Prezint scuze d-lui Vladimir Tismăneanu

Prezint scuze d-lui Vladimir Tismăneanu
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 03:44

„Hai sictir, Volodea!” Așa ar trebui să-i răspund d-lui VladimirTismăneanu, pe potriva nivelului intelectual exhibat în replicad-sale la faptul că i-am atras atenția în legătură cu atitudineasau, mai exact, nonatitudinea față de alegațiile „istorice” alepreședintelui Băsescu. N-am s-o fac, nu vreau să sporesc josniciaadusă pe lume în aceste zile de președintele profesoruluiTismăneanu și de profesorul Tismăneanu însuși.

„Cristian Tudor Popescu, cunoscutul filosemit și antifacist(sic), cândva apologetul negaționistului Roger Garaudy (e nevoie sărevenim la subiect, d-le CTP?) mă acuză că am capotat la testulevreității, nu doar la acela al vocației mele intelectuale. A uitatde fostul său coleg de la Adevărul, Sergiu Andon, autorul unuiabject pamflet intitulat „Hai sictir, majestate”.

Asta a considerat a produce dl intelectual Tismăneanu după cesubsemnatul a observat, într-un mod cât se poate de urban, că purși simplu nu are voie să nu reacționeze la declarațiile d-luiBăsescu, în calitățile d-sale de istoric al comunismului, autor alraportului Tismăneanu și, nu în ultimul rând, de cetățean deorigine evreiască. Citatul de mai sus e un păstos exemplu deargumentum ad hominem, în genul popularizat de Ralea, „Așa-mitrebuie dacă stau de vorbă cu o tuberculoasă!” sau, în istoriafolclorului comunist, „Da’ voi de ce-i omorâți pe negri?!”. Înmodul cel mai limpede, el poate fi desființat cu expresia pură șiseacă a lui Maiorescu: „Nu e în chestie”.

Nu e-n chestie, d-le profesor, dacă eu sunt filosemit sau, cumjosnic insinuați, antisemit. Dacă ăsta ar fi subiectul, v-aș spunecă sunt filosemit sau antisemit în aceeași măsură în care suntfiloromân sau antiromân. Iar în ce privește poziția subsemnatuluifață de fascism, mă împingeți din nou să folosesc cuvintele cu careîncepe acest text.

Nu e în chestie apologia lui Roger Garaudy. Dacă ar fi, v-așspune că umflați lucrurile ca un veritabil agitator cominformist:am scris doar un articol critic, evidențiind ce mi s-a părutrațional și ce nu într-o carte de R. Garaudy, nicidecum o apologiea respectivului. Cât privește amenințarea „e nevoie să revenim lasubiect, d-le Popescu?”, măi, războinicule, măi, ninja blog, ampublicat articolul și într-o carte, sunt dispus să-l susțin înorice moment, nu cum faceți matale cu raportul ce vă poartă numele,raport cu care dl Băsescu tocmai s-a șters la gură.

Dar maximul jegoșeniei agitprop îl atingeți afirmând că aș fiuitat de Sergiu Andon, autorul pamfletului „Hai sictir, majestate”.Mai întâi, domnule istoric, profesor, om de știință, titlul exactal articolului în cauză, apărut în Adevărul, este „Fir-ai alnaibii, maiestate!”, sictirul e o minciună din repertoriul dvs., casă dea mai bine la public denigrarea subsemnatului. Chiar în searadeclarațiilor d-lui Băsescu pe care nu vă aranjează să lecomentați, am răspuns încă o dată, la Realitatea TV, în legătură cu”Fir-ai al naibii, maiestate!”. Am explicat că dl Andon a introdustitlul și textul în ultimul moment, la închiderea ediției, perăspundere proprie, fără aprobarea Consiliului Director careconducea atunci ziarul Adevărul. Ani de zile am plecat capul și amcerut scuze în numele ziarului, delimitându-mă de acel articol decâte ori eram întrebat. Când dl Andon a cumulat încă un gestasemănător, de data asta în legătură cu Mihai Eminescu, a fostdestituit din funcția de membru al Consiliului Director și apărăsit ziarul Adevărul. Dvs, d-le Tismăneanu, ați prezentat cuivascuze pentru ce-a făcut dl Băsescu?

În rest, dragă Volodea, dacă dormi liniștit, așa cum spunea dlBăsescu că va dormi după ce a citit în Parlament raportulTismăneanu și i-a strâns mâna regelui Mihai, chiar îmi prezintscuzele, pentru deranj.

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Atenţie maximă la Paracetamol! Nu îl combina niciodată cu asta. Te poate băga în spital
Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...