Președintele Băsescu vrea să i se arate pistolul?

Președintele Băsescu vrea să i se arate pistolul?
Publicat: 23/04/2012, 19:38
Actualizat: 23/04/2012, 19:48

Dl Băsescu s-a simțit umilit deoarece a fost jignit „de dimineață și până seara”. Să zicem că d-sa n-ar fi un țopârlan, ci un gentleman, sensibil și delicat, și că îl înțelegem. Dar trebuie să observăm că a fost jignit, nu împușcat. Formulez această propoziție pe baza afirmației ambasadorului SUA la București, Mark Gitenstein, care spunea că România nu e Siria și că demonstranții din Piața Universității nu sunt împușcați de lunetiști de pe blocuri – corect, dar tot spre deosebire de alte țări, nici în președinte nu se trage decât cu vorbe.

In schimb, când dl Băsescu a găsit de cuviință să-i jignească d-sa pe cetățenii României, consecințele au fost faptice, efective, nu doar în vorbe.

Anunțând tăierea salariilor și pensiilor în primăvara lui 2010 cu un cinism egalat doar de aroganță – „vă convine, bine, nu vă convine, să fiți sănătoși, că tot cum zic eu se face” – T. Băsescu îi umilea pe oameni în modul cel mai palpabil și dureros.

Trimițându-i în batjocură peste graniță pe medicii români cărora nu le convine salariul, cam cât de mult umilea d-sa această categorie profesională?

Insultând și calomniind istoria României prin cuvintele „slugă la ruși” adresate regelui Mihai I, dl Băsescu n-a ezitat să umilească pe orice român de bun simț.

Hotărând că se comasează alegerile, în modul cel mai arbitrar și antidemocratic cu putință, și prezentând asta ca pe o facere de bine, cum altfel decât drept niște debili mintal i-a luat T. Băsescu pe români?

Sunt unul dintre cei care se simt umiliți, mi-e „rușine de rușinea lui”, pentru statutul de „neam prost” al Europei pe care l-a obținut președintele Băsescu la Bruxelles.

Năpustindu-se asupra doctorului Arafat, în cunoscutul său stil de cartier, T. Băsescu nu doar i-a umilit pe cetățeni, le-a și pus în pericol sănătatea, pe care le-o apără atât cât poate acest profesionist onest.

Nu continui lunga listă a insultelor și jignirilor proferate de T. Băsescu la adresa persoanelor, categoriilor sociale, profesionale, etnice, copiilor, bătrânilor, bolnavilor – cred că cititorii nu le-au uitat.

Până în această iarnă, oamenii de pe stradă n-au răspuns atacurilor murdare ale lui T. Băsescu.

Președintele s-a porcăit doar cu politicienii și cu jurnaliștii care nu-l suportă în aceeași măsură în care el nu-i suportă pe ei. „Strategia capului în gură”, ar trebui intitulată gândirea d-lui președinte în materie de comunicare.

Și acum, d-sa vine ca o ciută neprihănită și își plânge sufletul rănit de umilințe. Chiar și dacă nu te bufnește hăhăitul, tot trebuie să constați că, din nou, T. Băsescu nu știe că e președinte.

„Există o limită” spune d-sa, cu privire la capacitatea de a înghiți ofense. Greșit. Când ești șeful statului, ales de popor, nu există nicio limită, suporți orice, întrucât, în orice situație, interesul național e mai presus decât onoarea personală.

Sau, limita e demisia. Dar dl Băsescu dorește doar să se victimizeze, nu să și demisioneze, nepierzând prilejul să-l mai jignească o dată pe regele Mihai – „un președinte nu abdică”.

Să înțelegem din asta că președintele Băsescu are nevoie de o țeavă de pistol în fața ochilor și de niște puști pe la ferești?

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Banii au intrat direct în conturile românilor! Mii de cetățeni primesc sumele direct pe card
Doliu fără margini! A murit un mare actor. Toată lumea îl plânge
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...