Președintele Băsescu vrea să i se arate pistolul?

Președintele Băsescu vrea să i se arate pistolul?
Dl Băsescu s-a simțit umilit deoarece a fost jignit "de dimineață și până seara". Să zicem că d-sa n-ar fi un țopârlan, ci un gentleman, sensibil și delicat, și că îl înțelegem.

Dl Băsescu s-a simțit umilit deoarece a fost jignit „de dimineață și până seara”. Să zicem că d-sa n-ar fi un țopârlan, ci un gentleman, sensibil și delicat, și că îl înțelegem. Dar trebuie să observăm că a fost jignit, nu împușcat. Formulez această propoziție pe baza afirmației ambasadorului SUA la București, Mark Gitenstein, care spunea că România nu e Siria și că demonstranții din Piața Universității nu sunt împușcați de lunetiști de pe blocuri – corect, dar tot spre deosebire de alte țări, nici în președinte nu se trage decât cu vorbe.

In schimb, când dl Băsescu a găsit de cuviință să-i jignească d-sa pe cetățenii României, consecințele au fost faptice, efective, nu doar în vorbe.

Anunțând tăierea salariilor și pensiilor în primăvara lui 2010 cu un cinism egalat doar de aroganță – „vă convine, bine, nu vă convine, să fiți sănătoși, că tot cum zic eu se face” – T. Băsescu îi umilea pe oameni în modul cel mai palpabil și dureros.

Trimițându-i în batjocură peste graniță pe medicii români cărora nu le convine salariul, cam cât de mult umilea d-sa această categorie profesională?

Insultând și calomniind istoria României prin cuvintele „slugă la ruși” adresate regelui Mihai I, dl Băsescu n-a ezitat să umilească pe orice român de bun simț.

Hotărând că se comasează alegerile, în modul cel mai arbitrar și antidemocratic cu putință, și prezentând asta ca pe o facere de bine, cum altfel decât drept niște debili mintal i-a luat T. Băsescu pe români?

Sunt unul dintre cei care se simt umiliți, mi-e „rușine de rușinea lui”, pentru statutul de „neam prost” al Europei pe care l-a obținut președintele Băsescu la Bruxelles.

Năpustindu-se asupra doctorului Arafat, în cunoscutul său stil de cartier, T. Băsescu nu doar i-a umilit pe cetățeni, le-a și pus în pericol sănătatea, pe care le-o apără atât cât poate acest profesionist onest.

Nu continui lunga listă a insultelor și jignirilor proferate de T. Băsescu la adresa persoanelor, categoriilor sociale, profesionale, etnice, copiilor, bătrânilor, bolnavilor – cred că cititorii nu le-au uitat.

Până în această iarnă, oamenii de pe stradă n-au răspuns atacurilor murdare ale lui T. Băsescu.

Președintele s-a porcăit doar cu politicienii și cu jurnaliștii care nu-l suportă în aceeași măsură în care el nu-i suportă pe ei. „Strategia capului în gură”, ar trebui intitulată gândirea d-lui președinte în materie de comunicare.

Și acum, d-sa vine ca o ciută neprihănită și își plânge sufletul rănit de umilințe. Chiar și dacă nu te bufnește hăhăitul, tot trebuie să constați că, din nou, T. Băsescu nu știe că e președinte.

„Există o limită” spune d-sa, cu privire la capacitatea de a înghiți ofense. Greșit. Când ești șeful statului, ales de popor, nu există nicio limită, suporți orice, întrucât, în orice situație, interesul național e mai presus decât onoarea personală.

Sau, limita e demisia. Dar dl Băsescu dorește doar să se victimizeze, nu să și demisioneze, nepierzând prilejul să-l mai jignească o dată pe regele Mihai – „un președinte nu abdică”.

Să înțelegem din asta că președintele Băsescu are nevoie de o țeavă de pistol în fața ochilor și de niște puști pe la ferești?

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Dan Voiculescu ia calea bisericii. Decizie ULUITOARE pentru patronul trustului Intact
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide