinteresul ministrului față decum mai merge „coruperea” subalternului său este anormal.Fie că a fost ocupat până peste cap cu spațiul Schengen, fie căinformările de acest tip sunt atât de dese la Interne încât ele numai constituie o știre demnă de urmărit, dl. Blaga n-a avut altăgrijă decât ca mita să treacă strada, eventual în fața PalatuluiRegal, care are curtea mai mare.
•La fel deanormală mi se pare lipsa de reacție a oricărui oficial dinminister, începând cu actualul ministru, față de afirmațiile graveale d-lui Dan Fătuloiu privind „trădarea ofițerilor de laEconomic”. Dacă aceștia au „trădat” în favoarea lui Cătălin Chelu,de bună seamă au făcut-o nu de dragul trădării, ci pentru avantajemateriale. Și atunci de ce nu am auzit de nicio anchetă internă saua DNA? În orice țară normală, o atare dezvăluire ar fizguduit din temelii ministerul și s-ar fi soldat cu demisii șidemiteri „fără număr”.
•Deocamdatăfără număr sunt doar dedicațiile manelistului „Mexicanul” pentrufiul d-lui Fătuloiu, dl. Alexandru Fătuloiu, care „e șefulPoliției/ și de el să nu te iei/Să moară dușmanii mei…” Văd căunii ascultători, dintre aceia care spun, pe bună dreptate, că esteanormal că „oamenii legii” sunt mână-n mână cu mafia, condamnăgusturile și obiceiurile d-lui Fătuloiu junior. Dar, în țara încare cămătarul nu este un interlop, de vreme ce și procuroriipractică această îndeletnicire (apud. Șoric), a aveamaneaua ta te urcă în high class, acolo unde ajung doarfotbaliștii, nașii mari și președintele. Ce e normal și cee anormal în Poliție? Este vreun misunderstanding? Care esituația generală și care e excepția la Ministerul de Interne?Do you read me? Unde sunt mai mulți hoți: printre hoți sauprintre vardiști? Case closed.

Tags:
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, pentru nevaccinați, masca obligatorie, iar nunțile...
Cât a lăsat bacșiș Andreea Esca unui taximetrist, pentru o cursă de 6 lei, în...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Imagini cutremurătoare cu actorul Alec Baldwin după ce împuşcat doi oameni. Nu îşi poate reveni...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Doliu negru în România! Am pierdut un antrenor de legendă. A murit chiar azi
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021