Rammstein, Massive Attack și Dan Diaconescu – concertele zilei de 27 iunie 2010

Redactor:
Diana Popescu
Rammstein, Massive Attack și Dan Diaconescu – concertele zilei de 27 iunie 2010
Pentru conformitate, trebuie spus că Diaconescu n-a cântat. Dar ăsta e un amănunt neglijabil. Important e ce s-a putut născoci în contul și-n cinstea lui.

Pentru conformitate, trebuie spus că Diaconescu n-a cântat. Darăsta e un amănunt neglijabil. Important e ce s-a putut născoci încontul și-n cinstea lui. În vreme ce legiunile de rockeri se plasaustrategic la Romexpo, în așteptarea show-ului Rammstein, iarconsumatorii de electro – la Zone Arena, pentru Massive Attack,folclorofagii făceau un drum către cartierul Militari. Mai exactcătre bulevardul Preciziei nr. 3, adresa la care fuseseră convocațiiubitorii de muzică populară și de boss OTV.

„Concert extraordinar în cinstea eliberării lui Dan Diaconescu”a fost mesajul transmis fidelilor televiziunii. A fost postat peinternet și a zăbovit, duminică după-amiază, pe micile ecrane,pentru cei care nu sunt la zi cu tehnica, dar nu-și permit restanțela adorație live. A funcționat: la paranghelia organizată „de DanDiaconescu și Axinte” în ograda televiziunii au ajuns mii decetățeni responsabili, care au încins hore, sârbe și alte forme demanifestare coregrafică a euforiei. Care cu poșeta pe umăr, care cusacoșa în mână, care cu pancarte „Dan Diaconescu președinte” înspinare, chefliii au țopăit îndelung, celebrând întoarcerea printremuritorii liberi a semizeului DD.

Pentru cine se mai îndoiește încă de calitățile luisupranaturale, e bine de știut că eroul din Preciziei și-a însușittainele ubicuității: a fost prezent, cam în același timp, și laspectacolul Massive Attack, pe ecranul pe care au curs tot felul deștiri românești de ultimă oră. A fost nevoit, totuși, să împartăgloria cu Mircea Badea și Bianca Drăgușanu, ale căror isprăvi la zis-au perindat pe aceeași suprafață computerizată. Nu s-a ofensat:concertul fusese organizat de altcineva.

Cât despre Rammstein, managementul trupei va trimite, cel maiprobabil, o scrisoare prin care să-și recunoască limitele: pe 27iunie 2010, la București, n-a reușit să introducă în concert nicimăcar o referire la Diaconescu.

Până la urmă, a avut sau nu patronul OTV vreun amestec înșantajul marca Doru Pârv? S-a folosit de informațiile obținute cajurnalist pentru a trage foloase personale? Simple indiscrețiijuridice. Ceea ce e cu adevărat important e c-a intrat și încircuitul showbizului muzical: lui i se datorează cel mai nouspațiu destinat spectacolelor în aer liber inaugurat în București.Rețineți: Preciziei 3. Viitorul chiolhan garantat, în 2014. Doar aavertizat că poftește la Cotroceni.

Inchide